Nestali dokumenti o testiranju kandidata za činove samostalnih inspektora!?

ljubuski.info

Natječaj za promicanje policijskih službenika u činove viših i samostalnih inspektora iz 2015. godine je pred novom istragom koja ukazuje na dodatne kriminalne aktivnosti.

Naime, u arhivi MUP-a nedostaju obrasci provjera fizičkih sposobnosti kandidata za čin samostalnih inspektora i to: Pere Kožula za mjesto Načelnika PU Široki Brijeg, Ivice Čuljka za mjesto Načelnika PU Ljubuški, Ivice Pavkovića za mjesto načelnika PU Posušje i Igora Marića za mjesto šefa Odsjeka za suzbijanje gospodarskog kriminala. Kako doznajemo iz dobro obavještenih izvora, ti obrasci ili su ukradeni ili nikada nisu ni uloženi u arhivu jer navedeni kandidati nisu ni izvršili provjere fizičkih sposobnosti, a koje su obvezne sukladno Zakonu o policijskim službenicima ZHŽ, kao i Pravilniku o promicanju policijskih službenika ZHŽ.

Komesar Milan Galić je ovaj put prepoznao značaj ovog kaznenog djela pa je zapovjedio provođenje istrage od strane Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala.

Postavlja se pitanje kako je onda, bez provjera fizičkih sposobnosti za kandidate za čin samostalnih inspektora, Povjerenstvo za promicanje dodijelilo bodove, a samom tim i preporuku za promicanje tadašnjem v.d. komesaru Milenku Madunoviću?! Je li komesar znao za te nezakonitosti?

Ovih dana Povjerenstvo za postupanje po pravosudnim presudama Županijskog suda u sastavu: Ivan Brkić, Veselko Čović i Boro Leko muke muče kako navedenu presudu provesti u djelo, a da ne počine kazneno djelo. No, tu su već okasnili. Umjesto da višim i samostalnim inspektorima oduzmu činove, temeljem spomenute presude, oni su nezakonite činove ostavili na ramenima policijskih službenika, te krenuli u ponovnu proceduru dodijeljivanja tih činova. No, s tom logikom i pravom se nije složio samostalni inspektor Pero Kožul, pa je u znak protesta odbio izvršiti fizičke provjere za čin koji već ima, te je zaprijetio tužbom. Sada bi Povjerenstvo za postupanje po pravomoćnim sudskim presudama trebalo oduzeti čin Peri Kožulu i isključiti ga iz daljnje procedure promicanja. Međutim, boje se tužbe.

Kako doznajemo ovih dana Komesar planira objaviti i natječaj za činove glavnih inspektora, a gdje bi trebali profitirati Boro Leko i Milenko Madunović. Boro je predsjednik Povjerenstva za postupanje po sudskim presudama, član Policijskog odbora, a javnosti je poznat kao vrsni voditelj istraga u slučajevima ubojstva na Višnjici, razbojništva u Pocrtama i tvornice cigareta u Drinovcima. O Madunoviću je suvišno i pisati. S ovakvim glavnim inspektorima budućnost MUP-a je kristalno jasna.

Glas naroda

Ljudi, nemojte kleti jer pola kletve se vraća nazad onome tko klete!
Njima će doći ono što im pripada i što su svojim podmetanjima zaslužili.

Pa gdje je taj komentar ovo je drugi!
Što uredništvo radi!?

sa dokumentacijom o produljenju registracije nestale

Uvjeti natjecaja za veci cin
-kvocjent inteligencije ne smje prelaziti 90
-pravodobno nadredjene izvjescivati tko ih ugrozava
-redovno mlatiti praznu slamu i ogovarati kolege.po birtijama provesti najmanje pola radnog vremena
-potrebne karekteristike osobnosti da voli slagat izmisliti egocentrik karijerist malodusan sebican skrt bahat poslusan autoritetima narcisoid da "voli" suprotni spol bez obzira sto je ozenjen uglavnom smece od covika
-da je pripadnik partije (svirepe kriminalne organizacije) da sljepo sluzi i po cijenu tjelesne smrti i da prikriva svaki oblik kriminala svoje grupe
-da glumi vjernika i domoljuba
- da je zavrsio visokocjenjene skole "Fabus" agronomija Mostar ili Kiseljak Ševo i ostale kupljene ili sredjene diplome a ako je redovno zavrsio ucjeniti egzistencijom
I sad se cudimo sto smo propali...
Narode jedi sto si sija...

Čuli nestali dokumenti????
Zar se to kod nas može desiti???
Vjerovatno je neka greška ali imamo pošteno pravosuđe oni će to učas riješiti kako jadezeovci kažu pustimo organe da rade svoj posao i svak je nevin dok mu se ne dokaže krivnja onda se desi nestaju dokumenti od tužilaštva do suda i ondaa svak pošten,lopova nema a sve pokradeno a partijski pratri ih doživljavaju kao dobročinitelje.da nije žalosno bilo bi smiješno.

za boga miloga koliko ima tih krimosa imali išta tamo pošteno i nije čudo što su upropastili ljubušku općinu i hrvate općenito
katastroga juga je bila mila majka.
Vratite nam srbe i muslimane a nosite ove udbaše đavlu

Kako mogu dokumenti nestati? Nevjerujem mora da je neko greškom sklonio

Ja opet velim, izgleda da će vatropirci imat posla, daj Bože da nisam u pravu. Nešto nestane, ako nestane, neko će pitat kai i mi, kako more nestat, ako izgori, izgorilo je.

Bolesniče idi radi nešto , loceit si

Ma šta ste digli prašinu za dokumente, nedaj bože da su nestali samostalni inspektori. Tko binih našao? Manjka činova !

Pero djetlicu ,u mraku se samo oci vide

Nestali dokumenti o testiranju kandidata za činove samostalnih inspektora!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari