Uskočka Crvenkapica iznad Ljubuškog

ljubuski.info

Proteklog vikenda je na kuli herceg Stjepana Kosače u Ljubuškom, u veselom raspoloženju uz zvuke gange, obavljeno šivanje hercegovačkog dijela senjske kape Crvenkape.

Riječ je o projektu kojeg je pokrenula Marija Zudenigo, a cilj mu je sašiti najveću uskočku kapu Crvenkapu.

Projekt je izvorno počeo u Senju, a proširio se i u našu zemlju.

Tako je u proteklom razdoblju projekt "Senjska kapa Crvenkapa" putovao Hercegovinom i skupljao crvene kvadrate za najveću kapu. U tome su pomagala djeca iz naših vrtića koja su pravila svoje male kvadratiće, ali i sve zainteresirane škole, kulturne ustanove, udruge, obrti i pojedinci uključeni u spajanje najveće kape na svijetu, hrvatske uskočke kape. Na facebook stranici projekta Crvenkapica svakodnevno su objavljivane fotografije iz ustanova koje su pomagale u stvaranju novih kvadrata (dječji vrtići, udruge u Mostaru, Čapljini, Ljubuškom…).

Svi skupljeni kvadratići su prošle subote spojeni u hercegovački dio senjske kape.

Sudeći prema objavi na Facebooku, autorica Marija Zudenigo je oduševljena kako je prošlo šivanje hercegovačkog djela kape na kuli herceg Stjepana.
Iznad mene paraglajderi lete po plavom "plavcatom" nebu, ispod mene Ljubuški, pored mene momak Hercegovac, oko mene Dream Team Babe , sunčan dan , Crvenkapica raste. Za sreću i previše, napisala je ona.

Podsjetimo, autorica je Crvenkapicu zamislila kao multidisciplinarni projekt kreativne i kulturne industrije s ciljem očuvanja, prezentiranja i brendiranja kulturne tradicijske baštine, u ovom slučaju senjske tradicijske uskočke crvene kape divovskih razmjera.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari