​Održan sastanak HDZ-a BiH i HDZ-a RH

ljubuski.info

Jučer je u Orašju održan sastanak izaslanstva dviju sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HDZ-a RH.

Izaslanstva su predvodili predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i Milijan Brkić zamjenik predsjednika HDZ-a RH i potpredsjednik Hrvatskoga sabora.

Na sastanku se razgovaralo o aktualno političkoj situaciji u BiH i suradnji dvije sestrinske stranke, a sve u svijetlu budućih Općih izbora u BiH.
Činimo sve unutar HDZ-a BiH i HNS-a da osiguramo protočnost svih pozitivnih ideja, koje dolaze od hrvatskih stranaka i koji smo imali u našoj strategiji kada je u pitanju vanjska politika, kako bi BiH dobila kandidatski status, aktivirala MAP, i s tom vjerom čekamo dolazak krajem veljače i g. Junckera i gđe. Mogherini, kazao je dr. Čović u izjavi medijima nakon održanog sastanka.

Naš primarni zadatak, kako je naglasio dr. Čović, je usvojiti Izborni zakon u ova dva mjeseca, rasteretiti reformske procese, da bi se uopće mogli implementirati izborni rezultati. HDZ BiH i stranke okupljene oko HNS-a čvrsto zagovaraju da se odluka Ustavnog suda mora realizirati, što se jasno odnosi i na izbor članova Predsjedništva BiH i Doma naroda kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, to nam je preokupacija i oko toga se vode intenzivni razgovori, kazao je dr. Čović. Do kraja trećeg mjeseca imat ćemo osnove strategije za izbore i imati odgovor svih članica HNS-a oko našeg zajedničkog nastupa, zaključio je dr. Čović.

Milijan Brkić zamjenik predsjednika HDZ-a RH i potpredsjednik Hrvatskoga sabora, kazao je kako će sestrinska stranka iz Hrvatske dati maksimalnu potporu svim aktivnostima HDZ-a BiH odnosno Hrvatskom narodnom saboru te svim strankama koje okuplja Hrvatski narodni sabor. Mora se osigurati da Hrvati u BiH na Općim izborima mogu izabrati svoje legalne i legitimne predstavnike, a ne da im ih biraju predstavnici drugih naroda, kazao je Brkić.

Radni sastanak u Orašju na tragu je nastavka jačanje međusobne suradnje i uzajamne potpore dviju sestrinskih stranaka te je poslužio i kao još jedna prilika za dodatno upoznavanje i komuniciranje svih aspekata aktualnog političkog trenutka BiH, njene europske perspektive, naravno s fokusom na rješavanje pitanja pune konstitutivnosti i jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH, kazao je Toni Kraljević, predsjednik OO HDZ-a BiH Ljubuški i koordinator za suradnju HDZ-a BiH i HDZ-a RH.

Glas naroda

Dvije sestre kradeze kriminalke sa dječicom; Jelavić, Rupčić, Sanader, Vidošević, itd. Što veća pozicija u kradezeu, veća lopina. Dosta vas je kriminalci.

Bravo toni kralju. Pred tobom je buducnost vole te ljubusaci.

Dvadeset godina studiranja fakulteta to je za Grabljane uspjeh ali se nadam da su Ljubušaci puno pametniji

Strategija hopovluku?
Bravo mladi lavovi učite od stari kadrova!
LUSTRACIJA aaaaa!

Sve go [ * neprimjereno * ] do lopova.
Ovi više zla hrvatskom narodu napraviše i od Turaka i od tita i od Srba skupa.

Ove godine trebamo svi protiv ove bagre ali biće teško pa vidite da za Zagreb ne postoje Hrvati u BiH već članovi HDZ BiH su za njih jedini Hrvati

Giste aj iskrebo tko je za tebe opcija na ovim opcim izborima?
Hdz bih, hdz 90tka, lijanovici, sdp.
Bolan jedina hrvatska stranka na ovim prostorima hdz bih, naracno dok ti ne osnujes stranku, ti ce tek biti antihrvatska vlast.

Hmm šta su to dobro uradili za Hrvate u BiH Mate Boban Ante Jelavić Dragan Čović i ekipe oko njih pa za 28 godina pola nas nema što je ostalo ili im se sudi komu se ne sudi pedeset posto jedva preživljava a vrhuška HDZ i ekipa oko njih se razmeće ako je to stranka i politika za ova teška vremena onda sam ja...

Ja ovom hmm plaćam sve u Vrapču

nema mu pomoći

Treba na ovim izborima uprit i izborit se da bude izabran hrvatski clan, a ako ne bude tako na[ * neprimjereno * ]i smo ljudi, zakinut ce nas ko i u platformaskoj vladi.

Misliš da se ne glasa za Čovića jer se on deklarira kao jugosloven i potpisuje ćerilicom a maloumnici uporno glasaju zanj misleći da je rvat

Budi se istok i zapad budi se sjever i jug

Disu Dodig,Skoko i Ševo da dobročinitelji poškrope?

uhljebi trbušari svojkovići samo se bore za svoje strašnjice a što brkiću ne spomeneš raseljenje ko je kriv za ovoliko raseljenje besparicu bez posla omladinu privatizaciju u ovoj državi više nema ni seksa u državnim firmam sama rodbina da misliš dobro ovom narodu ne bi ni dolazio ovamo ali nemoj nam više sr.. kako nam je dobro tebi je a ovom napaćenom narodu ste došli na vrh kur..

Tko je ova ženska osoba? Neki novi kolač politike ?

​Održan sastanak HDZ-a BiH i HDZ-a RH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari