Preminuo fra Hadrijan Sivrić - jedan od najstarijih svećenika

ljubuski.info

Preminuo je fra Hadrian Sivrić, član hercegovačke dranjevačke provincije . Misa zadušnica slavit će se u samostanskoj crkvi na Humcu, 17. veljače u 15 sati, a potom sprovodni obredi i ukop na Novom groblju na Humcu.

U petak, 16. veljače 2018., u samostanu na Humcu, okrijepljen svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo njegov sluga svećenik fra Hadrijan Sivrić, član Hercegovačke franjevačke provincije u 96. godini života, 79. godini redovništva i 70. godini svećeništva, napisano je na stranicama KTA.

Fra Hadrijan je rođen 24. kolovoza 1922. na Služnju, župa Čitluk. Osnovnu školu je pohađao od 1929.-1933. u Čitluku, potom srednju školu u Širokome Brijegu. Filozofiju i teologiju je pohađao od 1942.-1945. u Mostaru, Humcu, Čerinu, Čitluku, Sarajevu i Zagrebu; 1947.-1949. u Dubrovniku.

Franjevački habit je obukao 29. lipnja 1939. na Humcu. Doživotne zavjete je položio 29. lipnja 1944. na Čerinu. Za svećenika je ređen 18. travnja 1948. u Dubrovniku. Vršio je službe župnoga vikara, župnika, gvardijana, ekonoma i definitora provincije.

KTA

Glas naroda

Pokoj vječni daruj mu gospodine,počivao u miru Bozijem,i dan danas ga se sjećam kad bi sa oltara zagrmio ,bez mikrofona...”mir doli ceprkuse “

Kad se sitim adrijana i njegova motora i makadama prema čitluku

pokoj mu lipoj duši!
i sada vidim onu dugačku šipku na vjeronauku

Preminuo fra Hadrijan Sivrić - jedan od najstarijih svećenika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari