Umjetna kriza kako bi se kontrolirali politički procesi

ljubuski.info

U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, a glavne dojmove medijima je prenio predsjednik ove političke stranke i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

U uvodu je kazao da se govorilo o aktualnim političkim temama i problemima u funkcioniranju vlasti na svim razinama te o izbornim aktivnostima i Izbornom zakonu.
Situacija u zemlji je umjetno krizna, kako bi se kontrolirali politički procesi u nekim strankama, a priželjkivanje je tako produžiti 'status quo' u puno oblasti. Zbog toga nismo imali odgovore na Upitnik i zato već prošle godine nismo dobili kandidatski status. Mišljenja sam da se procesi ipak nisu zaustavili i da ćemo već ovog mjeseca imati sve one reprezentativne predstavnike EU koji će jasno kazati da Strategija koja je nedavno objavljena nije na onoj razini na kojoj se želi predstaviti. Ona je dovoljno dobra ako želimo raditi, kazao je Dragan Čović.

Po pitanju izbornog zakonodavstva kazao je da do kraja travnja treba donijeti odluku koja će zadovoljiti legitimno predstavljanje naroda, te da se probaju organizirati i izbori u Mostaru.
Ne želim se pravdati, netko je jednom spomenuo kako sam ja kazao da ćemo mobilizirati hrvatski narod i drugi put kako sam govorio o kalifatu. Brutalne izmišljotine, ali smo pustili da gledamo reakcije na nešto što nikad nije rečeno i to je dobar materijal za jedan doktorski rad. U tom duhu je i ta priča oko Mostara jer se netko sjetio da u drugom mjesecu pokreće aktivnosti oko izbora u Mostaru. To je u funkciji kampanje i političkog pozicioniranja. Niste ni od koga mogli čuti ništa o Mostaru u zadnjih šest mjeseci, jedini HDZ cijelo vrijeme gorvori da Predsjedništvo, Dom naroda i Mostar trebaju ići u paketu, izjavio je Čović.

Čović je ustvrdio da rješenje neće doći od međunarodne zajednice, da neće biti nametanja u gorućim temama, da se moraju dogovoriti politički subjekti. Kazao je i kako nacionalna retorika nije ključ političkog uspjeha, ali da tu svi vide svoju šansu.
Jedna politička opcija koja u nazivu ima riječ 'građanska' zatražila je da se Bošnjaci naoružavaju, je li sada ona građanska ili nacionalna?! HDZ je vrlo principijelan oko tema na kojima mobilizira svoje biračko tijelo, zato ćemo tek krajem trećeg mjeseca početi priprema ze izbore, ustvrdio je.

Čović je kazao i da je šansa naše zemlje u tome što naši susjedi, prije svega Srbija i Crna Gora, imaju izražene europske ambicije, da u tom 'paketu' i mi možemo napredovati, jer ovako je to jako teško.

Odnose s kolicijskim partnerom u HNŽ-u ocijenio je kao vrlo loše, nazvavši ih partnerstvom iz nužde.
Vlada HNŽ-a je donijela odluku o prodaji Hotela Ere, a kad je došlo do parafiranja, onda se izvlače neki uvjeti. Različiti razlozi se traže da bi se stanje zadržalo u blatu i sivilu. Mnoge stvari su dosta ranije trebale biti završene, ne može se ovako voditi država, blateći drugog ili tražeći krivca, a sve radeći da se ništa ne dogodi. To je godinu i pol dana strategija naših koalicijskih partnera, kazao je Čović.

Čović je najavio da će 6. ili 7. ožujka u Mostaru biti održan trilateralni sastanak između BiH, Hrvatske i Srbije. Postojala je opcija da se sličan skup organizira i s Turskom, ali dogovor oko toga još nije postignut.

Glas naroda

U četiri županije je HDZ na vlasti nema Srba ni Bošnjaka a masovno iseljavanje i nezadovoljstvo kako to druže Čoviću

umjetnu krizu ste stvorili 1992

naš dragi spasitelj čović i adeze koje sad za ovo kriv adeze nije valjda muslimani srbi narod a zna se koje opra i udesija narod sad treba odgovarat narodu
narode uskoro su izbori nagradite svoje dobroćinitelje

ko to u našoj županiji vlada?
Ko se to zapošljava?
Čija djeca odoše?
Zašto?
Jesu li krivi Srbi i Muslimani?
Jedan dan kada se suočimo sa stvarnim problemom, i počmemo "Isponova" neće ljudi odlaziti
Ta jedan dan će doći kada ova garnitura koja je sad na vlasti ode u mirovinu.
Prije teško!
Svi mi znamo što se grčevito bore za opstanak, i za savjetnike uzimaju mlade, bez iskustva!

Dragan Čović . Čovjek narcis.Do jučer mu ego velik kao brdo Hum. Danas uvukao repić. Nema više kalifata.Nema više ratne opasnosti. Veliki vodja dobio menzis. Čovjek vjerodostojan kao i mnogi današnji članovi stranke.E zbog ovakvih vi odlazite.Nemaju težinu.Napravili vile.Uzeli hotele i biznise.Vinarije i advokature.Zastupaji sve banke i osiguranja. Laž im je istina. Sama prljavština. Od nje se ne vidi svjetlo.Ovakve treba mjenjati.Moja iskaznica Hdz a ima br.187.To je bio pokret . Ne mogu protiv stranke ali mogu protiv onih koji su primjenili udbaško- komunistički model funkcioniranja. A to je mi smo nezamjenjivi. Mjenjajte te ljude ako mislite ikome dobro.

Svi ste vi isti...ja za covica nikad nisam glasa a ti vjerovatno jesi ne sto si tio vec sto si mora...za nevenka isto...jesi li clan smradezea radi naroda ili radi svoje guzce?radi vas koji na izborima te udbase i lopove hdz podrzavate narod i bizi odavde jer ima vas u stranci koji niste l.povi ali kakve narodu vajde kad radi ocuvanja posla ili uhljebljivanja kucne celjadi redovito birate ove koji prolaze izbore.zalosno je samo sto se busate hrvatstvom i krscanstvom a radite kontra i vire i naroda bog vam pamet prosvitlio samo mucno

Isto bi bilo da HDZ predlozi druge ljude oni su postavili nacin politickog i ekonomskog rada a on je za Hrvatski narod u BiH poguban

UZP presuđeno u Hagu samo pogriješili treba pisati prema Hrvatima u BiH

Umjetna kriza kako bi se kontrolirali politički procesi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari