Dogovorena osnovica plaće državnih službenika

ljubuski.info

Federalna vlada danas je dala suglasnost na Prijedlog kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u FBiH kojeg su utvrdili pregovarački timovi Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.

Kako je priopćeno nakon hitne sjednice Vlade, kolektivni ugovor uređuje prava i obveze državnih službenika i namještenika iz rada i po osnovu rada na koje se primjenjuju propisi o radnim odnosima, plaćama i drugim naknadama državnih službenika i namještenika u federalnim organima državne službe i federalnim upravnim organizacijama, županijskim organima uprave, upravnim organizacijama i drugim županijskim institucijama i gradskim i općinskim službama za upravu na teritoriji Federacije BiH.

Suglasnost je dobio i Prijedlog sporazuma o visini osnovice za obračun plaće državnih službenika i namještenika u organima državne službe FBiH, kojeg su utvrdili isti pregovarački timovi. Dogovoreno je da osnovica za obračun plaće za 2018. godinu iznosi 315 KM, a vrijednost boda 1.

Glas naroda

Tko će uplaćivati doprinose za buduće mirovine kada mladež odlazi!
Svi u ovoj državi su upali u začarani krug koji ih sustiže i dolazi na naplatu ustaljena praksa klimanja glavama "političarima", umjesto da im se na svakom koraku da do znanja da sa ovakvim radom nigdje nisu dobrodošli...

Jesu li radnici u privatnika radnici i zašto se na njih ne primjenjuju zakoni kao na uhljebe i imaju li ikakva prava kao radnici??

Dogovorena osnovica plaće državnih službenika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari