Na 14 mjeseci zatvora osuđen bivši predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ

ljubuski.info

Bivši Predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ Ljubuški pravomoćno je osuđen zbog pronevjere novca u službi. Ivan Spajić iz Gruda (52) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 14 mjeseci, kazao je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ZHŽ.

Nadalje, kako je naveo Aničić, od osuđenika Ivana Spajića oduzeta je imovinska korist u iznosu od 16.350 KM. Također, zabranjeno mu je obavljanje poslova koji se odnose na imovinu kojoj ima pristup u obavljaju opisa svojih poslova u trajanju od 3 godine.

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je žalbu optuženika i Županijskog tužiteljstva ZHŽ i potvrdio presudu Općinskog suda Ljubuškom. Županijsko tužiteljstvo je izjavilo žalbu zbog odluke o kazni.

Presudom je utvrđeno da je osuđeni Ivan Spajić kao predsjednik i ovlaštena osoba za zastupanje Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ u razdoblju od 2012. do 2014. prisvojio novac u ukupnom iznosu od 16.350,00 KM. Bez znanja i odobrenje Upravnog odbora sa računa Sindikata u banci u više navrata je podizao novčana sredstva u raznim iznosima od 300 KM do 3.000 KM.

S tim u vezi osuđeni je kao predsjednik Sindikata i osoba koja je ovlaštena za podizanje novčanih sredstava iskoristio svoj položaj i novac koji mu je povjerene zadržao je za sebe.

Glas naroda

koliko li će tek ministar dobiti za pronevjeru u hrvatskoj.

Ima li itko pošten u ovoj ustanovi,za ministra znamo kakav je,ima li itko ispod njega pošten.

Ispod njega može bit poštena samo njegova žena. Sve drugo ispod njega, sumnjam

Pošten je jedino ko nije u puliciji....

Uvećaj kaznu koliko je uzeo novca, 1000 KM jedan mjesec zatvora, samo nisu se sjetili razdoblja od 1998-2005 kada je uzima mirovinu i plaću iz SUPa, puno više novca...

Pa vi gruđani što sadašnji što bivši policijski službenici svi se bavite prljavim poslovima, odnosno kradete.Sjetite se i onoga što je od mrtvaca uzeo karticu pa podizao kasnije novac, pa onoga što je uzimao od prometnih kazni.Zoran Smital je vječni predsjednik Ipe, tek će se nekada otkriti koliko je on krao skupa sa policajcima Bobanom i Spajićem.Zašto je smijenjen policajac Spajić sa mjesta zapovjednika regionalne prometne postrojbe.Sve se zna.Mito i korupcija je odgovor.Samo do kada [ * neprimjereno * ] u policijskim odorama?

Ajde ne znam Smitala, covika nisam upoznao, ali Boban da će uzeti tudje pare, e tu si se zajeba duboko moj gostu...

Kako iz lovačkog društva nestane 3 puta više para pa ništa,očito da je ovaj sindikalac radio sam.

Šta će ti zdravko život i te pare što god si steko upitno je ,nemaš ti kome o poštenju nešto ispričat jadan.

Za gosta sto blati Grudjane jedino su Grudjani procesuirani a u drugim stanicama fasovali degenek ispred stanice pa dobili cinove.Pa juliovo gorivo i u sirokom je bilo svasta sve se sakrilo neki su cak isto dobili cinove.

Nisu svi gruđani nastradali, Pejić je trebao fasovat suspenziju a nista

Kad ce Pandzic odgovarat

Na 14 mjeseci zatvora osuđen bivši predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari