Ljubušaci bi do kraja ljeta mogli dobiti kino

ljubuski.info

U povodu proslave Dana općine Ljubuški, koji se od 2. do 12. veljače obilježava nizom kulturnih, športskih i glazbenih događanja, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić ukazao je na planirane, odnosno ostvarene projekte u prošloj i ovoj godini.

Govoreći o investicijima i planiranom za ovu godinu, načelnik općine Ljubuški je istaknuo radove na objektu kino dvorane, čiji bi se završetak mogao očekivati krajem ljeta.

Riječ je, kaže, o objektu za kojim već godinama postoji potreba u ovoj općini.

Kinodvorana bi se trebala nalaziti u sklopu objekta Kulturnog centra Ljubuški koji će sadržavati i manju galeriju, kao i garderobu za kazališne predstave. Inače, rekonstrukcijom spomenutog objekta novi izgled će dobiti cijela ulica u kojoj se on nalazi.

Načelnik kaže kako se u samom gradu planira realizacija projekta trga, sportskih terena, prometnica i parking prostora oko i iza škole Marka Marulića. Zatim izgradnja kružnog toka na raskrižju prema Domu zdravlja, dovršetak nogostupa istočne obilaznice, izgradnja dijela javne rasvjete te nastavak uređenja našeg parka.
Također, sve je spremno za početak realizacije projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade vijećnice i PU Ljubuški te izgradnje podzemne garaže s proširenjem Trga dr. Franje Tuđmana, pojasnio je načelnik, dodajući kako je sa ZHŽ-om pripremljen projekt rekonstrukcije fasade i krovišta općinske zgrade.

Dodao je kako i u ovoj godini oko milijun maraka Općina planira uložiti u različite projekte po mjesnim zajednicama. Podsjetio je i da se radi na projektnom dokumentaciji Kule herceg Stjepana kao uvjetu početka radova i kandidiranju tog projekta na različite razine i natječaje prekogrančne suradnje.

Govoreći o ostvarenim projektima u 2017. godini, načelnik je kazao kako se cijelosti ispoštovale sve stavke planirane proračunom prema svim korisnicima, a suficit, koji je i 2016. i 2017. godine bio u prosjeku od oko 0,5 milijuna maraka, je rebalansom usmjeren prema infrastrukturnim projektima.

Istaknuo je i uređenje dijela prometnica, nogostupa, javne rasvjete u iznosu od preko 800.000 maraka.
Naša županija (ZHŽ) nam je pomogla kroz projekte UNDP-a uraditi škole u Miletini i Cernu, a Federalno ministarstvo okoliša i turizma značajno je potpomoglo nastavku uređenja lokaliteta Kravica, odnosno izgradnju javne rasvjete i upravne zgrade, podsjetio je načelnik Ljubuškog.

Uz navedeno, istaknuo je i više od milijun maraka uloženih u različite projekte mjesnih zajednica, od uređenja poljske infrastrukture do lokalnih cesta te drugih potreba građana Ljubuškoga.

FENA

Glas naroda

ahahahah ljubušaci su sa tobom davno dobili kino pa još i više, dobili su i cirkus sa glavnim klaunom na čelu...

Antuntun!

Do kraja kojeg ljeta? Ovo za kružni tok, ne znam ni ja koliko ih je do sad, stvarno je potrban jer u špici prometa u Ljubuškom ima preko 10 auta, nažalost.

- Hvalite me usta moja, kada već nitko drugi neće.
U Nevenovim dvorima uskoro će napraviti dvoranu ogledala u kojoj će u buduće održavati presice. Neće biti ni lustera ni sagova, a Neven ni neće morati izgovarati riječ ja, slika će sve sama reći

80tih godina smo imali 3 tri kina.jesmo nazadovali u pm.

Nacelnik ne tocno onakav kakvi su stanovnici znaci da smo mi velike dalebu

Moj barba jesi ostarija.
Izgorija od kriminala
Jad I bjeda

Jadu I prevarantu

Vidiš Nevenko da batina ima dva kraja. Tvoje riječi!!!!

Ima još kocke kume pa eto da znaš da ti je na umu ako treba mi ćemo to prokockat. Znam da si ti sposoban sredit kao i za svojoj ćerku dvije stipendije, zna se, radi siromaštva. Tijelom, više duhom.

Neven i njegov govor dobro odgovaraju uz karnevaI.

Ne treba gori horror film kojeg danas ljubušaci žive, to je horor film koji nema kraja, samo ga manje inteligentni stanovnici ne svaćaju...

Super novo kino opet ću moć pogledat film na zmajevu putu ili veliki gazda

Ha zanima me ko će ići u to kino

Šahtovi koji klepeću kružni tokovi radari ležeći policajci rupe živa katastrofa.

Jeli policija pozvala Nevenka da dadne pojedinosti iz njegove izjave Ftvu di policiju veže za kriminalne radnje koje su se događale?
Šta kaže visokoobrazovani čelnik ljubuške policije na sve to?

Njega ni Tužiteljstvo ne shvaća ozbiljno

hahah,dobra ti ta,,

Nevenkova firma je Ljubuški doo a slogan kojim se reklamira je deka je pala

More li općina prominit koju sijalicu u školskoj dvorani u Vitini.Oslipit će nam dica ne radi 80 posto sijalica .Molim vas.

Da mogu,prominili bi sebi u glavi a tek onda u dvorani,,

"Njega ni Tužiteljstvo ne shvaća ozbiljno"
Najbolji!!!

Znači ne može biti ni svjedok na sudu

Da nije u HDZ u i da je ovo pravna država u od davno bi bio u zatvoru i on i maloumnici oko njega

Dragi moji Ljubušaci vidite tko nas vodi zato spašavaj se tko može od Antuntuna ne može biti ništa dobro za građane

nek odgovori kad će se po Ljubuškom moć normalno vozit a ne radit slalom između rupa i šahtova i preskoke preko ležećih gudina

Ljudi Ljubuškog imaju crno ispod nokata a on priča o kinu, bože sačuvaj, ništa nego BOŽE SAČUVAJ

Upoznao sam nedavno kveska,pa majko mila ne mogu vjerovati da je ono predsjednik OV.

Treba ustat pa reć Kvesko komu to diploma dođe autobusom

On nosi samtno odijelo to je bilo moderno osamdesetih bravo Kvesko

Svi se izoblicili od prljavih radnji koje su napravili dabogda IH u likovim potrosili

Da potpuno si u pravu.Onaj tko ih zna može lako primjetiti da su im se lica izobličila. Dijagnoza - velika količina grijeha protiv svoga naroda.

Da mi je neko prije 20 godina rekao da će ova ekipa biti na vlasti rekao bih mu da zreo za ludnice ali to je nažalost ljubuška realnost.

Od jala nema ništa. Ponudite ljude koji mogu nešto promijeniti. Vjerodostojne.

Kakav jal ti spominješ mi žalimo Antuntuna pa onda i nas koji tu živimo pametni su otišli ili će otići

kada se kino kazališna dvorana dovrši
dali će se tada naši općinski glumci
u kino dvoranu premijestiti
jer zgrade parkova murije i općine
nisu radna mijesta za velike glumce
a naručito sada pred ove velike izbore
kada će dnevno igrati i po tri pretstave
jel tak il ne tak općinski glumci

Kao djeca , prvi put smo gledali film u toj Kino sali ! Nismo uopste znali sta je kino . Bili smo svi iznenadjeni , a pomalo i isprepadani ! Naime , prvi film koji se prikazivao u toj sali , bio je ruski film
"DJULBAS" . To je bilo ime jednog psa , koji je bio glavni lik u tom filmu . Sjecam se - kad pas nasrne na nekoga - mi svi vristimo i "udaramo glavom" - unazad !...Mjesecima kasnije , prepricavali smo - kako smo ..."gledali kino"!...

"Udaramo glavom - unazad", dakle krivo je kino za tvoje stanje uma.

Zbog udaranja unazad sada Antuka živi u Titinom vremenu.Kada se otvori kino preporucujem Antuki udarac unaprijed.

ja sam osamdesezih prvi film gledao u kinu u Vitini,uvjek puno ko šipak.

Osamdesetih godina ej. Mogu ovi sada se "hvalit", s kinom. Pa, izgleda da sve počinje s njima. Malo nostalgije. Da se sto puta rode nemogu vratit ugođaj kina u " ona vremena", možda za ove je bilo zaostalo, jer su završili fakultete, neki regularno neki poštom. Evo kako je bilo, moja generacija zna. Pođeš u kino, di te volja ili u Ljubuški ili u Vitinu, naravno s biciklom nas desetak i u džepu svakog od nas rezervni "ventilj" od bicikla i sakrivena jedna pumpa. Milicija je znala kad ćemo mi u kino i zaustavi nas na biciklima a oni u fići i isčupa ventilje i każu gurac ćete gledat, mr.š kući.Oni odu mi povadimo nove ventilje i u kino. Pred kinom, a jedno 500 duša, sve grupe po selima. Film, kaobojski, ko ti je zna kako se zove i koji su glumci. Pok.Mara prodaje karte i hebe svakom sve po spisku, pokoj joj duši. I onda pok. Mara opet na vratima, kida karte i ulazimo. Sedam sati, film treba počet, zviždi se, neko se malo i pobije, film ne počinje. Pok. Mara ulazi i hebe nam sve po spisku i veli nisam ja kriva, rahmetli Šerif se zapio u radničkom i čim završi počet će film. " Šta pušiš tamo hemem ti mate.r. gasi cigaru". I eto Šerifa, počinje film. Buka galama, oduševljenje, mir, počelo je. Kad pozitivac upuca negativca, navijanje na sav glas, puši se punim. Pok. Mara viče da se ugase cigarete,niko ne benda. "Šerife gasi film, heben im maj.ku puše". Šerif zaustavi film, upali se svjetlo, pogase se cigarete, pok Mara viče ajde Šerife pusti film. Ništa, svjetla ugašena, filma nema . Opet vika. Mara ulazi i hebe nam sve po spisku i govori da nije ona kriva jer je Šerif opet otiša u radnički na konjak i čim popije pustit će film. Ko to može platit? A davno bilo.E sad će nam ovi nakon 30 godina napravit kino,ajeeeee

Šerife ne kráti :-)

Gradonacelnik je sad dobar kakav je bija prije prije samo govorija a nista nije uradija sad bogme malo pomalo grad lici na nesto svaka cast ali ja mislim da to toni gura on je mozak svega ovi samo znaju brbljat

oće li u obnovljenom kinu igrat opet film hopa cupa u kradezeu

sačuvaj nas bože adezea i njegovih uhljeba gori su od kuge za njima ni trava ne raste
iza njih je pusta i spržena hercegovina
sreča što postoji njemačka poskapali bi

koja biljka se sadi po brdima za ove izbore
smilje je dalo fantastične rezultate kradezeu

ove godine se sade "Ljubičice bijele"
za bakira dodiga i čovića za naše velike vođe
jel tak il ne tak

dali je barbarić otvorio obnovljenu poštu u kojoj radi gospođa sa krivotvorenom diplomom
dali on zna za to krivično delo ko u mupu što reče da zna za kriminal

Ljubušaci bi do kraja ljeta mogli dobiti kino
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari