Predstavljen projekt povećanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća

ljubuski.info

Na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru predstavljen je projekt naziva "Povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz stvaranje udruženja poduzeća i uspostavljanje tvornice za učenje Learning Factory". Cilj projekta je povećavanje konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih tvrtki iz sektora metala i plastike.

Osnovna aktivnost je stvaranje infrastrukture za suradnju tvrtki kroz formalno udruživanje s definiranjem misije, vizije i strategije, potom izgradnja inovativne infrastrukture za obrazovanje, istraživanje i inovacije koja bi bila na raspolaganju za djelatnike tvrtki i studente fakulteta (Tvornica za učenje).

Projekt je predstavio prof. dr. Ivica Veža s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu te naglasio kako je projekt vrlo važan jer se pokušava uklopiti u Europsku mrežu inovativnih pametnih tvrtki kroz Tvornicu za učenje:
Osnovna ideja je da se sruši zid između sveučilišta i gospodarstva, odnosno industrije, te da se studenti još za vrijeme studija privikavaju na praktični način razmišljanja i rada. Na ovaj način će se prilagoditi uvjetima koji ih sutra čekaju u realnom radnom prostoru.

Glavni voditelj projekta je Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike uz partnere FEAL, Miviko, TEM Mandeks, TT Kabeli, Weltplast, SIK, Bilton, Škutor, Femis, Općina Posušje i Grad Široki Brijeg.
Projekt je važan za cijelu zajednicu, a posebice za naše studente jer stvara infrastrukturu gdje možemo raditi zajedno, odnosno, praktično naši studenti u stvarnom tvorničkom okruženju uz pomoć djelatnika Fakulteta. Ovo je veliki prostor za zajednički praktični rad i razmjenu postojećih i stjecanje novih znanja. Fakultet kroz projekt dobiva pomoć u opremanju prostora Tvornice znanja što je iznimno značajno za razvoj naših studenata, budućih inženjera, istaknuo je dekan FSRE prof. dr. Željko Stojkić.

Vrijednost projekta iznosi 185.000 KM, a prijavljen je i prihvaćen u okviru Mjere 3: Pojačana suradnja između javnog i privatnog sektora pri provedbi mjera ekonomskog oporavka i privrednog razvoja, na osnovu javno-privatnog dijaloga i partnerstava za unapređenje inovacija, EU ProLocal Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini. Sufinanciran je uz potporu Europske Unije i implementiran uz pomoć GIZ-a.

Sveučilište u Mostaru

Glas naroda

O cemu vi pricate da bi covjek imao firmu tisucu eura notar pesto depozit porez na tvrtku sesto maraka racunovodja tisucu eura doprinosa za direktora dvije tisuce eura sve za prvu godinu dok ne uhodas posao vec si blokiran a blokiranoj firmi mjesto je na stupu srama

Mlate praznu slamu pasu proračun i drže govore neka otvore vlastite firme pa dokažu sposobnost

Samo firme koje rade za HDZ opstaju sve ostale će propasti

Kako vas nije sramota p.doklačit pa do 99.su ljudi slobodno sadili duvan danas im SIPA upada u kuće ko najgorim teroristima

Predstavljen projekt povećanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari