Vlada odgodila sjednicu, sindikati uputili prijedlog Sporazuma

Sjednica Vlade ZHŽ-a, na kojoj se, danas u Širokom Brijegu, trebalo raspravljati o možebitnom povlačenju odluke o smanjenju plaća i toplog obroka, na čemu su inzistirali predstavnici Sindikata prosvjete, kao preduvjet za nastavak pregovora o prekidu štrajka započetog 2. rujna, odgođena je za ponedjeljak.

Tako je izvjesno da nastava u novoj školskoj godini neće početi ni u ponedjeljak, 14. rujna, ali postoji, istina mala, mogućnost da ista počne u utorak, 15. rujna, ukoliko Vlada, u ponedjeljak, prihvati ponudu Sindikata.

Na Kolegiju Vlade, se nije pojavio Žarko Karačić ministar gospodarstva [NS Radom za boljitak], a nazočila su po četvorica ministara iz HSP-a Đapić-Jurišić BiH i HDZ-a 1990., te je donešena odluka o odgodi najavljene sjednice Vlade ZHŽ-a. Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽZH uputilo je obavijest za javnost koju prenosimo u cijelosti:

„Vlada ZHŽ usuglasila je poništenje Odluke o smanjenju plaće od 5. kolovoza 2009. godine, što znači da se iznos plaće ne bi smanjivao. Također je usuglašeno isplaćivanje razlike plaće za mjesec srpanj. Usuglašeno je da naknada za topli obrok ostaje ista – 5 KM, a o ostalim pitanjima, kao što je regres, da se nastave pregovori idući tjedan. Naša je želja početak nastave u ponedjeljak u svim školama u žZH. Ukoliko Sindikat uposlenih u osnovnim i srednjim školama prihvate predloženo, Vlada će odluke donijeti na službenoj sjednici koja je zakazana za ponedjeljak 14. rujna.

Ovakav je prijedlog Vlade ZHŽ Sindikat uposlenih u srednjim i osnovnim školama ZHŽ odbacio, potvrdio je predsjednik Sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ, Goran Skoko u razgovoru za Radio Ljubuški, netom nakon završetka sastanaka predsjedništava sindikata. Skoko je dodao da je Sindikat sastavio novi prijedlog Sporazuma kojega je uputio Vladi, a Vlada bi ga trebala razmatrati na sjednici koja je zakazana za ponedjeljak 14. rujna.

Ukoliko Vlada prihvati prijedlog Sporazuma koji je pripremio Sindikat, nastava u ZHŽ će početi u utorak 15. rujna, rekao je Skoko u razgovoru za Radio Ljubuški. Razgovor s Goranom Skokom možete poslušati u repriznom terminu, nakon emisije Vjerom kroz život, danas od 17 sati u programu Radija Ljubuški.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari