Služena sveta misa i položeni vijenci povodom Dana općine Ljubuški

ljubuski.info

U nedjelju, 4.veljače 2018. godine, na trgu dr. Franje Tuđmana iza zgrade općine Ljubuški položeni su vijenci i zapaljenje svijeće ispred spomen obilježja svim poginulim braniteljima.

Kao i svake godine u povodu obilježavanja Dana općine Ljubuški vijenac su položili i zapalili svijeće čelnici općine Ljubuški, načelnik Nevenko Barbarić i predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić sa suradnicima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predsjednik Skupštine Županije ZH-e Ante Mišetić i ministri u Vladi ŽZH-e Toni Kraljević i Zdravko Boras.

Nazočni su se potom uputili na Humac gdje je u novoj crkvi sv. Ante slavljena sv. misa za sve pobijene fratre i ostale nedužne žrtve ljubuškog kraja u svim ratovima.

Svečano misno slavlje pred prepunom crkvom predvodio je humački gvardijan, fra Dario Dodig, u sumisništvu sa župnikom fra Ljubom Kurtovićem i fra Stankom Mabićem, te još petnaestak svećenika.

Prije sv. Mise u pozdravnim riječima fra Marin Karačića naglasio je da ove večeri na poseban način molimo za sve žrtve Prvog svjetskog rata, zatim za one koji su ubijene u Drugom svjetskom ratu i poraću te Domovinskom ratu, a posebno za sve pokojne svećenike i fratre koji po mjestu rođenja pripadaju humačkom samostanu ili su iz drugih područja u i oko Ljubuškog ubijeni. Potom su pročitana imena svih pobijenih franjevaca i trojice dijecezanskih svećenika kao i broj stradalih iz svih sela općine Ljubuški.

Misno slavlje liturgijskim pjevanjem uveličao je veliki župni zbor pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice kojemu je na kraju svete Mise od srca zahvalio župnik, fra Ljubo Kurtović.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Na misi nije spomenut dan općine Ljubuški, jeli to neki znak!?

U prvim redovima komunjare, skojevci i skojevčad koji danas ubijaju na drugi način. Daklem, nasljednici onih koji su ubijali u II WW ubijaju i danas. Na žalost da im fratri otvoreno ne reknu, vaše mjesto nije u crkvi.

A ko će im reć pola današnji pratara od očeva komunistički monstruma! Pljuc.
Pita li danas franjevački provincijalat ko nekad ko su ti ,od kud si, šta su i kakvi su ti preci i roditelji bili!
Zlo i naopako

Služena sveta misa i položeni vijenci povodom Dana općine Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari