Visokopozicionirani službenici MUP-a ZHŽ počinili pet kaznenih djela

ljubuski.info

Nepostupanjem po pravomoćnoj sudskoj presudi Županijskog suda u Širokom Brijegu kojom je dokazano da su 2015. godine Ivica Čuljak, Pero Kožul, Igor Marić i Ivica Pavković nezakonito dobili činove samostalnih inspektora, te Zoran Soldo, Milenko Marić i Stanislav Nižić viših inspektora, visokopozicionirani službenici MUP-a su počinili najmanje pet kaznenih djela.

Kako doznajemo ovih dana je alfa i omega kriminalistike nezakoniti viši inspektor Stanislav Nižić Biža, zamjenik načelnika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHŽ, dao pisanu ostavku na ovu dužnost, pa ostaje upitno tko će rukovoditi istragama u kaznenim djelima koja ćemo elaborirati. Inače, Nižić je miljenik Miroslava Galića i Milenka Madunovića, član je Nezavisnog policijskog odbora a javnosti je možda ponajviše poznat kao “Eustahije Brzić” kada je jureći sa sjednice Nezavisnog odbora uspio osigurati alibi ministru Zdravku Borasu za prijetnje Dragi Martinoviću. Kako se priča u policijskim kuloarima razlog njegove ostavke je pokušaj bijega pred neizbježnim, a to je odgovaranje za počinjena nedjela.

No, vratimo se počinjenim kaznenim djelima vezanim za presudu Županijskog suda.

Nesavjestan rad u službi:

Nesavjestan rad u službi iz čl. 387. KZFBiH mogao bi odgovarati bivši v.d. Komesara Milenko Madunović jer je još 2016. godine nakon izvršene analize vještaka Alojza Franjića imao dokaz da je potpis pokojnog Vjekoslava Šimunovića na zapisnicima krivotvoren, a ništa nije poduzeo kako bi se dodijeljeni činovi stavili van snage do okončanja sudskog postupka, omogućivši na taj način protupravnu imovinsku korist sedmorici policijskih službenika. Također nije odmah po saznanju naložio istragu protiv krivotvoritelja potpisa.

Krivotvorenje službene isprave:

Krivotvorenje službene isprave iz čl. 389. KZFBiH koje je počinio onaj policijski službenik koji je krivotvorio potpis pokojnika. Na ovom predmetu Županijsko tužiteljstvo mukotrpno radi, ali nikako doći do počinitelja. Međutim vjerujemo da će se taj počinitelj uskoro otkriti!

Davanje lažnog iskaza i Zloupotreba službenog položaja i ovlasti

Za počinjenje trećeg i četvrtog kaznenog djela Davanje lažnog iskaza iz čl. 348 i Zloupotreba službenog položaja i ovlasti iz čl. 383. KZ FBiH mogli bi odgovarati članovi Povjerenstva Rajko Musa i Jozo Marić koji su, kako stoji u presudi, na sudu lažno svjedočili da je Povjerenstvo za promicanje radilo u punom sastavu na svim sjednicama i da je pokojni V.Šimunović vlastoručno potpisao zapisnike, a što je u suprotnosti sa nalazom i mišljenjem vještaka grafologa Alojza Franjića. Ovim svojim nezakonitim radnjama i dostavljanjem krivotvorene konačne liste tadašnjem komesaru Madunoviću, Musa i Marić su osigurali nezakonite činove sedmorici odabranih.

Neizvršenje sudske presude

Kao peto kazneno djelo ćemo navesti Neizvršenje sudske presude iz čl. 351 KZ FBiH za koje bi mogao odgovarati komesar Milan Galić, članovi Povjerenstva za postupanje po presudama Županijskog suda, kao i članovi Policijskog odbora.

Ovo kazneno djelo je kruna svih nezakonitosti, a ogleda se u tome da iako je sud proglasio nezakonitima dokumente na osnovu kojih su dodijeljena četiri čina samostalnog inspektora i tri čina višeg inspektora, ti činovi još nisu izuzeti.

Tako su, od kraja 2015. godine do danas, Kožul, Marić, Čuljak, Pavković, Soldo, Marić i Nižić oštetili proračun ZHŽ za najmanje 20.000 KM i dalje ga oštećuju primajući dodatak na plaću za nezakonite činove. Kolika je stvarna šteta prouzročena kriminalnim radnjama u MUP-u pokazat će se tek kada se ponište svi dokumenti koji su nezakonito potpisani od spomenute sedmorke od kraja 2015. do danas. To uključuje poništenje prekršajnih naloga, dozvola za oružje, raznih naredbi..., i što je najzanimljivije primanja novih policajaca.

Nove tužbe

U zadnje dvije godine MUP ZHŽ je primio ukupno 55 novih kadeta za čin policajac i 11 kadeta za čin mlađi inspektor. Svima njima su u povjerenstvu za primanje ili testiranje bili neki od nezakonitih samostalnih inspektora čiji su činovi poništeni presudom županijskog suda u Širokom Brijegu. Na tim natječajima mnogi sposobni nisu uspjeli postati policajci, dok mnogi podobni jesu. No kako doznajemo, temeljem pravomoćne presude Županijskog suda će značajan broj kandidata koji neopravdano nisu uspjeli postati policijski službenici podići tužbe protiv MUP-a ZHŽ zbog nezakonitih primanja.

Glas naroda

Zoran Soldo je covik prav. More sviman bit profesor sto se policije tiče

I ivica Čuljak je čovik na svom mistu, eno bija danas na večernjoj misi za pobijene fratre i ostale u ratovima i duše mi moje zraknula san ga da se pričestija...oću reći da te papirine i potpisi mogu biti nevaIjali ali on mi baš izgleda uredan u kaputu i bija je u klupi sa našim dragim vođon Nevenkon,Tonijem kraljon i Kveskon.
Možda san se i ja zanila pa mi Ivo djeluje nevino....

Sta Ivici fali

Prije svega fali mu poštenja i poniznosti kako bi priznao da nije išao na fakultet nego mu je diploma kupljena, pa sukladno tome nije mogao biti imenovan na mjesto načelnika PU i ne može imati čin samostalnog inspektora.Fali mu snage da prizna da nezakonito uzima novac koji mu ne pripada i da time oštećuje županijski proračun, kao i to da je navedenim postupanjem drsko i nezakonito prisvojio radno mjesto nekome školovanom i tako zavukao ruku u tuđi džep, odnosno nečijoj djeci uzeo dio djetinjstva.To su činjenice koje vape u nebo, a on ne želi da prizna.Zato je njegova krivica ogromna.

I nisi ti ona, nego znam

To je odprilike beogradska škola inteligencija i pamet... malo nas je pobiglo odavde koliko će...
samo di će više ovce nać... ma ima izbjeglica iz afrike i azije...
https://www.youtube.com/watch?v=jOdY_rkfzgw

Ne samo da će Biža podnijeti ostavku i biti smijenjen, nego će ih još nekoliko biti smijenjeno i to ne njihovom voljom nego zbog toga što je više pravosudnih postupaka došlo u fazu gdje su dokazi neoborivi i nema povratka.U prilog im ne ide niti činjenica da je izvor svega zla u mup-u ministar Boras na samom kraju svoga mandata a on ih je vještački štitio.Kako mu se primiče kraj neki tek sada vide da neće moći izbjeći sudske postupke.Niti je bez razloga Željko Jukić otišao u mirovinu, niti Biža podnio ostavku.Bit će ih zasigurno još.

Velika kriminala u nesrtnoj policiji

Trebat će za 55 policajaca zdravko boras vratit mito što koferata što ostali pogodovština on je ljudi glavni krivac i prevarant.TUAREG kolko je čovik klepio.

"Tako su, od kraja 2015. godine do danas.. ... oštetili proračun ZHŽ za najmanje 20.000 KM i dalje ga oštećuju primajući dodatak na plaću za nezakonite činove"---suti moj banoziću, ko zna kolko smo ga mi ostetili za nase nezakonite ćinove

Jada od policije.

Ostavili ste jadnog Srećka Glavaša bez posla jer je uzeo 40 maraka od pokojnika, a vi na račun pokojnog glumite generale i primate plaću za to. Jadniji ste od lažnih ratnih vojnih invalida.

Kako nema demanta na ovaj tekst? Milane šta ti radi glasnogovornik?

Dariju Herceg za sefa krima MUP -a...ona ce najbolje rijesiti probleme...Biza je zastario..a nije nista ni radio...samo drzi govore..

Ta će zic uzet bogareti, on bi jadan još da crno iza nokata, nego mu namistila bagra. Onaj ko mu je namistio brzo će tamo di 3762mu je misto... Srećko di si, javi se, jel tak ili ne tak, a izbeglice?

E moj riža-biza, jesam ti još prije rekao da ne radiš protiv kolega, jer se nemaš čemu dobru nadati. Meni te je zao jer si naivan. Davali ti mjesta koja imaju odgovornost a ti jadan bio sav ponosan i veseo ko malo dite i mislio ko je veći od tebe. Cestu prvo triba proći moj Riža-Biza, pa
onda biti mačak. Neka ti Bog dragi pomogne

Blago tužiteljima pa ovdje nema NN ili više njih sve im je dostavljeno poimenice ili postupit po zakonu ili neka pakuju kofere i put oyropa

Druže dragane grebiga izmače se koje znao da je vaki đavo !!!
Jelde li [email protected]še motku ovi u supu !!!

Presječeno klupko ima mnogo krajeva
Jadu od mupa bjednici

Trebalo bi formirati u mupu odsjek za borbu protiv unutarnjeg kriminala, Haha. Ima tu djela

i tu vam je naravno gospodin Boras kriv!

DALEKO hoćete li SIPU

a šta ti je to?

znam da je dobar gulaš od jadranske sipe.

jeli to gospodin Boras briše moje komentare

Tko visoko leti...nisko pada.....pametnome dosta....pa i tebi Ziba...

Ivica Culjak je zavrsio dunjalucki fakultet u polju na njivam G.Jukica

Džaba vam je ove prijave slat Vesni Ćavar, šaljite ih u Sarajevo.

Netko će se opržiti ovde, a najprije Kanac...

A ti zdravko šta si [ * neprimjereno * ] pojeo kad sletiš koji dan sa pozicije koja tokaru sss ni u kom slučaju ne pripada da si bar pošten pa ajde neka,najbolji bi bio propilat sa strane za poljskog vc.

Tiho zašto si skinuo komentar vezano za klošara borasa da se čuva ćukenja da ga ne ujedu jer uzeo kerove nije ispoštova dogkovor znači da ti on upravlja portalom i on ti predlaže teme preko njega ljagaš poštene policajce dobio si nakav posao ajde jadan.okani se Milana on je ok čovjek.

Bitt će sutra na bljesak info članak da naš presjednik vidi šta drži na vlasti uMupu.

Ratni zločinac okrivljuje neke ljude da su nešto krivi gdje je tu realnost.

Musa sta si zla uradio mucno da ces umriti u miru,stiće te suza necija.

Kada ce te policajcima dati cinove.

Izborna godina a ovi MUP-ci sramote stožernu stranku

Ima li iko u Sirokom da tog smrada Rajku Musu malo po nosu opali,,sta je jada zada nevinu narodu, sad ima mirovinu vecu od dvi prosjecne place

Ispadoše isti i Musa i Milan Galić i Madunović, svi se štite. To je Mupov Bermundski trokut.

Zdravko borasu koji su ti bili kriteriji kad si primao djecu u policiju sinove od stare milicije nisi htio nijdednog od policajaca tj.branitelja,daklen najdraže ti je naravno sjedit sa velikim vlasnicima lanaca trgoina i njihovu djecu primat u policiju računaš ovi gore trebali bi nas u dogledno vrijeme batinjat,a za ove je jasno to zna i budala pozdravili su te oni di si kupio zlaticu u ratu dive ti se,te oni iz Banja luke,te oni iz Tešnja prijatelju nesmijem ti sve reć jer piše se knjiga šaravita ,nego bolan spremi omom pajdi jabuku za svadbu specijalcu nakon 20 godina sad si ministar ne baleči se ko će te više pravdat pozdrav moram nazvat još onoga znaš.

aj ti si sad u penziji i traktor u ruke, do jučer si mu se klanjao a sad ti nevaIja

Ja ti imam traktor što mlije stine pa možeš posadit vinograd i ne moraš ić u tuđi prijatelju moj,ministre debeli ako ćeš uništit i iselit jedan narod daj mu nepismeni ministara da mogu tri puta večerat i da vole grožđe

Nikad gora garnitura na vrhu MUP-a

Otišao Riža Biža odma padaju dileri, eto brzo će Maduna razbio krvavi nos [ * neprimjereno * ] mito i korupcija.Sve izlazi na vidjelo istina se nemože sakriti.

Istina će vas osloboditi!

Sta je Bizi bilo proradila savjest, dugo je nije ima , cuda su moguca

Ko nas štiti majko moja...koji prevaranti

Milan Galić = Ramo Brkić

Za duvan trade Prijatelju izvini nisam imao namjeru tebe vriđat kad sam ono pisao,što se tiče klanjanja bolje i to nego biti uvlakač.

I kad ti ovi iz policije počmu glumit neko poštenje. Čast pojedincima ali ima tu dobar dio njih što nema pojma šta je moral. Znate samo otimat lovu od radničke klase na cesti Jad i čemer

Šta se priča da su ovi papiri došli u Federalni Sup. Ni dobže

Visokopozicionirani službenici MUP-a ZHŽ počinili pet kaznenih djela
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari