Upitan proljetni nastavak rukometne Premijer lige

ljubuski.info

U iščekivanju odluke Europske rukometne federacije (EHF) o spornoj utakmici između BiH i Švicarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, bh. rukomet se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Upitan je nastavak prvenstva BiH, a samim time i opstanak Rukometnog saveza BiH.

Već dobro je poznata priča o famoznom ID broju zbog kojeg se RS BiH nalazi pred gašenjem. Račun je blokiran, a tako će biti dok god RS BiH nosi postojeći ID broj "starog" Saveza, dugovanja rastu iz dana u dan, a konačni epilog se ne nazire. Sudbina bh. rukometa biće jasnija 10. veljače, za kada je zakazana sjednica Izvršnog odbora RS BiH.
Moguće je da svi podnesemo ostavke, sve su opcije u igri, jer očito je da bh. rukomet nikoga ne zanima. Meni je, iskreno, sve ovo dosadilo, preveliko je ovo opterećenje za mene, govorim u osobno ime, ja više ovako ne mogu, kaže predsjednik RS BiH Amir Zahirović.

Nije mogao odgovoriti na pitanje hoće li biti nastavljen proljetni dio Premijer lige BiH.
Da se ja pitam, ne bi se ni igralo. Greška je što smo uopće počinjali. Ja nisam mogao vjerovati da jedan državni savez može biti toliko ignoriran od strane države. Kumimo, molimo, nudimo solucije po zakonu, ali nikoga ovo ne zanima. Ipak, sačekajmo 10. veljače da vidimo što ćemo odlučiti, ističe čelni čovjek bh. rukometa.

Sudeći po Zahirovićevom raspoloženju, teško je kako će se do sljedećeg tjedna nešto promijeniti. On je istakao kako su, zbog nedobivanja identifikacijskog broja, od Nove godine izgubili oko 500.000 KM.
Do prosinca prošle godine smo mogli vratiti trećinu dugova, umjesto toga smo blokirani. Nije više toliko problem ID broj, nego nezakonito djelovanje Saveza od 1994. godine. Dakle, pravno neusklađeni savez je veći problem nego dugovanja. Zasuti smo sudskim rješenjima i tužbama. Ne znam, jedna od opcija je i odlazak u Republiku Srpsku, tvrdi Zahirović.

Novoutemeljeni RS BiH (2017) je od Porezne uprave Federacije zatražio novi ID broj, ali je dobio negativan odgovor, jer "stari" RS BiH nikada nije bio zaveden u Ministarstvu pravde niti odjavljen u PU FBiH. Pošto novi RS BiH nosi isto ime, on ne može dobiti novi ID broj.
Zašto je postojao stari Savez koji nije pravno registriran? Neshvatljivo je da je zakonski da promijeniš ime ili sjedište, a to smo mogli uraditi, a nije da novi Savez, koji je novi pravni subjekt, dobije ID broj i preuzme dugovanja na sebe, pita se Zahirović.

U moru nelogičnosti koje traju još od 1994. godine najviše bi mogli ispaštati oni koji se bave rukometom. Predsezona u BiH je uvelike u tijeku, ekipe se pripremaju iako ne znaju hoće li krajem veljače uopće istrčati na teren.

NN

Glas naroda

Marginalni sport..

Da Izviđač igra u Sarajevu ili Širokom onda bi bila druga priča.

U pravu si

Napustat bosansku ligu i prijec u Hrvarsku..

Upitan proljetni nastavak rukometne Premijer lige
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari