Očekuje se skoro usvajanje Nacrta strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja općine Ljubuški

ljubuski.info

Sinoć je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana druga javna prezentacija i rasprava o Nacrtu strategije poljoprivrednog i ruralnog razvoja općine Ljubuški za razdoblje 2018. - 2022. godina.

Nacrt Strategije su predstavili dipl. agronom Davor Vasilj i dr. Miro Barbarić, a tijekom predstavljanja dokumenta iznešeni su konkretni podaci koliko u općini Ljubuški ima poljoprivrednog zemljišta, kakvo je stanje s nasadima maslina, vinove loze i drugih kultura, te kakav je stočni fond na području općine Ljubuški.

Podcrtano je koje su prilike općine Ljubuški, te koje su slabosti i u kojem smjeru treba djelovati.

Nakon predstavljanja dokumenta, nazočni su se uključili u raspravu tijekom koje su se dotaknuli brojnih problema, govorilo se o tome kako mladi odlaze i da se poljoprivredom bave samo stariji ljudi, koje su prepreke udruživanju ljubuških poljoprivrednika, te koji su konkretni problemi koji muče pojedine poljoprivrednike.

Nazočni su se složili da je izrađena strategija kvalitetna, te da je samo pitanje hoće li se moći provesti. Davor Vasilj, koji je na čelu stručnog tima koji izrađuje poljoprivrednu strategiju rekao je kako očekuje da će ovaj dokument uskoro biti usvojen.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Strategija i rasprava se svodi ,koliko ima zemljišta,te koliko ima vinove loze ,maslina ,kakav je stočni fond!?Čini se ,kako strategiju ,moraju znati samo stranačke strukture!?Čini se, kako je strategija ,nemati nikakvu strategiju! Kao i do sada!Ili su u pitanju ,poticaji? koje poljoprivrednici ,neće vidit -kao i do sada!Ovo izgleda ,vrlo neozbiljno obrađeno !Iako je za poljoprivrednike ,od životne važnosti!

Evo mene opet pod imenom, a to znači pod stanjem u kojem sam. E vidite, mi što komentiramo, kao, gost, puno bolje prolazimo i skoro niko nas ne napada. Šta je to? Zašto? Pa isto pišem kao gost, kao i psiho, mada je i psiho voda duboka. Ja ovakav kakav sam,a nisam dobar, sam shvatio da smo mi svi" miševi u boci", laprdaj, napadaj,pogađaj ko je pod nickom, jer si kao ti, ja, pametan pa ću poznat ko je i taj mi se zamjerio, a obično fulamo. Kao gost je sve ok,a ovo gost me neobično podsjeća na ghost, e sada mi se poistovjetili s ghost ( duh), i takvi i jesmo. Ako si zrak i samo imaš nekakav obris kao tu si, a nisi i neko te vidi,sve prolazi. Čim imaš neko "ime" eto napada. Pa eto g(h)osti, opičite. Svaka sličnost s stvarnim osobama ili g(h)ost- ima je slučajna ili namjerna

Evo i ja se ne potpisa, valjda je tako lakše

što nisi došao na raspravu pa da te vidimo tko si
i dadneš svoje prijedloge šta bi trebalo napravit bar pokušati
i ovo sve rekao u lice ovim ljdima
ovako tješiš sam sebe u svom jadnom i čemernom
životu koji mrziš sebe do podne a popodne cilin svit.
izađi iz svoje rupe

Veći sam ja selja.k i poljoprivrednik od tebe i ni kune poticaja. Komu ću to prijedloge davat, kad se zna unaprijed ko će dobit. Pa zar misliš da smo svi skrenuli. Pa da mi se smiju kad pridajem papire za poticaje i dajem prijedloge . Aje ne mataj. Ti znaš da ja znam, a i ti znaš , kako to ide i opet mi držiš predavanje. Ajde dođi u Beriš kad god hoćeš, pa ćemo prikoračat ono što ja radim , bez kune poticaja, pa ćemo prikoračat tvoje njive. Evo pozivam. Reci vrijeme i mjesto

Samo da stane kiša, da neglibamo po tegu. Siguran sam da neznaš ni šta je "teg", a kamoli da glibaš po njemu.

Opet ajde, ako je kiša, ajmo obać moju štalu i tvoju, pa ćemo vidit u koga muče živina

I ne muče što je gladna nego muče, što mi se raduje. Mukanje stoke je normalno, ali narod zabtobom i takvima muču po gradu i selu

Aje meni se bar neko raduje

radiš li ti išta psih osim što si stalno po portalima
i komentiraš radi nešto pametno usici drva
za ogrijat se ispeci uštipke, tuga si ti nod čovika
kad se zamaraš time

Radim bolan, dok odmaram, zapalim i prigledam na mob. šta ko piše. A puno pušim. I vidim da je biti g(h)ost zakon

idji psiho liječi se dok je na vrime

e moj psiho
reci svoje ime i prezime psiho da zna cili svit ko si ti
i što radiš od poloprivrede pa ćeš dobit poticaje
prkeljaš li prkeljaš

Eto tebi ću reć. Ali samo Patrik radi više zemlje od mene u Ljubuškom polju. Pa skontaj

strategija je dala jasne smjernice,dobro urađena samo treba
nastaviti dalje sa realizacijom
povrćari su napravili nešto brendiranjem ljubuškog ranog krompira
jer ove godine izlaze na tržište sa svojim logom i upakiran u kartonsku
ambalažu po 10 kg.
samo naprijed nešto pozitivno

Što davor ne kaže di je bio i šta je radio i koliko se poticao? on i strategija i masline. Aj neko nek mi ga uslika s motikom.

bravo momci, bravo buco majstore, samo naprijed

vidi moji studenata MIRE BARBARIČA i ANTONIJA RADIĆA pozdrav iz VELJKA koliko znaju još da studiraju nije im mane

Mislim da je trebalo dovest ljude koji se bave poljoprivredom a ne politički podobnici.

U ovom tekstu gore,što je potpisan sa -Radio Ljubuški,nema nikakve strategije!Je li neko vidio tu strategiju! Objavite!Nek se vodi javna rasprava !Ovako gospodo ,izgleda ko neka muljaža!

Davor Vasilj i poljoprivreda, jao nama ako nam on bude strateg.

na slici od poljoprivrenika vidim samo -colaka.cuvala i d vukojevica .ovo drugo ne znam da se bave poljoprivredom vecinom prodajom ali magle

'ajde ljudi, vi što mlatite bez veze. Što niste došli i uživo rekli konstruktivne kritike. Ovi što su to uradili pokazali su da im je stalo i rekli su što su imali jasno i glasno i javno.

Očekuje se skoro usvajanje Nacrta strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja općine Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari