Obljetnica crkve koja je postala žarište molitvenoga života

ljubuski.info

Ove godine navršava se 49. godina od blagoslova župne crkve sv. Jakova u Međugorju.

Nakon utemeljenja župe 1892. godine, prva župna crkva, za ono vrijeme velika i lijepa, bila je dovršena 1897. godine. Zbog trusnoga tla na kojem je bila sagrađena, njezini su zidovi ubrzo počeli pucati, a cijelo zdanje tonuti, pa se odmah nakon I svjetskoga rata počelo misliti na gradnju nove crkve, na kojoj su radovi trajali od 1934. do 19. siječnja 1969., kada je i blagoslovljena.

Crkva sv. Jakova danas je žarište i središte sakramentalnoga i molitvenoga života ne samo međugorskih župljana već i hodočasnika iz cijeloga svijeta, navedeno je na mrežnoj stranici Župe Međugorje.

Glas naroda

Tako je sve pobriši, neka isto je i za vjeru i za nevjeru.

“Pogriješi li tvoj brat, idi i pokaraj ga nasamo. Ako te posluša, stekao si brata. Ne posluša li te, uzmi sa sobom još jednoga ili dvojicu, neka na iskazu dvojice ili trojice svjedoka počiva svaka tvrdnja. Ako ni njih ne posluša, reci Crkvi. Ako pak ni Crkve ne posluša, neka ti bude kao poganin i carinik.”

@ za Patrika
A ovo:
https://ljubuski.net/21572-sto-se-slavilo-na-kocusi
Please komentar, please.

Za Hardomilje. Ljudi na lijepom mjestu. Je li dovoljno za ovakav portal ?

Za Hardomilje.Hajmo još malo.Oni mogu imati skupe satove.Voziti skupa auta.Prodati crkvenu imovinu.Imati dobru garderobu.Imati ljubavnicu.Uzeti novac.
Ali oni prvi uvijek u prvom redu ginu za ISUSA KRISTA ma kakvi oni bili i kako god ih opisivali.To povijest uvijek potvrdi.Zato ih volim i cijenim.

@za Patrik
Patrice okani se jala i mrznje. Nije sv. Franjo utemeljio red masona, vec red male brace. Ako smatras da je to prvo onda si pogrijesio kad si birao, jer to nije bio Isusov poziv, vec nesto drugo.
Pitanje je onda kakav si vjernik?

Di se izgubilo, siromaštvo, čistoća, poslušnost, a svaki dan pasić ih podsijeća na taj zavjet. Ne znam, ali ti s Hardomilja bi triba pitat svog susjeda, glavnog na Humcu. Možda se sad daju drugi zavjeti, ne znam. Pitaj Darija da znamo.

Za Hardomilje.Ti i urednici se ponasate isto kao Juda Iskariotski prema cinu Magdalene kada je potrosila Nardovu pomast na ISUSA.Mogli smo tih 300 denara dati siromasima.Da ja vama dala 300 denara svi znamo da ih siromasi nikad ne bi vidjeli.I ne glumite moralne vertikale i ne docirajte jer sa ove strane su pravi vjernici.

@za Patrik
Jesi li ti Patrice moralna vertikala? Odgovaram ti da nisi. Tvoja fratarska razina je niza od razine svjetovne. Zato im se za 300 denara klanjas, osim da ih uputis u pravcu ljudske pravice. Ti to Patrice ne mozes, jer to ne zivis, a kad to ne zivis onda nisi ni moralna vertikala niti cvrsta murala. Patrice ti si kukavica. Hoces objasnjenje?

"Pratrik brani Međugorje"
a ni on vračarama neviruje
jel tak il ne tak pratriče

Obljetnica crkve koja je postala žarište molitvenoga života
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari