Zabrinjava činjenica da županije-osnivači KBC Mostar ne ispunjavaju obveze

ljubuski.info

Na redovitoj sjednici održanoj 18. siječnja u Grudama, ŽO HDZ-a 1990 Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) razmatrao je aktualnu političku situaciju i pripreme za ovogodišnje opće izbore.

U pogledu izmjena Izbornog zakona BiH, Odbor je stava da su, osim političkih, nužne i njegove tehničke izmjene u vidu skeniranja glasačkih listića i kamera na izbornim mjestima, što bi omogućilo da aktivan izborni birački proces završi u 19 sati i što bi onemogućilo izborne malverzacije od strane članova biračkih odbora. Kako se navodi, to se pokazalo kao nužnost jer nakon svakog izbornog ciklusa postoji niz nepravilnosti, što prijavljenih i evidentiranih, što onih koji ostanu nezabilježene jer ih je teško formalno dokazati. U duhu razvoja demokracije i izbjegavanja mogućih prijevara, u Odboru drže da je te izmjene Izbornog zakona nužno usvojiti i da niti jedan politički subjekt nema razloga to onemogućavati i prolongirati.

ŽO HDZ 1990 ZHŽ-a raspravljao je i o stanju u KBC Mostar, dugovima koji se gomilaju i najavama o mogućem ukidanju usluga ili otpuštanju uposlenih.
Ne ulazeći u način zapošljavanja u KBC Mostar, ali u situaciji u kojoj sve veći broj Hrvata napušta BiH, ne samo stručnog medicinskog kadra, već ljudi svih profila obrazovanja, smatramo potrebnim učiniti sve napore da se očuva postojeća radna mjesta, kako u zdravstvu, tako i u ostalim djelatnostima, ali i da se poveća razina usluga građanima, a ne smanjuje u cilju sanacije dugovanja. Posebno zabrinjava činjenica da županije-osnivači KBC Mostar ne ispunjavaju obveze, a gotovo svi ministri zdravstva u hrvatskim županijama, pa i ravnatelji županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja, kao i federalni ministar zdravstva, dolaze iz reda HDZ-a BiH, što znači da se ne može govoriti o manjku političke volje drugih stranaka, političkim i kadrovskim preprekama ili opstruiranju u izvršenju obveza", navode iz stranačkog Odbora uz opasku da doživljavamo demografsku katastrofu koju se niti ne pokušava spriječiti.

U cilju što bolje pripreme za izbore, ŽO HDZ 1990 ZHŽ donio je odluku o formiranju izbornih stožera u županiji. Nadalje, reizborni proces u onim općinskim organizacijama u kojima nije obavljen je u tijeku te će se uskoro održati Izborna skupština Općinske organizacije HDZ 1990 Široki Brijeg.

HDZ 1990

Glas naroda

Izbacite prva tri slova iz imena stranke dok još nije kasno

jesul nas udesili nemadu više šta reći samo da smo izborno ugroženi sa kakvim nas obećanjem više mogu okrenut da im vjerujemo

Ko će koga okretat ako si zadovoljan ko što se vidi da jesi nastaviš glasovat kao i dosad i sve ok.Ali ima ih dosta koi i nisu baš zadovoljni.

a joj opet ovi.... Tamo je ostao samo Sajka da ugasi svitlo.

Šta se onda sjekiraš lakše tebi i takvim.

A hvale se da su u plusu a ne izmiruju dugovanja.
To može samo kra de ze.

Jedina alternativa, sve drugo su filijale HDZ BiH, da ne nabrajam... Sve redom... Devedesetka naprijed!!

Bla

Zabrinjava činjenica da županije-osnivači KBC Mostar ne ispunjavaju obveze
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari