HSP će biti dio bloka protiv HDZ-a, još ne znaju s kim

ljubuski.info

Glavni stan Hrvatske stranke prava, čiji je predsjednik Nikola Raguž, usvojio je Deklaraciju o politici i položaju hrvatskoga naroda u BiH. U Deklaraciji se navodi kako sadašnja politika hrvatskoga naroda, koja se ogleda kroz političko djelovanje HDZ-a BiH, nije dobra jer vodi Hrvate u nacionalnu manjinu, a možda čak i nestanak.

HSP će biti dio bloka koji će se suprotstaviti pogubnoj politici HDZ-a BiH, kažu iz ove pravaške stranke. Tko će još činiti taj blok, ne žele govoriti, baš kao ni to koga će podržati u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata, ali to sasvim sigurno neće biti kandidat HDZ-a BiH.
Priča o Izbornom zakonu je najveći marketinški trik, a HDZ-ov prijedlog je neprihvatljiv, kažu u HSP-u.

Mi smo na tragu izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja smatra da se izmjene Izbornog zakona moraju odnositi na cijeli teritorij BiH, a ne samo Federacije. Mi trebamo naći način da zaštitimo Hrvate Republike Srpske, kaže Raguž.

HSP podsjeća na loš položaj ovog konstitutivnog naroda u Republici Srpskoj. HSP-ova Ivana Lovrić jedina je zastupnica neke hrvatske stranke u Narodnoj skupštini RS-a.
Nadam se da će nam građani dati to povjerenje na izborima, jer ova dosadašnja politika nikako nije dobra za Hrvate u Republici Srpskoj, tvrdi Lovrić.

Potpredsjednik HSP-a Željko Asić ističe kako postoji vrlo jasnu podjela Hrvata - na članove HDZ-a i sve druge Hrvate.
Svi drugi Hrvati su obespravljeni. Protiv toga će se boriti Hrvatska stranka prava i protiv toga pozivamo sav hrvatski narod da se bori, kazao je.

Određeni županijski povjerenici

Glavni stan HSP-a na sjednici je razmatrao plan i program rada za tekuću godinu koji uključuje formiranje 20 podružnica i 6 županijskih vijeća.

Za njih su određeni i povjerenici za županije i to za Zapanohercegovačku Marko Pinjuh, Hercegovačko-neretvansku Anđelko Filipović, Hercegbosansku Boro Džale, Sarajevsku Zlata Gafić, Posavsku Mato Filipović i Srednjobosansku županiju Vladimir Perić.

U Predsjedništvo HSP-a imenovan je prof. Vinko Drinovac, a u Glavni stan dipl. ing. Ivan Čamber-Ico, za trećeg dopredsjednika stranke imenovana je zastupnica u Narodnoj skupštini RS-a Ivana Lovrić, dok je za zamjenika predsjednika imenovan dr. Vinko Jakić.

Na sjednici je donesena Odluka o održavanju Programske konvencije HSP-a, koja će biti upriličena 23. Svibnja, u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru, kada će biti predstavljen Izborni program HSP-a za Opće izbore u listopadu ove godine, navodi se u priopćenju kojega potpisuje predsjednik HSP-a Nikola Raguž.

Glas naroda

pa valjda će opet sa Komšićem samo još da Lijana izvuku iz bajbuka i to je to, ovaj Asić je stvarno kalibar, budućnost hrvatske politike u BiH provjereno, da ne kažem svijetla budućnost, evo poziva čovik na ustanak pa de

Ma vidi k.wislinga kuda im je narod zaboravio platformu. Sram vas bilo.

A mislite vi daće samo Lijanović u bajbuk.
Jere kaže nisam ja samo kra, Asić, Jurišić, Ćane i Slavo Kukić su držali vriće, i zerku i sebi odvadili.
I ja kažem nije pošteno da Jere sam čami u ćuzi, a da oni uživaju u vikendican na Blidinju i apartmanima na moru, preciznije na Čijovu.
Znam ih ja pajdo sve. Di, koliko i kako.
Sve ćemo crno na bilo.

Evo javljaju vam iz vrhovnog stana tj.narodnog da ste izgubili sva stanarska prava,kredita nema vise,crno vam se zaista pise!

Di zaboravi onog Viktota Kvesica

a vaš hsp jurilj se prodao za judine škude zato nam je danas ovako ali neka on živi sa tim izdajica hrvatskog roda

Nikad nisam glasovao za HDZ ali Ce sad dobit ko nikad to je organizirana masinerija imaju duznika

samo tako sprdačina i humor ovi su to i zaslužili, ali ne kuže oni vidite da žive u nekom svom svemiru onda poslje izbora budu spušteni na zemlju , jazavci ponovo u rupe, platformaši

svatko ima pravo da se kandidira na svaku poziciju u državi, a svatko ima pravo i da glasuje za koga hoće.
HDZ neće postojati ni na mapi

Zamislite potpresjednika stranke dr.Vinka Jakića ,koji je pravni zastupnik bošnjačke organizacije "Domovina "u Tepublici Srpskoj kako se žilavo bori za hrvatski narod.A kako je posten pogledajte njegovu smjenu na mjestu fondacije OdRaz gdje ga je postavio Lijan i Bakir.Ovo je los pocetak.Zelimo izbore bez ovoga,Čovića,Bevanda,Krišta,Raguža starijeg i njima sličnih elitista.

jos samo peru rasića vratite i bit cete glavni

zašto brišete komentare u kojima se spominju dva hdz-ovca, Stanko Primorac-Ćamil i Viktor Kvesić te UJDI Petar milić

nosi vas lipi đava što dalje od mog Boga!
Vi se samo borite za svoju [ * neprimjereno * ]ci i ništa više jer da znate više nes
što bi i radili a ne samo neke kontre udarali da razbijate i ovo malo Rvackog korpusa.
neka vas je sramota!!

HSP će biti dio bloka protiv HDZ-a, još ne znaju s kim
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari