Vatrogascima naknada zbog posebnih uvjeta rada?

ljubuski.info

U organizaciji Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu je održana središnja javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu.

Sudionici javne rasprave su iznijeli primjedbe i prijedloge na predložena rješenja, a rasprava se uglavnom vodila o definiranju prava na dodatak na plaću vatrogascima zbog posebnih uvjeta rada. u Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu predviđa ukidanje dodatka u visini od 30% na plaću vatrogasaca.

Ispred Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije u raspravi su sudjelovali ravnatelj dr.sc. Drago Martinović i pomoćnici ravnatelja Zoran Polunić i Mladen Bošnjak. Ravnatelj Martinović je podsjetio sudionike javne rasprave da je javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu za Zapadnohercegovačku i Hercegbosansku županiju održana 6. prosinca 2017. godine u Širokom Brijegu, te da se najveći broj primjedbi na javnoj raspravi odnosio se na članke Nacrta zakona koji se odnose na ukidanje dodatka na plaću za vatrogasce (članci 112. i 114. Zakona).

Nakon konzultiranja sa sudionicima javne rasprave Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je u suradnji s gradskom/općinskim službama civilne zaštite, usuglasila amandmane na Nacrt zakona, te su isti dostavljeni Skupštini Županije Zapadnohercegovačke koja je usvojila Odluku o očitovanju na Nacrt zakona i istu proslijedila Federalnoj upravi civilne zaštite i Domu naroda Parlamenta FBiH, kazao je ravnatelj Martinović i dodao da se istovremeno provodi javna rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu i izrada novog prednacrta Zakona o zaštiti od požara što je apsurdno.

Predlagač će objediniti sve primjedbe i prijedloge, te izraditi novi tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu i uputiti Vladi FBiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari