Jesu li karizmatici najteži problem u Hercegovini?

ljubuski.info

Nastupi karizmatika nisu nešto što izaziva moje oduševljenje. Pogotovo ne kada polaganje ruku rade "na svoju ruku", odnosno kada se ne jave ni biskupu ni župniku. Stoga je razumljivo da je biskup upozorio da se takvi "duhovni seminari" po hotelima, kinima i svadbenim salonima ne potiču, ne promiču i u njima uopće ne sudjeluje".

Red i poslušnost biskupu mora biti. Tko vas sluša, mene sluša-rekao je Nazarećanin šaljući apostole koje su nasliedili današni biskupi. Tako da možemo sa sigurnošću reći: Tko je poslušan biskupu poslušan je i Nazarećaninu Tko nije poslušan biskupu nije poslušan ni Isusu. I tu nema ni ako ni ali nego samo točka. Ovo navodimo odmah na početku da nekome ne bi palo na pamet da ovaj tekst shvatio kao neku polemiku sa biskupom. Osim toga biskupa Ratka izuzetno cijenimo poštujemo i volimo i kao biskupa i duhovnog oca i kao čovjeka.

Ovim tekstom se obraćamo onima (bez obzira tko su oni), koji biskupu daju feedback informacije iz naroda koji ga upozoravaju na opasnosti. Te stim usvezi postavljamo retoričko pitanje: Jeli u nastup hrvatskog intelektualca koji svjedoči svoju vjeru i svoj katolički i obiteljski život koji svjedoči ljubav prema svojoj Crkvi Domovini i obitelji. Jeli to trenutno jedina i najveća opasnost i najteži problem u Hercegovini?.

Pogledajmo zajedno, kroz par idućih rečenica, kako stoje stvari.

Donošenje "sado-mazo" zakona iz sodogomrskog pravnog sustava i "Doktrinalna nota o ponašanju katolika u političkom životu."

Političari koji se deklariraju kao katolici koji čak u nazivima svojih stranaka imaju pridjeve kršćanski koji u svojim statutima i programima imaju navode da štite vjeru katoličku, obitelji i moral u zakonodavnim tijelima donose i potpisuju Zakone i odluke koji su toliko perverzni kao da su prepisani iz Sodogomorskog pravnog sustava. Donesu takve perverzne zakone i odluke, provode ih u praksi i kao da ništa nije bilo eto ih u prvim redovima u crkvama eto ih na Uskrsnim i Božićnim prijemima.

Jesu li takvi političari i njihovi perverzni zakoni opasnost? Treba li političarima "škakljati uši" ili treba političare koji su katolički vjernici opomenuti i podsjetti na njihovu obvezu da u javnome životu brane moralne i društvene temeljne vrijednosti koje uči Katolička Crkva. pogotovo u pitanjima zaštite života, pobačaja, eutanazije, istraživanja sa ljudskim zametcima, promicanja braka i obitelji. Treba li katoličke političare uopće podsjećati šta piše u "Doktrinalnoj noti o  ponašanju katolika u političkom životu" ili bi oni sami to trebali znati i provoditi.

"Đavolja nevesta" u reevangelizaciji i duhovnoj obnovi

U isto vrijeme kada je u javnosti bio najavljivan nastup katoličkog intelektualca za kojeg smo čuli preporoku da se ne ide, bila je i najava za srpsku turbo folk "pevačica" koja će sa svojim najvećim hitom Đavolova nevesta nastupati po Hercegovini. Ona u spomenutom hitu kaže Hoću, hoću, majko, đavola pa makar se mene odrekla, pomiri se, majko, smesta đavolova biću nevesta. Ima ona i drugih hitova koji su "preporučljivi" za "duhovnu obnovu" mladih kao npr. hit Ciki liki lajla (Hajmo cik, cik, cik, ciki liki lajla Pun je klub drmni jedan dzek to je najbolji lek gori sve kao barutana ti i ja idemo do stana ljube se svi pa zasto ne bi mene ti). Ima ona i domoljubne pjesme kao što je npr Srbija, Srbija (Volim momke koji piju rakiju... koji piju volim ih jer mirisu na Srbiju... na Srbiju u milijon oni se prepoznaju). Za nju i njoj slične "reevangelizatorice" nismo čuli preporuku da se to ne potiče, ne promiče i u tome ne sudjeluje.

Budi muško hrabro reci da si žensko u strahu od Soroševih plaćenika

Ovih dana je upućen dramatičan upit koji je pod nazivom "Uvodi li se rodna ideologija u obrazovni sustav ŽZH" objavljen na nekoliko slobodnomislećh portala. U tom otvorenom pismu smo molili resorno Ministarstvo, molili smo Hrvatski narodni sabor - odjel za školstvo, molili smo Ravnatelje škola da se izjasne o problemu Rodne ideologije i indicijama da se to uvodi u školski sustav na mala i velika vrata.

Na taj važan upit šutnja, muk, strah i drhtanje tzv. hrvatskih vođa. Boje se javno reći. Privatno kažu ali javno ne. Javno ne smiju reći jer će biti smjenjeni s njihovih povlaštenih mjesta, dobit će otkaz.

Danas je stanje u Hercegovinio takovo da oni koji su u obrazovnom sustavu i politici se ne usuđuju se odgovoriti na pitanje: Jeli muško - muško jeli žensko - žensko? Ne usuđuju se kazati hoće li uskoro u školske WC za djevojčice uskoro neomatano ulaziti pedofili i seksualni manijaci tipa Christophera Hambrooka koji se predstavljao kao "transrodna žena" kako bi dobio pristup prostorijama za žene te ih silovao.

Šute političari naše tzv. vođe. Boje se sarajevskih i Soroševih otvorenih i zatvorenih društava, boje se gender centara, drhte pred Soroševim plaćenicima. Školske knjižnice se krcaju perverznim knjigama, slikovnicama i nastranim flimovima. Djeca se izručuju na milost i nemilost kojekakvim emisarima, djeca se perfidno preodgajaju i prepariraju. Političari šute, ostvarili su svoje male sitne interese stvoroli su pakt s predstavništvima i vrhovništvima pa se ne bi "šteli mešati". Političari dopuštaju ne samo da izgubimo tkazati entitet nego da umjesto toga dobijemo tkazati spol kao što je to već slučaj u "Dojčlandu" i "Gejropi"

Lakše mu je bilo fino nastaviti jesti svoj med i skakavce

Nije bilo nimalo lako Ivanu otić pred ondašnjeg ravnatelja, člana predsjedništva, premijera, ministra (šta li je već bio Herod Antipa), i prigovoriti mu zbog preljuba. I znamo da ga je to koštalo najprija tamnice pa onda i glave. Mogao je Ivan i ne kazati Nemožeš imati ženu brata svoga mogao je biti bez toga. Lakše mu je bilo fino nastaviti jesti svoj med i skakavce, u ladovini oaze organizirati čajanke, malo se sunčati na pustinjskom suncu, kadikat otići na fine prijeme, nazdravit i osmjehnut se. Lakše bi mu bilo… ali on nije pozvan da radi ono što mu je lakše nego da u zgodno i u nezgodno vrijeme bude ono što treba biti.

Kakvo je danas stanje po pitanju današnjih Ivana i Heroda Antipa?

Ti si taj čovjek

Nije ni danas ništa lakše. Ako nije i teže. Jer više nije samo problem "imati ženu brata svoga" nego treba fino toj svojoj ljubavnici najprija nabaviti finu diplomicu - po mogućnosti s glasovitog sveučilišta "Banjaluko i ta tvoja sela" pa onda vrcon u Povjerenstvo, veleposlanstva u ministarstva, u zavode i tajništva. Dati im fini rukovodeći položaj, nije red da ona radi neki obični posa.

Pa ti sad prozovi pratre, biskupe, kardinale pa ćeš vidit kad te ne kandidiraju za Večernjakov pečat, kad te u svojim vijestima i novinama prozovu da si ustaša, kad ti ne pozlate štap, kad ti ne odobre donacije za tvoje kule u oblaku, kad ti na televiziji prikažu sliku auta kojeg voziš, kad te ne pozovu govoriti na promocijama, kad te prorešetaju kroz portale, kad te oblate, kad te Soroševi plaćenici prozovu da si homofob da si nazadan, kad ti zaprite zatvorom, a pogotovo kad ti zaprite Charamsom i njegovim jaranima.

Nije lako a još k tome svemu imaš puk takav kakav je, imaš narod "tvrde šije". Nije lako. I onda je u tome svemu najlakše zažmiriti na sve to i biskupu poslati obavijest da dolazi onaj neki "katolički intelektualac". A to ćeš poslati biskupu zato što znaš da te katolički intelektualac neće "oplest" ni "oprat" kao što bi te ovi gore spomenuti i oprali i opeglali da ih javno prozoveš.

No, je li to rješenje i je li to izlaz? Ili bi trebalo bez straha doći u sve centre moći i nemoći. Doći i kao Natan kazati kome treba kazati: Ti si taj čovjek. Ne zato da bi političili i prekoravali nago da bi kao Natan ukazali na ono što nije dobro a time ujedno ukazali na ono što i kako treba činiti. Kako bi smo u ljubavi pomogli da ono što je loše ode a da ono dobro uđe u narod… Barem još dok naroda uopće ima na ovom prostoru.

Jer ako budemo samo prozivali Miju Baradu a na sve ostalo šutjeli onda će u Hercegovini ostati samo smilje nepobrano i kamen koji je progovorio jer smo mi šutjeli.

Nostra Vita

Glas naroda

Aaaa vidjeli smo Jamsa Manjackala i druge karizmatike, istjerivače vragova, skrivače istine.. Uglavnom istjerava se, onim koji u to vjeruju, novac iz džepa. Tu nije daleko ni Vicka, vicani i vicaroši koji našu katoličku vjeru svode na nivo šamanizma, gatanja i šuplje priče. To može biti za nekog korisno i zabavno ali je protiv Božje zapovjedi, samo je jedan Bog, koji je činio čudesa i svemoguć je.

Da, ali i apostoli su cinili cudesa, bas kao i brojni sveci ciju svetost Crkva nije prepoznala za vrijeme njihva zivota. Nasa vjera nije institucija, odnosno ne bi trebala biti, a umjesto da svi pomazemo jedni drugima u duhovnom rastu, mi se ograđujemo i pozivamo se na birokraciju, instituciju i tradiciju.

intelektualci što dolaze promicati vjeru, ljubav prema domovini i obitelji i slično neka i dalje to rade ali neka iste seanse ne naplaćuju iste i neka od istih ne prave biznis, a sloboda govora je zajamčena ustavom

Ti , Goste , pojma nemas ni o cemu , a ponajmanje o Medjugorju ! U ovom prilogu , ti uporedjujes vidilicu Vicku sa kojekakvim sarlatanima ! Ni biskup Peric nije za Medjugorje , nego metaznise svoje misljenje , pa je i pored toga Papa dozvolio da vijernici mogu dokaziti . Papa je mogao upotrijebiti neku vec izrecenu odluku i to mnogo puta , a ona je " Na osnovu dosadasnjih ukazanja , nije moguce utvrditi...itd . , a eto nije , jer je i za Papu Franju Medjugorje ( ipak ) nesto ! Papa Franjo je zatekao masu crkvenih problema i ne moze da rijesi sve odjednom . Kaznjava i on - neposlusne biskupe na razne nacine . Ovaj prilog je pismen prilog , ali ga je pisao vijernik koji je okrenut kao - "bradva na lijevu ruku" ! Karizmatici samo koriste vjeru da bi uzeli pare , a takvih ima i u CRKVI ! I jos nesto , ne braneci karizmatike , oni nisu duzni da se prijavljuju crkvenim prelatima u mjestu svoga nastupa , nego samo vlasti koja izdaje dozvole za takve , karzi i druge nastupe . Mjesna crkva , to jest Kler , ne moze da zabrani nastupe , ali moze zabraniti njihove nastupe - samo u crkvenim prostorijama , a nema pravo da zabranjeju u drugim salama ! Ne moze im ni Papa zabraniti u drugim salama!... Da moze , i Papa i Kler bi zabranili takve nastupe000 prvo - Jehovinim svjedocima , naprimjer ! A ne mogu !...

hercegivačka sekta fratrina svašta izmišlja
samo da bi i dalje vladala sa ljudima
jel tak il ne tak sekto ispod abeta

Kako ovo duboko vrijedja ljude koji odavno govore,ukazuju,bore se...

& a zašto se ti tvoji ljudi bore
za druge ili samo za sebe
sa kojima se ti tvoji ljudi druže
i kome ti tvoji ljudi služe
koga to ti tvoji ljudi slave kao boga
a od koga prave fanatika
kako vas nije sram od boga i naroda
velike žrtve dolara eura i švicerski franaka
to je sekta naši hercegovački fratrina
jel tak il ne tak neposlašni bogati i nečisti

Zasto ici na duhovnu obnovu u svadbeni salon ili kino malo logike, i sta cu tu pored crkve

Ja niti cu ici niti imam namjeru ici vjerujem samo u boga a sa ljudima bili oni politicari,svecenici ili pokvarena rulja sam davno zavrsio

Hvala portalu što je ubrzao moju odluku da se više ne javljam sa svojim komentarima.Lijep pozdrav.

pratrikos javi se javi se javi se
bez tvoji komentara nitko neće više info da čita
ti si vertikala ovoga portala
jedino ti braniš naše poslušne siromašne
i čiste fratrine što se brinu za međugorije
bez novčane potpore da njih nema fratrina
nebi bilo ni vračara ni 3D ukazanja
ni starački ni studentski domova
niti bi bilo dobri vijernika fanatika
šti ih može zavesti svaka vračara
i ruke uviježbani mazioničara karizmatika
pratrikos jevi se javi se javi se
nemože info bez tebe jel tak il ne tak

Moze portal i bez mene , i bez izbjeglice - i bez Patrika . Ako je portal spao na nas trojicu , bolje
je da se - u g a si - i da sacuva pare . Jer za portal trebaju i pare . Zatim bi trebalo komentirati ono -
sto u prilogu pise , a ne stalno ponavljati ono sto spada u "mlacenje prazne slame" !...
.
Autor priloga nas , sa visoka , opominje i uci - kako bi moralo biti , a ne hodati po kafanama na kojekakve seanse razbludnjelih frazera . Sta i kako treba da se radi , autor nam i to kaze . Tu je , svakako , prvo SRBIJA , zatim CAJKE ! A politika posebno ! Prije ce biti da se danasnji vjerski prelati , zapravo dobar dio njih , bavi poslom sa kojim se ne bi smjeli baviti ( da i ja naredim ) , ne bi smjeli ako nisu gradjani , a ne samo pravi vijernici . Jer , mi smo zemlja gradjana BH i nismo zemlja katolika , pravoslavnih...i sta ja znam koga jos . Vjera je privatna stvar covjeka , vijernici su slobodni ljudi koji su kao gradjani postali vijernici , a nisu kao vijernici postali gradjani !... Bilo kako bilo , metanisati o politici - i kao argumente navoditi - KRISTA....to je , u prvom redu - s v e t o g r dj e !...
.
Bio sam na nekoliko tih - takozvanih duhovnih isjeditelja . Iz znatizelje ! To je presipanje iz supljeg u prazno !... Ali , njima se bavi poitika i oni koji im daju dozvolu za to . Ma koliko autor ovog priloga mislio da je u pravu , on svojim stavovima , i vjerskim i politickim , spada u dominantan dio lhudi iz vjerskih krugova , koji propovijedahju - IDEOLOGIJU SEKTE , koja se sazima u jednoj recebnici : "KO NIJE S NAMA - TAJ JE PROTIV NAS...i PROTIV KRISTA" ! Jer , katolicke sekte se nalaze upravo medju zvanicnim svecenicima... i propovijedaju KRISTA tako , kao da su bas oni - vlasnici , ne samo onoga sto se pripisuje kao izjava KRISTU , nego se predstavljaju i kao - vlasnici i samog - KRISTA !... U zakljucku : oni su andjeli , i to cuvari - neki od nas su djavoli ! A upravo oni udaraju VRAGA ima dvije hiljade godina - a VRAG - sve veci !...

Graniću, kad vjernik, katolik kritizira nekoga iz Crkve , onda to mogu i prihvatit i to je ok. Samo ne migu prihvatit da nevjernik, udbaš, komunjara govori protiv Crkve. Zato portal može bez tebe i ne treba ga gasit. Idi ti na one portale gdje si dobro došao, ovdje NISI!

Kad si vec vijernik , bar nauci da se pise vijernik , a ne vjernik !... I drugo , niste vi Crkva ! Crkvu cini vijernicki narod , a ne komentatori ! Ovaj portal je javni servis - pa vi niste oni koji odlucuju ko ce pisati komentare , a ko nece ! Vas dva-tri "komentatora" ste uzurpiralo javni prostor - i mlatite praznu slamu !

znaš sta mi je kod tebe čudno antuka
ti si ateista a viruješ u međugorska ukazanja
braniš svoju kumu vračaru i fratrine
a napadaš biskupe i petrovce
pa moj antuka krist je svetom petru reka
da na njemu ostaje crkva koliko izbjeglica zna nije isus reka da je petar fratrinama preda
sijećaš se antuka slučaja prije rata
dali ti je poznat slučaj ponoćni rituala
što je priređivala čaplinska župa
fratrine žene i ljudi kao od majke rođeni
u zajedničkoj molitvi u čaplinskoj crkvi
neki od tih organizatora sektaški rituala
poslije su završili u međugorskoj crkvi
znam da znaš antuka samo se praviš toša
mnoge su fratrine bile tvoje radne kolege
jel tak il ne tak ali istina ispliva kada tada

Prvo , besmislena je polemika sa nepismenima i neznalicama . Ali , ja sam vaspitac pa je svaki komentator - i moj ucenik ! Ako se necije znanje o vjeri kojoj pripadas sastoji samo u onome "sta je Isus reka" , onda taj treba da opet ide na vjeronauk , ma koliko godina imao . Biblija na koju se neuki stalno vracaju i citiraju je , moze biti stara manje od 2000 godina , a NOVI ZAVJET na koga se krscani oslanjaju stalno , nastao je na prvom koncilu tek 325 godine , dakle - u cetvrtom vijeku nase ere !
Izreke u njoj postoje i danas u muzejima , ili na mjestima gdje su i nastale , neke cak i prije 4000 godina . " Ljubi bliznjega svoga" je napisano stoljecima prije Biblije , da ne navodimo dalje . Vijernik se zove zato sto u nesto vjeruje , bez obzira nato da li je to nesto vido , ili nije ! Isusovo postojanje na zemlji se smjesta - u period prije 2000 godina , a nauka - znanost dakle , jos nema ni jednog jedinog podatka da je takav cvojek hodao po zemlji ! To svakako ne znaci da nije postojao , nego samo znaci - da znanost nema podataka da je postojao . Ljudi su se tada imenovali po mjestu iz koga jesu . Tako je i Isus nazvan u Bibliji - Nazericanin ! Iz grada Nazareta , dakle ! Prije tridesetak godina je nadjena kamena ploca na kojoj je bio uklesan natpis ISUS IZ NAZARETA ! Podigla se "prasina ushicenja" - da je , konacno , pronadjen dokument da je Isus postojao ! Kasnije se ispostavilo - da je ploca starija od 2000 godina , a usto je i dokazano da je u ono vrijeme bilo oko sedamdesetak imena ISUS u Nazaretu , i oko Nazareta ! To je i prije 2000 godina bilo popularno ime - i davana su tako imena djeci .
Ploca koja je izazvala odusevljenje , prvo vijernika - stavljena je tamo gdje spada - i odbaceno da je to dokazo postojanja Isusa Krista !... Opet treba ponoviti , ni ova ploca nije dokaz da Krist nje postojao , nego je samo dokaz - da po naucnim mjerilima pomenuta ploca nije dokaz da se radi o Isusu iz Nazareta , sinu bozjem !

Evo Granića, dobro jutro. Ja se molio za tebe, ali džaba. Neka te čuva moj Isus u koga vjerujem.

Mogao bi ja tebi, svašta odgovorit na ovo, ali neću. Npr.da postoje pisani tragovi o tvojoj djelatnosti protiv naših ljudi u emigraciji, a to može biti istina i nemora biti. Pa da postoje pisani tragovi da si ti nevjernik i to je istina, vidi se iz komentara, tvoja stvar. Pa postoje pisani tragovi da baš i nevoliš narod iz kojeg dolaziš, a opet možda i voliš, ali ko će priznat, itd Ti misliš na osnovu dokaza da je poslije smrti ništavilo, mrak,ništa, a ja vjerujem da će nas dočekat jedan od, kako kažeš više Isusa iz Nazareta, pa će nas nešto pitat o vjeri i dokazima. Ja ću Ga poznat i priznat kao Spasitelja, a ti ćeš se izgubit, jer ga od toliko Isusa koliko reče a ih ima, a tako piše na ploči, nećeš prepoznat. Rekao sam da neću vrijeđat i nisam. Neka ti moj Isus da zdravlje i mir u duši, a ti se uzdaj u svojih tridesetak. I opet si me zamalo natjerao da ti svašta kažem na osnovu pisanih tragova o tebi, ali neću jer ne vjerujem da je sve istina. Vidiš vjera i dokazi.

Bolan Ante što ti ne voliš bližnjeg svog? Pošto si vaspitač, tako kažeš definiraj, meni nepismenom, bližnji.

Bolan Ante, možda je Novi Zavjet napisan 325 godine i za to imaju dokazi, ali vjera u Isusa je od najmanje 35 dodine poslije Krista.Opet dokaz i vjera.

I zadnje, ti vjeruješ da sve ovo piše psiho, ali nemaš dokaza.

De jednom bar ispravno poštapalicu izrecite gos,druže ili kakogod Graniću i ostali.
Citiram Granića "prisipanje iz šuplja u prazno" smisao je nešto opisat kao "Sizifov posao" ili nešto što nema smisla!
Zar neće svatko ako vidi da je sud (posuda) u kom je nešto vrijedno
Ulje,vino, benzin počme curiti i te vrjednosti količinski gubiti prisuti ili priliti u drugi prazan i cio. ? Zar to nije logika i zdravo rasuđivanje.
Zato nam je ivsve naopako jer jedno mislimo a drugo govorimo a treće radimo!
Poučak.
Kaže se " prelijevanje iz prazna u šuplje"
Da se naglasi glu-post i bezvrijednos posla zzar ima smisla nešto čega nema prelijevat i to u raspao i šupalj sud (posudu)
Ovim " šuplje se samo naglašava inteligencija izvršitelja"
S poštovanjem, drugovi,gospodo i ostali.

To su zlocinacke organizacija ismijavaju se katoličkom vjerom Vicka i takvi

Ti se , Goste , upisi na analfabetski tecaj - da bar ne maltretiras citaoce svojim hrvatovanjem - i to nepismenim !... A kakva pismenost - takvi i komentari !

Ovo na početku članka o biskupu jače je od dogme o nepogresivosti pape iz 1870 god. gdje se kaze da je papa nepogrsiv po pitanju vjere i nauka morala ex catrdra tj.kafa se drzi Svetog pisma i Bozje objave.Ali to ne znaci da je bezgrjesan. Cak papa Franjo govori o dogmi pogresivosti pape.To potencira i njemacki teolog Hung.Ovde je dogma biskup ne grijesi.

Za Aleksandra vrijedi sve ono sto i za Gosta ! Kad covjek izgubi obraz , onda nepismeni vladaju !
Vas dvojica , a ima ih jos - prestavljate sektu , a ne vjeru !..Jer , samo za sektu i copor vazi maksima :
" Ko nije s nama - taj je protiv nas " !...Dakle , upisi se na analfabetski tecaj !

Khu.va o poštenju, vojnik o skraćenju, udbaš i ateista o vjeri

Njemački teolog Hung ne postoji. Valjda si mislio na Hansa Küng-a profesora na Univerzitetu Tübingen, inče suvremenika i dobrog prijatelja pape Benedikta. Iako su se razišli u nauci ostali su prijatelji.

Najteži problem su vozači što ne pale svjetla po sunčanom vremenu

Izbjeglice radiš li ili si na bolovanju?Lip posao imaš u Dojčlandu.

Bolan nema ti više izbjeglice. Što je pisa, pisa je. Nije ti on iz Njemačke nego točno 7 km. od Ljubuškog, a jedno 3 km. od Patrika.

mnogi se pitaju a mnogi bi htijeli da znaju
dali je izbjeglica iz ljubuškoga ili je iz minhena
a može biti i da je izbjeglica ero sa onoga svita
samo to tata zna tko sam to ja a to je tajna
koju nezna baš nijedna međugorska vračara
jel tak il ne tak vračare i fratrine

za komentatora koji se potpisuje sa Aleksanar vl Borgia
Nigdje se u ovom članku se ne govori o dogmi i nepogriješivosti nego se na početku članka govori o poslušnosti u duhovnom smislu. O poslušnosti kao efikasnom sredstvu u borbi protiv zla i Zloga a time i posvećenju onoga koji je ponizan. Što možemo vidjeti na primjeru sv leopolda Mandića koji je odmah nakon svećeničkog ređenja tražio od poglavara da ga pošalju u domovinu kako bi se mogao posvetiti radu na ekumenizmu, jer je to smatrao svojim osobitim pozivom koji mu je Bog namijenio. Poglavari nisu udovoljili njegovoj želji; on se podložio njihovoj odluci i sav se predao apostolatu izmirenja ljudi s Bogom- E sad jesu li Leopoldovi poglavari pogriješili što ga nisu pustili da ide raditi na ekumenizmu. Jesu li pogriješili što su ga "poslali" u ispovjedaonicu. Što bi Leopold i koliko uradio na važnom projektu ekumenizma i dali bi bio proglašen svetim to ne znamo.Ali sigurno znamo da je zahvaljujući svojoj poniznosti i poslušnosti poglavarima postao to što je postao. Recimo još i to da tvoja sugestija oko dogome, pogriješivosti i nepogriješivosti u potpunosti stoji jer svi znamo da je u smislu grijeha samo jedan koji je nepogriješiv. Ali jer upravo taj jedan jedini koji je nepogriješiv rekao(šaljući apostole) onu rečenicu sa početka:Tko vas sluša mene sluša..(Luka 10,16). I najbolje bi bilo kada bi Njega svi više slušali a manje pametovali ..Pogotovo ja i ti.
Ajd živio ti meni.

Goste Urednice.Prvo si prejudicirao pocetak price, a kasnije ti se komentari nisu odnosili na sadrzaj price. Pusti ISUSA on je u nasim srcima.

Kad je tako- kad ti je ISUS u srcu što se potpisuješ kao Aleksandar vl Borgia. Time neposredno i posredno šalješ poruku da su oni kojima je ISUS u srcu kao Aleksandar Borgia. A znamo kakav je bio on lik i da se u njegovom životu nije baš to odražavalo. Zato je veliko pitanje Šta se odražava u tvom životu kad si toliko jadan da se ne smiješ ni predstaviti nego se kriješ iza komentara osim ako time ne pokušavaš oblatiti ISUSA i reći da su oni kojima je ISUS u srcima takvi kakav je bio Aleksandar Borgia. Mnogi su to pokušavali kroz 2018 godina ,neki pokušavaju i danas. Neki će se promijeniti i obratiti. Nadam se da ćemo se i ja i ti obratiti i da ime Božje nećemo više spominjati uzalud. Ajmo se u osamu malo pomoliti . Predlažem ti da se ti pomoliš za mene ja za tebe. Pa onda svatko kako želi. Hvala ti unaprijed što ćeš se pomoliti za mene i neka te prati Božji blagoslov. Ja odoh pomoliti se za tebe.
Ajd živio ti meni.

Krist nekima sluzi , samo kao postapalica ! I Jehovini svjedoci stalno propovijedaju - obracanje !... Obrati se ti Bogu - da ti prosvijetli pamet !

Nemoj biti licemjer.Ime Borgia je uzeto da bi se ukazalo da ti nije početak uredu. Niko ti se na pocetku ne drzi teme,pustis ih da ispoljavaju mržnju a poruka teksta se zaboravi.Hvala ti što si se pomolio za mene.

Mislim da bi zupnici trebali praviti duhovne obnove u crkvama jer iz svega ovog proizilazi da su nam postale nasusna potreba u ovim vremenima.Sjecam se duh obnove koju je prije nekoliko god vodio pok. pater Zvijezdan Linic covjeka drzi i mjesec dana. Mozda bi zato trebale Ali pojedini svecenici i fratri i dume nemaju "vremena" za obican puk i njegove potrebe i oni biraju"videnije"drustvo",voze bijesna auta jednostavno udaljili su se od obicnog puka što se tice medugorja ja osobno vjerujem ali to je moj stav. Isto tako postujem i one sa drugacijim misljenjem'A sto se tice nepogresivosti crkve pa i u njoj su ljudi sjetimo se inkvizicije,da bi bozja providnost preko pape je ukinula Ja osobno neidem na duh obnove laika ali ne vidim tu nista lose jer i Isus je rekao gdje su dvojica sabrana u moje ime i ja sam sa njima'.Mozda bas zato bi nasi zupnici trebali pokrenuti duh obnove narocito za mlade i da otvoreno progovore o negativnostima u drustvu ukratko da slijede put sv Ivana

da se fratrine potrude i za misu pripreme
nebi tribalo izmišljati seminare
bolje bi moja baba stana pripovidala
nego stara fratrina sve što pripivida to pročita
a i to što pročita nema nikakva smisla
danas je na misu otić pokora
zbog ovakvi lijeni svećenika
zato je na misama sve manje i manje vijernika
ako ovako nastave ako nedoposte
mladim svećenicima da govore mise
u crkve će da dolaze samo side glave
a tako izgledaju skoro sve njemačke crkve
jel tak il ne tak na mladima svit ostaje

Antuka.Koji je tvoj čopor.Deistički Volterov ili ateistički Frljićev. Trebao bi se legitimirati.

Ja sam ti svoj odgovor vec napisao , a dodajem samo to - da si u samo jednoj recenici napravio - sest gresaka !... Upisi se , covjece - na analfabetski tecaj !

moj antuka cijeli tvoj život je greška
jer si si ga potstrošija
boreći se protiv svoga naroda
antuka izdaja je najveći grijeh čovika
mnogo mnogo veći od greške pravopisa
jel tak il ne tak

Isljucivo pogledati mapu Europe pogotovo ona podrucja sa itekako jakom i razvijenom.
Primjer su evo skandinavske zemlje tipa Finska,Svedska ili Norveska.
Svaka od tih zemalja na svojoj zastavi ima kriz no zanimljivo je pogledati brojke koliko zapravo ljudi tamo prakticira odlazak u Crkvu.
Odgovor je skromnih 11 do 15 posto.
Dok god ima ovaca deficitarnog intelekta na kojima jasu vjerski poglavari,dotad ce i Crkva prosperirati.
Ima li razlike izmedju kocke i vjere na Balkanu?
Nema.
Sto je kriza veca,vise se kocka ali i vjeruje.

jakom i razvijenom ekonomijom*

Biskup kaže imamo mi dovoljno svećenika i duhovnika ne treba nama nitko drugi držat seminare,slažem se sa tim imamo ih i previše sa obzirom koliko je ljudi napustilo ove prostore u zadnjih nekoliko godina ali problem je taj sto je većina svećenika izgubila žar vjere,njihova vjera je mlaka..ljudi danas traže spasenje u:kladionicama,alkoholu,travi,kokainu, preljubu,krađi, laži, diskotekama i u raznim drugim porocima.. ljudi jednostavno ne znaju da smo spašeni KRVLJU KRISTOVOM jednom za sva vremena..e tu su zakazali naši pastiri.sotona ce udariti pastira i ovce ce se razbježati,to se nama danas događa..al sreća Isus nam je poslao majku Mariju ovdje u Međugorju i šalje nam ljude poput Mije ili fra Ive Pavića koji propovijedaju i ozdravljaju u ime Kristovo..oni su jedni od rijetkih koji su objavili rat đavlu i njegovim četama.

pa to bi značilo marija voli fratrine
a sin božiji voli petrovce
znate šta fratrine vi ste zbilja polupali lončiće
vas hitno treba izbaciti iz božije službe
sekto pokvarena brezobrazna i hopovska
sto nas unazadi stotine godina
jel tak il ne tak neposlušni bogati i nečisti

Dobro , Izbjeglice...kazi ti meni , ima li u tvom okruzenju i jedan - pismen covjek ? Bogati , ovaj portal se pretvorio u - klub nepismenih ! Hajde - dobro ! Neka to bude dio portalovog - humanitarnog rada ! Nepismeni jesu , ali i ljudi jesu !...

pa moj antuka ako ti smeta
što nije ispravna gramatika
ispravi ti imaš vrimena i znanja
unaprid jedno veliko veliko hvala
jel tak il ne tak

I z b j e g l i c e .Jedino nas ti mozes spasiti ako se zaredis.Spasioce nas ljubljeni.Cuvaj protezu dok vices.

evo čim papa franjo celibat ukine
izbieglica se zaređuje
zato molite za mene i za moje zube
da meni a možda vama bolje bude
jel tak il ne tak goste

Vezane vijesti

Jesu li karizmatici najteži problem u Hercegovini?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari