Postani "Najčitatelj 2018." Knjižnice Ljubuški

ljubuski.info

Knjižnica Ljubuški organizira projekt "Najčitatelj 2018." u kategoriji učenika osnovnih škola s područja Općine Ljubuški te kategoriji odraslih čitatelja.

Cilj projekta je promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva ovog projekta razvijanje je navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome kod učenika, a ujedno i odraslih, naviku i uživanje u čitanju.

Prema statistici posudbe, koncem 2018. godine, knjižničarke će utvrditi identitet članova koji su tijekom 2018. godine posudili najveći broj knjiga. To su ujedno članovi koje će knjižničarke zapaziti kao marljive i vrijedne, koji puno čitaju, razgovaraju o knjigama, traže savjet pri izboru naslova, rado dolaze u knjižnicu i na vrijeme vraćaju posuđene knjige.

Najčitatelj u kategoriji učenika osnovnih škola s područja općine Ljubuški dobit će vrijedne nagrade – tablet, plaketu, knjigu i besplatnu člansku iskaznicu za 2019. godinu, dok će pak najčitatelj u kategoriji odraslih dobiti vrijednu nagradu – ručni sat, plaketu, knjigu i besplatnu člansku iskaznicu za 2019. godinu.

Možda do sada niste stekli naviku čitanja knjiga, ali barem pokušajte započeti, počnite s različitim vrstama knjiga te otkrijte što vas najviše privlači. Postoji veliki broj žanrova tako da vjerujemo da ćete sigurno pronaći jedan za sebe. Imajte na umu da je u knjigama dosta toga zapisano i one čekaju na vas da to otkrijete. Moglo bi se zapravo reći da je svaka knjiga neka vrsta enciklopedije jer uvijek saznajete nešto novo, nešto što niste znali. Obogatit ćete svoj rječnik, naučit ćete nekoliko novih riječi i ljepše se izražavati.

Usudite se i uzmite knjigu u ruke! Postanite bogati novim saznanjima, postanite "Najčitatelj 2018."!

Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari