U neubrojivom stanju nožem ubo nevjestu

ljubuski.info

Županijski sud u Širokom Brijegu je donio utvrđujuću presudu u slučaju pokušaja ubojstva. Tom presudom utvrđeno je da je optuženi G. S. (27) dana 24. lipnja 2017. godine u Širokom Brijegu, u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo Ubojstvo u pokušaju.

Dakle, bitno je istaći, da se ovdje ne radi o osuđujućoj presudi, već o utvrđujućoj presudi. Optuženi nije počinio kazneno djelo, već protupravno djelo, s obzirom da je isti u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv, kazao je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ZHŽ-a.

Optužnicom Tužiteljstva optuženi se teretio da je u neubrojivom stanju zbog duševne bolesti kroničnog psihotičnog poremećaja napao bratovu suprugu. U jednom trenutku dok se ista nalazila na balkonu prišao joj je s nožem u ruci govoreći: da vidimo tko je jači.

Kada ga je oštećena ugledala sa nožem u ruci pokušala je pobjeći, ali ju je optuženi sustigao i zadao joj ubodne rane u predjelu trbuha zbog čega se ista liječila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Također, na prijedlog Tužiteljstva, Županijski sud u Širokom Brijegu donio je rješenje koji je optuženom G. S. privremeno odredio prisilni smještaj u trajanju od šest mjeseci.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari