Uhićen još jedan pripadnik skupine koji su pljačkali bankomate po Hercegovini

ljubuski.info

Federalna uprava policije (FUP) nastavila je aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju većeg broja oružanih razbojstava počinjenih na širem području Federacije BiH, te je u nastavku operativne akcije Shark uhitila još jednog osumnjičenog za organizirani kriminal i tešku krađu.

Prema informacijama iz FUP-a, pripadnici ove policijske agencije su, pod nadzorom tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i uz asistenciju pripadnika MUP-a RS-a, pretresli jednu lokaciju na poručju Gornjeg Kotorca u Istočnoj Ilidži, gdje su uhitili osumnjičenog.

Prilikom provođenja potrebnih mjera uhićena je osoba inicijala R. G. iz Istočnog Sarajeva, a koja je osumljičena za kazneno djelo organiziranog kriminala i kaznenim djelom teška krađa, potvrđeno je iz FUP-a.

Akcija uhićenja izvedena je u ponedjeljak, a osumljičeni je nakon krim-obrade u službenim prostorijama FUP-a, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva HNŽ.

U sklopu akcije Shark, kojoj je prethodila višemjesečna istraga, pripadnici FUP-a su polovicom prosinca prošle godine uhitilie šest osoba na području HNŽ, te tri u Sarajevu.

Istraga je rezultirala u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne skupine koja je tijekom 2016. i 2017. godine, počinila više kaznenih djela kao što su razbojništva na štetu tržnog centra Bingo u Čitluku i Sutini, Robota u Mostaru, benziske crpke "Čule" u Mostaru, pljačke više bankomata na području HNŽ i ZHŽ, kada je ukradeno više stotina tisuća KM.

Pored navedenog, ova kriminalna skupina se dovodi u vezu i s drugim kaznenim djelima, kao što su krađe automobila te trgovina narkoticima, počinjenim na prostoru FBiH.

Komentari

Mamu vam lopovsku

Dajte im kruha i posla , očito je da imaju igara

Ma kojeg posla,da oće raditi-radili bi,ali to nije ništa naučilo.

Pošto je pljačka cijenjen posao kod nas, a pljačkaši ugledni ljudi,očekujem ukoro da ševe i nikad nije kasno otvore novi smjer u svojim školama:samostalni pljačkaš iz obijesti

ukrali bankama koje nas pljačkaju i kojima će svakako osiguranje platit.kad će počet vaćat one što ovaj jadni narod pljačkaju?

Vrana vrani oči ne kopa !

ugledali se na kradezeovce

plačka bankomata to je praksa
budući direktora i stranački vođa
nemojte da vas to uznemirava
jel tak il ne tak

Uhićen još jedan pripadnik skupine koji su pljačkali bankomate po Hercegovini

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari