Županijsko tužiteljstvo u 2017. godini napravilo veliki pomak u transparentnosti rada

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo ZHŽ kroz projekt "Podrška pravosuđu u BiH – Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sustavu kaznenoga pravosuđa", koji implementira Visoko sudbeno i tužiteljstvo vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), nastoji realizirati transparentnost i otvorenost pravosuđa.

Pristup informacijama je temeljno demokratsko načelo i odlika svih demokratskih država, to je osnovno ljudsko pravo koje potiče i povećava transparentnost rada javnih organa, čija provedba jača povjerenje građana u rad javnih organa i doprinosi sprječavanju zloporabe i korupcije, te jača odgovornost javnih organa.

U 2017. godini Županijsko tužiteljstvo ZHŽ, u odnosu na ranije godine, napravilo je veliki rezultat u pravcu transparentnosti rada, pa su tako kroz priopćenja za javnost i izjave s javnosti podijeljene 93 informacije, 109 informacije putem službene web stranice tužiteljstva, dok je po Zakonu o slobodi pristupa informacijama u FBiH odgovoreno na 22 zahtjeva.

Kroz projekt VSTV-a BiH urađen je ogroman pomak u pravcu proaktivnoga pristupa informacijama. U tom pravcu, nastojalo se davati informacije kontinuirano, kako bi se u cijelosti ispoštovalo načelo pretpostavke nevinosti svake osobe.

Rezultat ovakvoga pristupa i odnosa s medijima prepoznat je od strane istih, kako tiskanih, tako i digitalnih medija, o čemu svjedoče dopisi u kojima su iznesena zapažanja vezana za odnose s javnosti.

Županijsko tužiteljstvo ZHŽ nastavit će s radom na transparentnosti i otvorenosti rada prema javnosti i ubuduće, priopćeno je.

Glas naroda

Di su krupne ribe jeste li ijednu ulovili

ma koga više lažete

Koja farsa!!! Ja bih volio da nisu transparentni u radu ali da imaju više uspjeha u radu.Ovo je samo fasada.

Županijsko tužiteljstvo u 2017. godini napravilo veliki pomak u transparentnosti rada
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari