Samo uz ravnopravnost će otpasti potreba za preustrojem BiH

ljubuski.info

Ako mi u BiH omogućimo izraz političke volje tri konstitutivna naroda na taj način da stvorimo uvjete za nacionalnu ravnopravnost automatski će otpasti potreba za drugačijim vidovima organiziranja zemlje, kazao je predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora u BiH Božo Ljubić nakon sjednice tog tijela održane u Mostaru.

Kazao je kako se kroz promjene Izbornog zakona treba riješiti izbor članova Predsjedništva BiH kako bi se zadovoljio osnovni demokratski pristup u BiH.
Prema odluci Ustavnog suda to znači implicitno, ako ne i eksplicitno da Ustavni sud glede Doma naroda u istu ravan stavlja i izbor članova Predsjedništva BiH. Forma se može naći da se neizravno kroz izmjene Izbornog zakona, ako ne bude moguća promjena Ustava, omogući kandidiranje predstavnika koji ne predstavljaju konstitutivne narode, kazao je Ljubić.

Napomenuo je kako se u rezoluciji Vijeća Europe pozivaju politički akteri usvojiti nužne promjene Ustava kako bi se izbori mogli provesti temelju presude u Strasbourgu.
Traži se da se hitno provede odluka Ustavnog suda temeljem apelacije u slučaju Ljubić, kazao je i dodao da, ako se to ne dogodi, postoji rizik da će biti blokirano formiranje vlasti na federalnoj i državnoj razini.

Podržavamo da se dođe do promjene Ustava ali da se kroz promjene Izbornog zakona mora riješiti izbor članova Predsjedništva, kazao je Ljubić.

Bariša Čolak, izaslanik u Domu naroda BiH kazao je kako se treba fokusirati na izmjene Izbornog zakona BiH jer je to najvažnije pitanje

Na sjednici je Glavno vijeće HNS-a razmotrilo rezoluciju Vijeća Europe te pripremilo amandmane koji će biti upućeni delegaciji BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Glas naroda

Najvaznije pitanje u BiH promjena izbornog zakon!!!!Gospodine Colaku mozda vama politicarima.Kad je sit gladnom virova.Puku triba posla i kruva i malo mesa.To im dajte ,stvorlte takve uvjete i onda nikog nece brigati ko je vlast..Vi svi politicari ste postali svrha samo sebi,a ne da radite za narod koji vas je bira.....

Slika govori više od tisuću riječi!

Za ove kradezeovce "najvažnije pitanje" je, što naručiti od pečenja, bravetinu ili janjetinu, to zaliti kvalitetnim skupim crnjakom a poslije za "ravnopravnost naroda" kvalitetno dugo puštati vjetrove, opet ne zbog nekih prava, nego zbog toplih fotelja i love koja s time dolazi. Vi ste propast i žalost. Vidi sramote.

Jadu kraja nema, pogledaj ih...

ovi spašavaju hahahaha ne sekirajte se polat će nas svetom petru

hoće,čim narod bude bio ravnopravan i sa ovim kravatašima

Samo uz ravnopravnost će otpasti potreba za preustrojem BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari