Održana još jedna SAR obuka spašavatelja GSSuBiH

ljubuski.info

Još jedna grupa ripadnika spasilačih timova GSSuBiH su ovog vikenda imali obuku iz traganja i spašavanja. U domaćinstvu HGSS Čitluk, instruktori su mladim spašavateljima davali obuku iz traganja za nestalim i izgubljenim osobama.

Pripadnici spasilačkih službi HGSS Čapljina, GSS Široki Brijeg, GSS Ljubuški, HGSS Posušje GSS HBŽ, HGSS Čitluk, 25 novih spašavatelja je u protekla tri dana izučavalo tehnike traganja po najnovijim metodama utemeljenim na modernoj teoriji traganja.

Uz ovu obuku je priređen i ispit za zvanje Spašavatelj tragač kojem je pristupilo 16 iskusnih spašavatelja iz: HGSS Čitluk, HGSS Čapljina, HGSS Mostar, GSS Široki Brijeg, GSS HBŽ, koji su ove obuke prošli prije par godina i uz veliko iskustvo prikupljeno na potragama stekli kvalitete i iskustvo te preduvjete za polaganje za licencu. Ispit se sastojao od praktičnog dijela u terenu na kojem su kandidati za polaganje vodili grupe mlađih tečajaca u zonama potrage, zatim je usljedio pismeni dio ispita te nakon njega i usmeni ispit.

Svi kandidati su pokazali zavidnu razinu znanja te je završnom analizom uspješno privedeno kraju licenciranje ove, druge po redu generacije Spašavatelja tragača.

Vođa tečaja je bio Žarko Pehar, pročelnik HGSS Čitluk.

GSS Ljubuški

Glas naroda

Što objavljujete nešto što nikog ne briga umjetno uspostavljeno bespotrebno više šefova nego radnika

Nemožeš ti biti siguran da to nikoga ne zanima
Zar GSS nije neprofitabilna organizacija,tj članovi su volonteri ?

Održana još jedna SAR obuka spašavatelja GSSuBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari