Ljubuški karneval, uz posvetu Radoslavu Dodigu, vraća i još neke stare običaje

ljubuski.info

Karneval u Ljubuškom stigao je do svog dvadesetog izdanja, a organizatori su već odavno posvećeni pripremama, kako bi, na sebi svojstven način, svim posjetiteljima predstojeće manifestacije pružili odličnu zabavu.

Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja dječjeg karnevala, koji je održan na središnjem gradskom trgu, ove godine dječja manifestacija seli u Gradsku športsku dvoranu. Zaključak je to kojeg su zajednički donijeli predstavnici Karnevalskog društva Prolog te predstavnici ljubuških dječjih vrtića i osnovnih škola.

Fešta za male i velike

Naime, središnji gradski trg pokazao se kao malen prostor za svu publiku koja je prošle godine došla vidjeti dječji karneval, a osim toga, dvorana nudi sigurnost izvedbe programa i u slučaju loših vremenskih uvjeta.

Dječji karneval održat će se tako 4. veljače, s malim mimohodom od Gimnazije Ljubuški i dječjim programom u Gradskoj športskoj dvorani.

Sedam dana kasnije, na pokladnu nedjelju, sve će biti spremno za veliku karnevalsku svečanost, koja će započeti u ranim jutarnjim satima skupom maškara u Prologu, a završit će večernjom pučkom feštom pod maskama.

Središnji dio manifestacije, kao i do sada, bit će mimohod maškara ulicama grada i program na Centru malih sportova. Nakon što je karnevalski mimohod prošle godine tekao nekim drugim ulicama, ove godine se vraća kod OŠ Marka Marulića, a organizatori najavljuju povratak i još nekih starih običaja. Da sve bude u duhu tradicije, cjelokupni karneval će biti posvećen Radoslavu Dodigu, osnivaču karnevala i prvom meštru.

Prijave do 5. veljače

Suđenje Marku Karnevalu zasigurno će začiniti nastup poznatog Ljubušaka - Antimona Ante Čule, koji se nakon 10 godina vraća u "svoj Ljubuški".

Inače, Antimon je 2009. godine gostovao na karnevalskoj svečanosti, a ljubuška publika je posebno zapamtila njegov nastup.

Kako su najavili organizatori, dobrog raspoloženja neće nedostajati, stoga i vi možete prijaviti svoje karnevalske skupine za sudjelovanje u karnevalskom mimohodu.

Prijave možete izvršiti najkasnije do 5. veljače putem e-mail adrese: ljubuski.karneval [at] gmail.com, kao i putem Facebooka.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Moja " novinarko", iz tvog teksta se ne vide da se vraćaju neki stari običaji ili ih ja ne vidm.

Bravo Proložani na ustrajanju očuvanja karnevaIa

Bravo za mimohod da ide od osnovne,ono od prosle godine je bio promasaj.

Ljubuški karneval, uz posvetu Radoslavu Dodigu, vraća i još neke stare običaje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari