Uz čitanje preboljela rastavu i tumor

ljubuski.info

Gospođa Olga Čuljak i učenica Marta Šaravanja su najčitateljice za 2017. u Ljubuškom. To su rezultati godišnjeg projekta Knjižnice Ljubuški naziva "Najčitatelj 2017.", koji provode vodstvo i djelatnici Knjižnice u cilju promicanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja, razvijanja navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome naviku i uživanje u čitanju.

U prostorijama Knjižnice upriličena je svečanost proglašenja najčitatelja i uručenja nagrada te priznanja, a proglašavaju se i dodjeljuju u dvije kategorije - odrasli i učenici osnovnih škola. U kategoriji odraslih čitatelja najčitateljica je Olga Čuljak iz ljubuškog sela Vojnići, a u kategoriji učenika osnovnih škola Marta Šaravanja iz Ljubuškog.

Čitanje kao psihoterapija

Završila sam ekonomsku školu, a radim kao trgovkinja u maloprodaji u Vojnićima. Čitanje mi jako puno znači, pet-šest godina čitam aktivno, u 15 dana pročitam tri knjige. Preboljela sam rastavu i tumor te mi čitanje dođe kao psihoterapija. Volim lagani žanr, ljubavni, a i povijesni, sve što se lijepo završava. Čitam i uvečer i po danu, kad god imam vremena, da ne mislim na poteškoće. Čitat ću i dalje, sve dok budem mogla dolaziti iz Vojnića u Knjižnicu po knjige - govori zadovoljno Olga Čuljak.

Idem u osmi razred OŠ Marka Marulića, volim knjige, dolazim u Knjižnicu svaka dva-tri dana. U Knjižnicu sam se učlanila prije tri godine, mama mi je to predložila, pristala sam i od tada redovito čitam. Nađem slobodno vrijeme, i u danu i navečer tijekom tjedna kad sam slobodna, a najviše preko vikenda i za vrijeme školskih praznika. S čitanjem ću nastaviti - kaže uz osmijeh učenica Marta Šaravanja.

Vrijedne nagrade

Ljubuške najčitateljice su dobile vrijedne nagrade - gospođa Olga ručni sat, učenica Marta tablet, a obje još i po knjigu "Hrvatska enciklopedija BiH", besplatnu člansku iskaznicu u Knjižnici za 2018. i plaketu.

Prigodne nagrade dobili su i čitatelji koji su osvojili 2. i 3. mjesto - Mirjana Bačić i Miro Herceg u kategoriji odraslih te Marija Herceg i Lucija Radić u kategoriji učenika. Osim toga, više čitatelja u objema kategorijama, koji su također redoviti i vrijedni čitatelji i članovi Knjižnice, dobilo je zahvalnice i besplatne članske iskaznice za 2018.

Nagrade i priznanja uručili su ravnatelj JU Kulturno-sportski centar Ljubuški Ivan Bebek i voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

Stomacine u Bebeka

Lako je podignut knjigu. A je li i pročitana??

Uz čitanje preboljela rastavu i tumor
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari