Olga Čuljak i Marta Šaravanja najčitateljice Knjižnice Ljubuški

ljubuski.info

U Knjižnici Ljubuški upriličena je svečanost proglašenja "Najčitatelj 2017." u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški te kategoriji odraslih čitatelja.

Mnogobrojne nazočne članove knjižnice, u uvodnom djelu svečanosti, ponajprije je srdačno pozdravio voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner, koji je ujedno obrazložio ciljeve projekta "Najčitatelj" te kriterije prema kojima je Knjižnica Ljubuški odredila najčitatelje u naprijed spomenutim kategorijama.

Cilj projekta 'Najčitatelj' jest promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, a dakako i kod odraslih, te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva jest razvijanje navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijeloga života potičući pri tome naviku i uživanje u čitanju. Prema statistici posudbe knjižničarke su utvrdile identitete članova - najčitatelja, u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški te kategoriji odraslih čitatelja, koji su posudili najveći broj knjiga tijekom protekle 2017. godine, te se pokazali vrijednim i marljivim članovima, koji su puno čitali i razgovarali o knjigama, tražili savjet pri odabiru naslova te pravovremeno vraćali posuđene knjige, kazao je Vizentaner.

"Najčitatelj 2017." u kategoriji odraslih čitatelja je Olga Čuljak, dok je pak "Najčitatelj 2017." u kategoriji učenika osnovnih škola s područja općine Ljubuški Marta Šaravanja.

Najčitatelji su dobili vrijedne nagrade. Naime, u kategoriji odraslih čitatelja nagrada bijaše ručni sat, enciklopedija te besplatna članska iskaznica za 2018. godinu, a u kategoriji učenika osnovnih škola s područja općine Ljubuški nagrada bijaše tablet, enciklopedija i besplatna članska iskaznica za 2018. godinu. Ujedno, prigodnim nagradama nagrađeni su drugoplasirani i trećeplasirani čitatelji u obje spomenute kategorije.

Nagrade je uručio ravnatelj JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški Ivan Bebek, koji je ujedno uputio čestitku nagrađenima.

Ujedno, ovom prigodom uručene su zahvalnice i besplatne članske iskaznice za 2018. godinu dugogodišnjim vjernim i marljivim članovima Knjižnice Ljubuški, a iste je uručila knjižničarka Vlatka Jurič.

Svečanost proglašenja najčitatelja, glazbenom točkom na gitari, uveličao je Toni Petrović, učenik Glazbene škole Ljubuški.

Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari