Optuženi za gospodarski kriminal izabran za čelnika gospodarstvenika

ljubuski.info

Damir Vican, direktor direktora tvornice kabela Miviko, izabran je za predsjednika Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP).

Naime, u utorak, 9. siječnja 2018. godine, održana je 1. sjednica novoizabranog Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Upravni odbor u sastavu: Ivan Pavković, Pero Lončar, Branimir Oreč, Damir Vican, Ante Pavković, Želimir Čamber, Oliver Begić, Stipan Mrvelj i Zoran Čutura, kao i novoizabrani predsjednik imaju mandat od dvije godine.

Smjernice rada UGP-a u 2018. godini bit će razmotrene i usvojene na sljedećoj sjednici Upravnog odbora, navedeno je na stranici ove Udruge.

Jedna od aktivnosti bit će ponovno aktiviranje rada Granskih povjerenstava: za graditeljstvo i planiranje, proizvodnju, trgovinu, poljoprivredu i stočarstvo te usluge i turizam. Sjednice svih pet granskih povjerenstava bit će sazvane prije održavanja sljedeće sjednice Upravnog odbora, kako bi njihovi prijedlozi bili uvršteni u dnevni red sjednice.

Upravni odbor usvojio je i Odluku o visini članarine za 2018. godinu. Članarinu plaćaju svi članovi koji su razvrstani u tri skupine prema prosječnom broju zaposlenih u prethodnoj godini, navedeno je na stranici.

Inače, protiv gospodarstvenika Damira Vicana trenutno se vodi sudski postupak, a ovaj gospodarstvenik se tereti da je, kao direktor i vlasnik poduzeća "Vican Trade" oštetio vjerovnika "E… SA" d.o.o. Sarajevo za iznos od 141.627,06 KM.

U namjeri da osujeti naplatu potraživanja Damir Vican je prvo donio Odluku o smanjenu temeljnog kapitala poduzeća 'Vican Trade' sa 1.314.155,72 KM na 4.129,32 KM. Nakon toga je donio Odluku o povećanju temeljnog kapitala poduzeća 'Miviko', čiji je jedini član i vlasnik udjela 'Vican Trade'. Iako je znao za presude po kojima je poduzeće 'Vican Trade' bilo dužno isplatiti vjerovniku ukupan iznos od 141.627,06 KM. Dakle, izvršen je prijenos pokretnih i nepokretnih stvari s poduzeća 'Vican Trade' na poduzeće 'Miviko'. Na taj način poduzećima 'Vican Trade' i 'Miviko' pribavio je protupravnu imovinsku korist u istom iznosu, s kojom su poduzeća raspolagala, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Vican niječe krivnju za navedeno djelo.

Glas naroda

Kolike daju plaće radnicima??

To je pravi čovjek

Gledaj Ti mali svoga posla, imaš Ti puno veći bisera u Ljubuškom.
Ovaj MIVIkO zapošljava 100 ljudi, a ti ?

dobro si to rekao, inace nas narod bi para a ne bi radio, aa kad netko nesto zapocme raditi odmah vaki-naki....nista ne ide preko noci sve se strpljenjem i trudom postize

Praktično pobjedilo "iskustvo"?

Uvijek isto! Ni luk jeo -ni luk mirisao!

Optuženi za gospodarski kriminal izabran za čelnika gospodarstvenika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari