Optuženi za gospodarski kriminal izabran za čelnika gospodarstvenika

ljubuski.info

Damir Vican, direktor direktora tvornice kabela Miviko, izabran je za predsjednika Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP).

Naime, u utorak, 9. siječnja 2018. godine, održana je 1. sjednica novoizabranog Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Upravni odbor u sastavu: Ivan Pavković, Pero Lončar, Branimir Oreč, Damir Vican, Ante Pavković, Želimir Čamber, Oliver Begić, Stipan Mrvelj i Zoran Čutura, kao i novoizabrani predsjednik imaju mandat od dvije godine.

Smjernice rada UGP-a u 2018. godini bit će razmotrene i usvojene na sljedećoj sjednici Upravnog odbora, navedeno je na stranici ove Udruge.

Jedna od aktivnosti bit će ponovno aktiviranje rada Granskih povjerenstava: za graditeljstvo i planiranje, proizvodnju, trgovinu, poljoprivredu i stočarstvo te usluge i turizam. Sjednice svih pet granskih povjerenstava bit će sazvane prije održavanja sljedeće sjednice Upravnog odbora, kako bi njihovi prijedlozi bili uvršteni u dnevni red sjednice.

Upravni odbor usvojio je i Odluku o visini članarine za 2018. godinu. Članarinu plaćaju svi članovi koji su razvrstani u tri skupine prema prosječnom broju zaposlenih u prethodnoj godini, navedeno je na stranici.

Inače, protiv gospodarstvenika Damira Vicana trenutno se vodi sudski postupak, a ovaj gospodarstvenik se tereti da je, kao direktor i vlasnik poduzeća "Vican Trade" oštetio vjerovnika "E… SA" d.o.o. Sarajevo za iznos od 141.627,06 KM.

U namjeri da osujeti naplatu potraživanja Damir Vican je prvo donio Odluku o smanjenu temeljnog kapitala poduzeća 'Vican Trade' sa 1.314.155,72 KM na 4.129,32 KM. Nakon toga je donio Odluku o povećanju temeljnog kapitala poduzeća 'Miviko', čiji je jedini član i vlasnik udjela 'Vican Trade'. Iako je znao za presude po kojima je poduzeće 'Vican Trade' bilo dužno isplatiti vjerovniku ukupan iznos od 141.627,06 KM. Dakle, izvršen je prijenos pokretnih i nepokretnih stvari s poduzeća 'Vican Trade' na poduzeće 'Miviko'. Na taj način poduzećima 'Vican Trade' i 'Miviko' pribavio je protupravnu imovinsku korist u istom iznosu, s kojom su poduzeća raspolagala, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Vican niječe krivnju za navedeno djelo.

Komentari

Kolike daju plaće radnicima??

To je pravi čovjek

Gledaj Ti mali svoga posla, imaš Ti puno veći bisera u Ljubuškom.
Ovaj MIVIkO zapošljava 100 ljudi, a ti ?

dobro si to rekao, inace nas narod bi para a ne bi radio, aa kad netko nesto zapocme raditi odmah vaki-naki....nista ne ide preko noci sve se strpljenjem i trudom postize

Praktično pobjedilo "iskustvo"?

Uvijek isto! Ni luk jeo -ni luk mirisao!

Optuženi za gospodarski kriminal izabran za čelnika gospodarstvenika

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Operacija katanac Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nosite to odavde! Slobodan Milas
ljubuski.info
Povratak otpisanih Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto