Imamo alternativu za svaki događaj

ljubuski.info

Sjednice čelništva HNS-a BiH i HDZ-a BiH održane su jučer u Mostaru. Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović nije htio nagađati što će biti sadržaj današnjeg susreta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoğanom ističući kako od predstavnika vlasti u Zagrebu očekuje lobiranje vezano uz postizanje jednakopravnosti bh. Hrvata i europskog puta zemlje.

Moja komunikacija s nositeljima vlasti u Hrvatskoj je redovita, a od njih tražim, kao i od svih ostalih, da se omogući legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u BiH i da se okrenemo europskom putu - kazao je Čović jučer na konferenciji za novinare u Mostaru. Pri tome je objasnio kako nije na njemu nagađati "tko će lobirati i kojim tehnikama".

Prevažno pitanje

Dodao je kako će hrvatska predsjednica sredinom sljedećeg tjedna posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Hrvatski mediji izvijestili su kako će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom sastanka u Ankari tražiti potporu za izmjene Izbornog zakona BiH s obzirom na utjecaj koji turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan ima na bošnjačko političko vodstvo, a napose čelnika najsnažnije Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Čović je izrazio optimizam da će se Izborni zakon izmijeniti kako bi se mogli raspisati i provesti opći izbori predviđeni za listopad ove godine.
Ovo je prevažno pitanje jer treba urediti nešto što je danas prazno. Moramo izmijeniti Izborni zakon i uvjeren sam kako ćemo to uspjeti, što će osigurati da se raspišu izbori 7. ili 8. svibnja - kazao je Čović i dodao kako će te izmjene "uvjetovati određene aktivnosti reorganiziranja države".

Izrazio je očekivanje da će biti "dovoljno mudrosti" kako bi se usporedno s time provodile potrebne reforme vezane uz europski put zemlje. Upitan kako će HDZ BiH reagirati u slučaju da bošnjačke stranke pokušaju ponovno kandidirati Željka Komšića, koji je u dva navrata izabran glasovima bošnjačkih birača za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Čović je objasnio kako njegova stranka sa strankama Hrvatskog narodnog saborom ima alternativu i na taj pokušaj.

Herceg Bosna

HDZ jest stožerna stranka hrvatskog naroda, a s drugim strankama HNS-a imamo jasan plan što želimo raditi u BiH u sljedeće dvije, četiri ili deset godina. Imamo alternativu za svaki događaj - objasnio je Čović.

Otkrio je da će u predstojećem razdoblju razgovarati s čelnicima svih političkih stranaka, iz vlasti i oporbe, o tome hoće li se, kako ističe, "baviti Pelješkim mostom i ukidanjem naziva 'Herceg Bosna' iz javnih poduzeća ili pak konkretnim reformama".

Novinari su ga pitali i o neodzivu bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na božićni prijam.
Svatko je došao tamo gdje treba biti. Zašto netko nije došao na božićni prijam, njegova je stvar. Naravno da sam to prokomentirao s njim osobno, ali to nije za javnost. Čuo sam da tamo nije bilo ni veleposlanika i razne priče... Tamo je bila svaka politička stranka zastupljena, čak i predstavnik SDA - objasnio je Čović.

Zoran Krešić | Večernji list

Komentari

Djubre konunisticko bolji je Bakir nam odtebe bilo tko niti ce nas progoniti niti majorizirati ti pravis progon od Hrvacgog naroda i Majorizaciju nad nama bolje nam je da nam bude Komsic dok je on bio nismo se iseljavali boz daj da komsic dodje a i docice on ce zaustaviti idrljavanje hrvata a ti pljackasu Hrvackog naroda okani se vise jadnih Hrvata pokra si i uniszio sve

Ako je čović navikao biti sluga zagreba i boriti se za interes zagreb,zanemarujući pri tome interes hrvatskog naroda u BiH onda on očekuje da i bošnjaci tako postupaju u odnosu prema turskoj. Ne ,čoviću,nama je turska samo daleka i prijateljska zemlja. Mi nemamo "rezervnu" domovinu i mi volimo ovu BiH,čak i sa takvim likovima u njoj kao ti i mile. Nemoj stalno igrati ispod stola pa ćeš možda na lakši način ostvariti neke svoje ciljeve. Tvoj glavni cilj- da BiH nestane- nećeš nikad ostvariti,nisi 93 pa nećeš nikad!

on je beogradski pijun.

Čović je otac laži i manipulacija. Njegovi sljedbenici su djeca oca laži, komunjare skojevci i skojevčad koja ništa dobroga nisu donijeli Hrvatskom narodu u ratu i poslije, samo propast, zatucanost i zaostalost. Za hdz-ovce je dobro, nakrali se lova i dalje kapi, tako žele da i ostane u buduće. Svaki drugi kandidat bi bio bolji, pa i Komšić, nego manipulator čova.

ne prdi te

Druže Dragane. ili promjenio se zakon ili nepromjenio ti si do jeseni Veliki Gubitnik

Oćemo treći entitet šta ti misliš dragi Dragane oće li moć ikako.

Ravnopravniji si ti Čoviću s Izetbegovićem nego mi Hrvati u BiH(koji nismo u njemu)s HDZ-ovcima

Erdogan (Izetbegović) je spreman dati sva "prava" Hrvatima isto kao Kurdima ili opoziciji u Turskoj. Jadni oni koji su se nadali u dobrotu hitlera i erdogana, već odavno po njima trava raste.

Eh što se ćiriličar satro od brige za narod više ga brine vodostaj radobolje da mu hacijende ne poplivaju njemu medi a to što narod gladuje kradeze nezanima.
Kako glasovanje i izborni zakon ako narod nema od čega da živi.

Zašto nije osnovana firma u kojoj bi mladi obrazovani Hrvati iz BiH kontrolirali carinu GP Bijača i Vinjani Donji osiguranje itd od tih prihoda mogli su živjeti deseci tisuća ali Dragan Čović i HDZ BiH žele iseljavanje da bi ispali žrtve to je sve davno viđeno ako smo mi ispali g.l.u.p.i današnja mladež nije i neće

Stvarno Jure zar ti ne bi poginuo ili barem ranjen bio za Čovića Čolaka Bevandu Krišto...?

Ja sam mislio da sam nešto kad sam bio u Mrkonjiću a Dragan Čović u Banja Luci slavi s Dodikom tzv. RS

Sto si tražio u Mrkonjić gradu

nemam ništa protiv ovih vladajući ali činjenice govore da je narod raseljen i lošije živi nego za vladavine komšića pa ko je veći hrvat ocjeni svak po svoj procjeni bolje se živi di su bošnjaci nego hrvati pa o kakvom mi hrvatstvu govorimo samo ako su njihove strašnjice hrvati onda je bolje

dok je nama ovakvih prijatelja ne trebaju nam neprijatelji dovedeni smo na rub ponora još jedan mali korak i pvedi nas naprijed

Čović je za veliku Srbiju

Čoviću ne prosipaj maglu više narodu. Samo [ * neprimjereno * ] može za tebe glasovati. Gospodin Komšić je za tebe Isus Krist . Da imaš iole obraza skočio bi u Neretvu da te djava odnese.

Čitajući ove komentare koji bi "rađe Komšića, nego Čovića, i rađe i Bakira nego Čovića"- sjetih se vremena pri kraju rata kad su se neki fratri bunili protiv odluka biskupa Perića, pa je biskup proglašavan četnikom, udbašem, srpsko mu je porijeklo i što sve ne...Jedan od rezultata te pobune bila su zazidana vrata čapljinske crkve...A na crkvi je napisan grafit: "Rađe hodža- nego pop !" Možda ovi događaji nisu baš usporedivi, ali su me ovi komentatori iznad ponukali da ovo usporedim...

biskup uvik bija komunjara i hadezeovac a čović četnik i velikosrbin

Za janjičara, meni se čini da si ti fratar i hadezeovac, hvala ti Dragane za sve. A zašto je draganče poslao Kolindu u Tursku na pregovore, a ne Papi u Rim?

Strani političari kažu da je Dragan Čović osoba kojoj se ne može vjerovati

Ne mogu oni ali zato mi ne možemo

Okanite se Kramara ovo triba komentirat

U Engleskom domu lordova u izvještaju na Balkanu spomenuta samo dva imena.
Dragan Covic i Milorad Dodik.
Oni se obilježavaju kao glavni kočničari integracija BIH kao i secesionistički ponašanje Srbije i Hrvatske spram BIH.
Prema tome šta ima vise Covic govoriti.
Ovdje su vise stvari i jasne Englezima.
Samo se mi još pravimo "Englezi".

Stranci jedini spas

O yes, ser dragan se prosiplje...

Imamo alternativu za svaki događaj

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari