Postavljeni putokazi i kupljeni kostimi za gardu hercega Stjepana

ljubuski.info

Nakon dvije godine završena je implementacija projekta "Tematske rute srednjovjekovne Hercegove zemlje - Tema srednji vijek", ukupne vrijednosti 466.933.55 eura.

Riječ je o projektu kojega je financirala Europska unija u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2007. - 2013.

Cilj je projekta doprinijeti održivom gospodarskom razvoju i uspostavi prekogranične suradnje ekonomskih aktera u turizmu i primarnom sektoru u graničnom području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Kroz projekt su odrađene brojne aktivnosti od asfaltiranje pristupnog puta prema tvrđavi hercega Stjepana u Ljubuškom do tiskanja promotivnog materijala i predstavljanja kratkog filma "Humska zemlja", rečeno je iz Razvojne agencije Zapadnohercegovačke županije - HERAG.

Također, postavljene su info table i putokazi, a kupljeni su i kostimi za gardu hercega Stjepana.

Umrežen je 21 član koji čini novi turistički proizvod. Članovi seoskih domaćinstva, restorani/moteli, obrtnici, kulturno-povijesni lokaliteti, vinarije i slično, čine jednu tematsku stazu koja je namijenjena turistima, slučajnim putnicima i svim drugim znatiželjnicima koji žele detaljno upoznati destinaciju koju posjećuju, naglašavaju iz HERAG-a.

Nositelji projekta "Tematske rute srednjovjekovne Hercegove zemlje - Tema srednji vijek" su HERAG (BiH) i Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma - CSTI (Crna Gora).

Partneri na projektu iz BiH su Općina Ljubuški, Turistička zajednica ZHŽ-a i Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa "Radimlja", a iz Crne Gore Ministarstvo održivog razvoja i turizma - MRT.

FENA

Glas naroda

non stop se pljačka i prosi od evropske unije nema nikakvih zdravih ulaganja u proizvodni realni sektorekonomska katastrofa
posljednji čin iseljavanje

što je najgore ovi što obnašaju dužnosti po agencijama i ministarstvima se busaju da su najveći hrvati i da rade za hrvatsko pitanje a sve ako mogu sređuju i izbjegavaju da plate išta, sve im nelegalno izgrađeno, uzimaju posebne pomoći po ministarstvima iako su jako dobro plaćeni nasuprot običnog puka koji ih plaća, i zato nam se ovo dešava i jao nama dok takvi kolo vode, rezultati se vide na ulici

ooooooo..... humska zemljo prljepa daleko ti kuća od moje ..... ooooo Njemačko zemljo mojih predaka Bog te poživio ti kruh naš svagdašnji nam dade zemljo mojih snova.

Dobro je da se nešto radi po tom pitanju ali sumnjam u uspjeh znajući kakvi smo. Već su velike pare potrošene zadnjih godina a na starom gradu ništa novo. Put je nasut i dijelom asvaltiran prigodom posjeta velikog vođe.

Što če reć na ovo haloo Kvesko.Evo Kbesko sprema doktorat u Kiseljaku mora ga brzo završit da Stigne kolehu Miroslava Škoru.

Vratili su oni nas u srednji vijek ne trebaju nama odore da bi to skuzili

Šta fali sridnjem vjeku?
Mi smo još niže pali robo vladništvo!

U sve ce Baraba samo gdje moze omrsiti brk

Barbarin bi srusio crkvu i podigo dzamiju ako bi mu Arapi dali pare

ovo je bojna knez bjezimir da pukne brzinom svjetlosti bi decki zdimili preko granice a ja bi i par jadnika opet u rovove samo ovaj put boge mi neznam

Turističku zajednicu zatvorili radnike bez plača bacili na ulicu a propagiraju turizam.Još je stavljaju kao nositelja projekta.Ovo je Barbarićeva politika koja ničemu ne vodi.

Toni kralj i Vedran arogantni su ljubuške maskote

Barbarić nas vraća u povijeyt uspio je da stanovnika bude kao u 15tom stoljeću.Ljubuški bi po bogatoj povijesti trebao imati 100000 stanovnika za dvije godine će 1500 stanovnika općine.

ne treba ništa ulagati u ljubuški da bi bio u srednjem vjeku, već jest, a mozgovi naših vlastodržaca sa Barbarinom na čelu su u ranom prahistorijskom dobu, što kaže i sama riječ "BARBARIN", a Barbari su kroz povijest sam jedno radili plačkali i palili pa se povijest i danas ponavlja...

od udbaša se nema šta bolje očekivat
udba-hadeze

ma gore nema ništa nego [ * neprimjereno * ]drom i pogled na uništeni grad

Mislim da je amater dao informacije, nisu spomenute Gračine?

Sve ih sponeuste osim Trole... On je na čelu ovoga čuda od razvitka, naravno agronom .hahaha pa ima li itko regularan?

Postavljeni putokazi i kupljeni kostimi za gardu hercega Stjepana
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari