Za neprijavljenu glazbu uživo kazne do 10.000 maraka

ljubuski.info

Pred nastupajuće novogodišnje praznike Porezna uprava Federacije BiH će na području FBiH izvršiti pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata radi provjere zakonitog organiziranja glazbe uživo.

Iz Porezne uprave Federacije BiH pozvali su porezne obveznike koji organiziraju izvođenje glazbe uživo da pravodobno izvrše svoje zakonom propisane obveze, odnosno da tri dana prije početka organiziranja glazbe uživo u ugostiteljskom objektu prijave dan početka i dan završetka njezina organiziranja, podnesu prijavu o obračunatoj i plaćenoj komunalnoj pristojbi za izvođenje glazbe uživo nadležnoj poreznoj ispostavi, u propisanom roku, odnosno u skladu sa županijskim zakonima s izvođačem glazbe uživo zaključe ugovor o autorskom djelu, odnosno obračunaju, obustave i prijave porez na dohodak, doprinos za mirovinsko i invalidsko osiguranje i doprinos za zdravstveno osiguranje, i to prilikom svake isplate autorskoga honorara izvođaču.

Izvršavanjem navedenih obveza, naveli su iz Porezne uprave, bit će pošteđeni sankcija i mjera, kao što su novčane kazne u iznosu od 500 KM do 10.000 KM za pravnu osobu i novčane kazne za odgovornu osobu u pravnoj osobi u iznosu od 200 do 2000 KM, novčane kazne za fizičke osobe u iznosu od 200 KM do 3000 KM, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH. Uprava poziva na uredno izvršavanje ovih i drugih poreznih obveza u skladu s poreznim i drugim propisima jer, kako je navedeno u priopćenju, cilj Porezne uprave Federacije BiH nije kažnjavanje poreznih obveznika.

Glazba u restoranima

Građane, ali i turiste koji odluče novogodišnje praznike provesti u BiH, očekuje sjajna zabava koju nude svi gradovi te bi BiH ove godine mogla postati turističko središte cijele regije kada je riječ o dočeku nove, 2018. godine. Uz doček na otvorenom, koji će biti upriličen u većini bh. gradova, ugostitelji su se potrudili za najluđu noć svojim gostima prirediti zabavu uz glazbu uživo. Koliko se takvi poslovi sklapaju po zakonu, pokazat će rezultati kontrole Porezne uprave.

Ljiljana Vidačak | Večernji list

Glas naroda

Triba li van para nestalo para uvedite pozez na disanje ili nesto slicno.

dragi bože vratite nam turke bili su bolji od udbaškog kradezea ovi nam popljačkaše i protjeraše i nerođenu djecu

Treba hraniti razne bizone muflone,obitelji uhljebe tajnice kumove HDZ zgadije mamicu vam lopovsku

Turci i tito su bili duplo posteniji nego ovi

Koje ludo iskrivljivanje povijesti!
Turci su bili kao Isil, samo 500 godina.
Krvoloci bez premca, k tome zaostalo i primitivno carstvo!
Tito-masonski plaćenik-živi vrag i hladnokrvni ubojica i ratni zločinac.

Za neprijavljenu glazbu uživo kazne do 10.000 maraka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari