Isplaćeni poticaji, gradi se skladišno-distributivni centar

ljubuski.info

Poljoprivrednici, stočari i pčelari iz Zapadnohercegovačke županije prvi put su poticaje za proizvodnju dobili u godini za koju su isti namijenjeni.

Kako se doznaje iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije, u četvrtak je uplaćeno 323.689,80 KM poticaja za biljnu proizvodnju, 22.699,25 KM za plasteničku proizvodnju, a odobreno je i 100.000 KM za projekt izgradnje skladišno-distributivnoga centra za povrće koji će biti izgrađen u poslovnoj zoni "Bijača" u Ljubuškom.

Početkom studenoga isplaćeni su poticaji za muzne krave u visini od 114.550 KM, kao i novac za sufinanciranje nabave ovaca pasmine romanovska u visini od 20.000 KM. Isti iznos isplaćen je i za sufinanciranje nabave koza odnosno jaraca. Za sufinanciranje veterinarskih usluga za pregled životinja iz proračuna Zapadnohercegovačke županije izdvojeno je 37.908 KM.

Prema riječima ministra financija Zapadnohercegovačke županije Tonija Kraljevića, s ranijom isplatom poticaja počelo se zbog činjenice da je iza proizvođača teška godina s obzirom na sve prirodne nepogode koje su ih pogodile.

Dubravko Vukojević, predsjednik Udruge poljodjelaca ZHŽ-a, istaknuo je kako su poticaji ove godine stigli u pravo vrijeme te je zahvalio Vladi Zapadnohercegovačke županije, a posebno ministrima gospodarstva i financija Dariju Sesaru i Toniju Kraljeviću, što su poljoprivrednike stavili među prioritete.
Svi znamo kako je ova godina bila posebno teška za poljoprivrednike u ovom dijelu BiH jer smo u proljeće imali elementarnu nepogodu koja je uništila velik dio nasada, zbog čega nam uplata poticaja u vrijeme kada se nabavljaju sjeme krumpira i ostali materijal potreban za sadnju znači jako puno - kazao je Vukojević.

Ističe kako je ova odluka Vlade Zapadnohercegovačke županije naišla na veliko odobrenje poljoprivrednika te da bi ubuduće trebalo uvesti praksu da isplata poticaja bude krajem godine, naravno, ako za to ima sredstava. Vukojević je istaknuo i kako s ovim sazivom Vlade ZHŽ-a imaju partnerski odnos.

Objasnio je i sredstva koja su namijenjena za izgradnju skladišno-distributivnoga centra za povrće.
Zadruga "Plodovi zemlje", u suradnji s Vladom ZHŽ-a, Općinom Ljubuški i stranim partnerima, gradi sabirno-distributivni centar koji će se nalaziti u poslovnoj zoni "Zvirići" te će nam omogućiti bržu i bolju prodaju proizvedenoga povrća, odnosno prodaju bez nakupaca. To je jedini spas za poljoprivrednu proizvodnju u BiH - kaže Vukojević podsjetivši na činjenicu kako je ljubuški mladi krumpir već prepoznat na tržištu Europske unije gdje, zbog ranog sazrijevanja, nema konkurenciju.

Sabirni centar će služiti i za druge vrste povrća, a projektom GIZ-a već je osigurana izrada idejnoga projektnoga rješenja - zaključio je Vukojević.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

Ima na Teskeri gotov objekat ako imate pare otkupite od banke i dajte nesto bivsim vlasnicima ako se ne varam Jelavici

ja se sjećam da su lučići dobili poticaj prije 7-8 godina za hladnjaču koja je odmah nakon toga data u najam agrokoru a firma je dobila poticaj od 400 000 km za izgradnju hladnjače za otkup poljoprivrednih proizvoda, ako se ne varam zvala se nekako zzp

Ja u to ne vjerujem

Koliko ste isplatili?30-40 km bolje je bilo kad je bojanka upisivala

Ajde Buco ne seerii pokvarit ćeš ljudima ovo malo veselja za blagdane.Izborna je godina pa ti da ne zakasnis

A malog Mate puknićeš

Pravi potez as sabirno distributivnim centrom. Nasa robe mora imti jedan jaki zajednicki nastup prema trzistu. Svi proizvodaci moraju biti ukljuceni

750 tisuća maraka poticaja za seljački k.iminal

ništa oni vama nisu dali oni samo kupuju izbore sledeće godine a ovakvi projekti su uništili hrvacko selo hrvacke sa todorićem no ovo je politika kupovanja izbora no to vam je da znate do sljedećih izbora a njima kapi svaki dan naš novac a side u kancelariji a vi hrmbajte za njih i to na rizik
e moj narode seljački da su pare u poticaju oni bi ih uzeli a nebi sidili u kancelarijam kao uhljebi

čim piše marije medić bošnjak odman znam da je prevara i seljački kriminal-
već viđeno u poljoprivredi krvackog sela republike hrvacke

poslovna zona bijača na zvirićim. Novinarka izgubljena uprostoru i vremenu.

Čista predizborna kampanja!
Nikakve razlike od bivših komunističkih kampanja kako bi prikazali sve bajno i sjajno a vi samo zaokružite HDZ na izborima.Jao onome tko u ovo povjeruje.Otrijeznite se ljudi!Gdje samo nadu ovakve likove kao ovaj Vukojević koji je vrlo pogodan za ovakve vijesti.Škole nema a takav im upravo i treba.Za sitnu korist ovaj će govoriti šta god mu kažu, jer on za bolje ne zna, a njima dobro.

Da ne bude ko i s cmiljem pred one izbore?. Ljudi slomili kičmu a nigdje ništa .

Vukojević vidi ,kako od poljodjelstva -nema ništa ! Hvali velike vođe ,te ,priprem sebi teren u stranci!Vukojevićunije tvoje da ih hvališ ,nego kritiziraš!Zato si najveći promašaj 2017 godine!

ako su to javni novci javno objavit i tko ih je dobio.a ne da se krave jedne te iste vozaju u nekoliko stala.dok god ne bude objavljen spisak dobitnika poticaja javno,to je muljaza.

da zašto se ne objavi javno ko prima novce i zašto no ovo je lopovluk sa poticajim a ovaj mali bi za male pare priča šta god mu se gurne na papir
posao godine je bio i cmilje zadnja velika promašaj patka za dobit izbore na prevaru a uništit i iselit narod
stara praksa lopovskog udbaškog kradezea-laž i prevara u korist uhljeba

Udbasko hdz preko svog glasila plijeni paznju, sta si isplatio [ * neprimjereno * ] jadni 40km po dulumu a prve godine bilo 100 gonite se u 3pm [ * neprimjereno * ] jedno

ovako se kupuju slijepi glasači a čuj fotelje treba zadržat divno je u grijanoj općini sidit i gledat kroz prozor a raja radi i setat po rafaelu ispijat kave a plaća sida na karticu a narod ovce nek rade i plaćaju porez a nas boli uvo mi radimo sjedeć u toplu

ovi što su se u partiji nakrali oni imaju šta i blagosovit a narode ko te šiša ima njemačka

zafaljujemo vukojevicu izadrugi imate podrsku

Ne piši komentare sam sebi.Vidi svak da si nepismen.

Buco dosa ti je zarkic iz svita..

Ne kvari ljudima blagdan lijanovica pijunu

Objavite javno ko je dobio poticaje da se vidi.Nek dobije poticaj konesto sadi i uzgaja stoku..No nastavilo se kao i Lijanovic a za par godina ce bit objavljeno; sretni dobitnici HDZ poticaja.

Isplaćeni poticaji, gradi se skladišno-distributivni centar
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari