Uvodi li se rodna ideologija u obrazovni sustav ZHŽ?

ljubuski.info

Molimo da nam precizno i jasno iznesete stav Ministarstva obrazovanja ZHŽ u svezi rodne ideologije i isti nam obrazložite glasio je upit Ministarstvu obrazovanje ZHŽ i ministrici osobno. Upit je prije više od godinu dana odaslan ne samo u usmenoj nego i u pismenoj formi.

Do dana današnjega na taj važan upit nije odgovoreno.

Stoga ponovno, i to javnim putem postavljamo upit Ministarstvu da se javno izjasne u svezi rodne ideologije te definicije pojma spol i svega ostalog s tim u svezi u kontekstu primjene istog u obrazovnom sustavu u ZHŽ.

LGBT čitanke i LGBt pojmovnici u školskim knjižnicama u ZHŽ

Znakovito je da s jedne strane imamo šutnju na upit u svezi rodne ideologije, a s druge strane u školskim knjižnicama u ZHŽ, gdje djeca podižu lektiru, pojavile su se knjige koje promoviraju lezbejtvo, gej, biseksualnost i transeksualnost. Pa se tako djeci, na policama školskih knjižnica, nude knjige poput "Pojmovnik lezbejske, gej, biseksualne i transrodne kulture", Čitanka lezbejskih i gej ljudskih prava" i slično tome. Navedene knjige su u izdanju Sarajevskog otvorenog centra, koji se inače predstvlja kao organizacija koja teži osnažiti lezbejke, gejeve, biseksualne, trans* i interspolne (LGBTI) osobe.

Ministarstvo, Zavod i Odjel za znanost HNS treba se očitovati najkasnije do drugog polugodišta

Pitanje rodne ideologije u obrazovnom sustavu nije nimalo bezazleno i tiče se na tisuće djece i njihovih roditelja i očekujemo da se o istom, čim prije, a najkasnije do početka drugog polugodišta, odnosno 15. sječnja 2018. godine, očituje resorno Ministarstvo ZHŽ kao i Zavod za odgoj i obrazovanje. Svoje očitovanje spram rodne ideologije u obrazovnom sustavu bi trebao dati i Odjel za znanost i obrazovanje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH. Pogotovo stoga što je član stožerne stranke HNS-a potpisnik zakona u kojem se za spol kaže da nije samo muški i ženski nego i gender/rod kao sociološki i kulturološki uvjetovanu razliku i odnosi se na sve uloge i osobine koje nisu uvjetovane ili određene isključivo prirodnim ili biološkim čimbenicima, nego su prije proizvod normi, prakse, običaja i tradicije i vremenom su promjenljivi - kako stoji u Zakonu o ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini - prečišćeni tekst ("Službeni glasnik BiH", broj 32/10) u potpisu kojeg je Ivo Miro Jović, tadašnji Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Da bi se države i nacije tome mogle oduprijeti, moraju najprije znati što se uopće događa.

Na djelu je dekonstrukcija spola, ali ne samo to. Paralelno se događa dekonstrukcija nacionalnog identiteta i dekonstrukcija parlamentarne demokracije. Na mjesto spola nameće se rod, naciju se dijabolizira i uzvisuje se multikulturalizam, a parlamentarnu demokraciju pokušava se zamijeniti participativnom demokracijom u kojoj međunarodne nevladine udruge i tehnokrati, odnosno "eksperti" koji izlaze iz tko zna čijih šešira, imaju udjela u vlasti kao jednakopravni partneri država i vlada. Prate ih multinacionalni koncerni, koji iz toga izvlače svoju korist. To je globalan fenomen. To se događa u svim starim članicama EU, počelo je u novim članicama, a pokušava se nametnuti i zemljama u razvoju. Da bi se države i nacije tome mogle oduprijeti, moraju najprije znati što se uopće događa.(citat preuzet sa portal Bitno net).

Ovih dana se održavaju roditeljski sastanci u školama u ZHŽ. Pa bi bilo poželjno da se razrednici i ravnatelji na tim sastancima dotaknu i naprijed spomenutih tema.

Isto tako bi bilo dobro da tijekom nadolazećih Božićnih domjenaka domaćini svoje goste političare priupitaju o stavovima političkih elita i odlukama u svezi naprijed navedenih tema.

Vita Nostra

Glas naroda

hvala ti dragane što nam uvodiš rodnu ideologiju

Točno je da je ovaj upit u pismenoj formi putem službene elektronske pošte dostavljen 09.06. 2016.godine na službeni mail ministarstva. I sa njim je upoznata ministrica.
Zavod tada nije bio formiran.

U rodnoj ideologiji suočavamo se s novim poimanjem ljudske seksualnosti, zapravo s novom ideologijom seksualnosti. Rodna ideologija smjera na same čovjekove korijene. Bez čvrstoga uporišta u biologiji, tradiciji i kulturi, ona polazi od pretpostavke da je čovjek po sebi bezrodno biće. Njegov spol jest nešto što je biološki zadano, ali njegov rod s time nema nikakve veze. Polazeći od tvrdnje Simone de Beauvoir, jedne od idejnih začetnica rodne ideologije, da "se ženom ne rađa, ženom se postaje", rodna ideologija kaže da mi zapravo nismo žene i muškarci na temelju prirodnih činjenica koje nas određuju. Radikalno odvajanje spola i roda tvori teorijsko uporište rodne ideologije. Muški i ženski rod (gender), u tumačenju te ideologije, razvija se unutar određenoga društvenoga konteksta. Kao takav podliježe različitim socijalnim i drugim utjecajima. Prema tome, dva roda, muški i ženski, nisu čovjeku prirodno urođeni, već su mu na neki način nametnuti.

Djelovanje prema zakonu postupnosti
Rodna se ideologija ne uvodi odjednom, nego korak po korak. Cilj joj je da čovjek promijeni svijest o sebi kao dvorodnom biću. Da bi se to postiglo, promicatelji rodne ideologije usredotočuju se na ona područja u kojima ta svijest spontano niče i razvija se. To su brak i obitelj. Te se naravne institucije pokušava relativizirati slijedeći psihološko-pedagoški zakon postupnosti. Najprije im se mijenja postojeći sadržaj i značenje. Sljedeći je korak, koji se danas tek "potiho" najavljuje, rastakanje, odnosno nestanak tradicionalnoga poimanja braka i obitelji. S tim se ciljem poduzimaju različite inicijative kojima je cilj odvojiti djecu od njihovih obitelji i od utjecaja obiteljskoga odgoja. Tako se želi u procesu odrastanja djece oslabiti i onemogućiti prirodnu identifikaciju s majkom i ocem koja je vrlo važna za oblikovanje muškoga, odnosno ženskoga identiteta.

Usmjerenost na odgojno-obrazovni sustav
Rodna se ideologija obraća najvećim dijelom djeci i mladeži. Naime, nije lako urušiti prirodan i "stabilan" rodni identitet zrelih muževa i žena. Iako ga nije lako razoriti, ipak se agresivnim, ali podmuklim djelovanjem može i to postići ili makar utjecati na stvaranje iskrivljenoga poimanja spolnoga i rodnoga identiteta muškarca i žene.
Djeca i mladež izloženi su danas nebrojenim negativnim primjerima i utjecajima te planskim odgojno-obrazovnim programima i smjernicama koje oni nisu, u životnoj fazi u kojoj se nalaze, sposobni razumjeti, što u njima stvara osjećaj zbunjenosti i konfuziju. A to i jest cilj pobornika rodne ideologije. Naime, u takvom je kontekstu djeci i mladima otežano pravilno oblikovati vlastitu spolnost, što za posljedicu ima lutanja i traženja samih sebe unutar "kontinuuma roda".

Treba istaknuti da tako stvorena situacija nije slučajna. I ovom prilikom želimo naglasiti da roditelji imaju prirodno i zakonsko pravo i dužnost odgajati svoju djecu u skladu sa svojim svjetonazorom i vrijednosnim sustavom, odnosno vjerom. Svatko tko im to osporava ili onemogućava, čini prema njima tešku nepravdu i krši jedno od njihovih temeljnih prava. Stoga je posve razumljivo da je ideološko nametanje i upletanje u područje odgoja u više europskih zemalja potaknulo žestoke reakcije i prosvjede roditelja i mnogih drugih kojima je stalo do ispravnoga i cjelovitoga odgoja budućega naraštaja.

Tko je slomio kičmu ponosnoj Hercegovini pa vas kojekakvi ebivetri šaltaju i prepariraju vas i djecu vašu

"Trudimo se hrvatsku mladež usmjeravati na pravi put, no ponekad se nalazimo pred zidom jer je sve puno destrukcije, svatko misli da je sebi dovoljan. Medijski prostor zagađen je neistinom, zaslijepljeni smo konzumerizom a u udžbenicima nemamo oca i majke nego se spominju roditelj 1 i roditelj 2, svakakve kombinacije. Izuzetno je stoga važno da imamo nastavu vjeronauka u školama te da uz vanjsko blještavilo njegujemo i iskonske ljudske vrijednosti", rekao je ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević na današnjem prijamu kod nadbiskupa Želimira Puljića u Sjemeništu.

John Money bio je jedan od prvih koji su pokušali znanstveno dokazati da je spol nešto naučeno. U svojim istraživanjima nije ustuknuo ni pred čime: 1967. je dvogodišnjeg dječaka Brucea Riemera podvrgnuo „promjeni spola“. Ubrzo se pokazalo da se stvarnost ne želi podvrgnuti Moneyevoj teoriji: već u ranom djetinjstvu, Brenda (bivši Bruce) je trgala sa sebe žensku odjeću i izbjegavala ženske igračke. Kada je sa 14 godina saznala da je na svijet došla kao dječak, poduzela je sve da bi poništila tu „promjenu spola“. Brenda/Bruce završila je/završio je tragično: U proljeće 2004., izvršila je/izvršio je samoubojstvo…
Moneyeve nazore već su odavno pobile prirodne znanosti, napose istraživanje mozga. Moneyeva Gender Identity Clinic (Klinika za rodni identitet) u Johns-Hopkins bolnici u Baltimoreu zatvorena je 1979.

Političari šute jer bi se htjeli dodvoriti istovremeno i zagovornicima i protivnicima Rodne ideologije. Ali bi im se to moglo "obit o glavu" i kod jednih i kod drugih.

Mnoge hrvatske stranke se kod naroda prikazuju kao zaštitnice obitelji nacije i vjere. A u suštini konkretno u praksi od toga nema ništa. Bespogovorno progurivaju i propuštaju masonsku ideologiju i za siću prodaju sve vrednote.

Koliko u javnom životu Hercegiovine nedostaje osoba poput Željke Markić ili političari poput mađarskog, poljskog ili austrijskog premijera.

To su čisti fašisti.

Sve one stranke i strančice koje se izjašnjavaju kao kršćanske, obiteljske, pravaške i sl. a cijelo vrijeme šutke promatraju razaranje obitelji i društva neka nam u predizborno vrijeme ne mantraju o vjeri i obitelji i tlače nas lažnim pripoćenjima. Uzeli su profesionalne plaće u skupštini ŽZH podvili rep i šute. HDZ ih je poklopio ko male mace. Ali neka znaju i jedni i drugi da će biti ne izbačeni nego ispljunuti. točnije rečeno :"O da si hladan ili vruć. Ali jer si mlak ispljunut ću te iz usta svojih"

Ja vam za to nisam čula do sad, je li to zločesto pitanje? Pričekajte odgovor još koju godinu, ugledat ćete ga ;-) Pitanje čeka odgovor, odgovor je i uništeni sustav srednjeg i visokog obrazovanja gdje je kupovina ispred truda, od Fabusa pa nadalje...

Spomenuti političar sa dva imena Ivo i MIro i udbaškim pedigreom je također i visokopozicioniran u strukturama HKD Napredak. Ito nakon potpisivanja zakona kojim s e uvodi rodna ideologija.
Pa bi se i vodstvo Napretka trebalo izjasniti spram pojma rod/gender.

Mene posebno brine što Crkva u BiH šuti spram ovih pojava. Kao da ih je zagušio onaj dim o kojem je govorio Papa Pavao VI. Ima li itko da prozrači i začepi pukotine na koje je davno upozorio spmenuti Pavao VI.

Pa kako će ti najveći [ * neprimjereno * ]i,kod kojih je to normalno,zaštititi obitelj kad nemaju svoju.

ja se nadam da će uznapredovati medicina
pa će moći ovi pe derčići i lejzbače
razmijeniti svoje čune minđe sisice i materice
i moći će biti ono što žele
i neće biti više gej parade
jel tak il ne tak neka se trampe

Odakle dodje rodna ideologija?E moj narode Hrvatski nase vodje ce sve uraditi da budu na stolicama (sto im EU naredi),A koga briga puk.

Večernji list je ovih dana objavio opsežan članak u kojem reklamira operacije promjene spola i doktora u Srbiji koji provodi te operacije. Tima postaje svijetao u skladu sa svojim imenom.
Da li će ga oni koji ne zastupaju takve stavove prestati kupovati.

Narod Hercegovine koji je bio kadar zaustaviti tenkove JNA sada šuti.
Protura mu se sve i svašta. Od aparata sa gaziranim napitcima nezdravom hranom u školi u Posušju pa do rodne ideologije. Narod šuti i pušta da mu prazne džepove i ispiru mozak i njima i djeci.
Šta se to desilo s ponosnim narodom. Jesu li svi oni koji imaju kičmu otišli u Njemačku.

U školama se pod krinkom predavanj a o ekologiji i psihologiji puštaju kojekakvi emisari koji sa psihologijim i ekologijom nemaju nikakve ni veze ni naobrazbe. Predavanju imaju neka čudna obilježja. Tko je dopustio takva apredavanja. Stoji li institucije iza takvih predavača. Ili iza njih stoje otvorena društva Soroševa i razna vijeća.

Od saradnika UDBA-e do vrha HDZ-a
Jović je nakon provjere kroz Savez komunista BiH i Jugoslavije dobio posao u školama u Ilijašu i potom u Kiseljaku, gdje je bio i direktor srednje škole. Brojni su svjedoci koji tvrde da je 1980-ih godina, i to na vlastiti zahtjev, postao i saradnik zloglasne UDBA-e U politiku je ušao odmah početkom 1990-ih u HDZ BiH.
Bio zamjenik ministra obrazovanja Srednjobosanske županije. pa zamjenik ministra obrazovanja FBiH.Potom je ušao u Zastupnički dom Parlamenta BiH. Potom je 2005. imenovan za člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda.
Po isteku mandata, Jović uzima jednogodišnji “bijeli kruh” u iznosu od 4.611 maraka mjesečno..
Novac od “bijelog kruha” ivo Miro Jovićić je uložio u svoje obrazovanje. Godine 2010. ovaj diplomirani profesor povijesti brani magistarski rad na privatnom Univerzitetu Aperion u Banjoj Luci. Na istom univerzitetu godinu kasnije brani i doktorsku disertaciju!
Istovremeno 2010. objavljuje i dva naučna i stručna rada: "Crvena Stijena, stratište Hrvata od 1945-
Na Fakultetu pravnih nauka Sveučilišta Vitez angažman nalazi 2013. godine gdje kao docent predaje kolegij Teorija i povijest prava, države i društva. Predaje i na Aperionu na kojem je i doktorirao. Istovremeno, u pauzama između predavanja na tri fakulteta, do 2015. savjetuje i zamjenicu ministra odbrane BiH Marinu Pendeš, svoju stranačku kolegicu iz srednje Bosne.

Kada skupa sasrbima radi na rastakanju bih onda je najveći domoljub

Neka kaže šta je radio kada je skupina golobradih mladića u Posušju ispred gimnazije za deseti travanj napisala Sretan ti rođendan. Jović je sa milicijom bio na uviđaju.

Vremenom istinskih apsurda naziva dr. Jakovac-Lozić situaciju u kojoj šira društvena zajednica, zabavljena natpravima manjine, pokazuje spremnost žrtvovanja jedinih vrijednosti koje joj jamče opstojnost. U tome veliku ulogu imaju međunarodne institucije (Ujedinjeni narodi, Vijeće Europe, Europski sud za ljudska prava, Europska unija) koje pravnim mehanizmima podrivaju bračno zajedništvo i spolnu uvjetovanost. »Svi oni koji na bilo koji način rastaču ustanovu braka kao zajednice žene i muškarca i podrivaju obitelj kao temelj društva, bilo svojim proaktivnim kabinetskim radom, uličnom ili nekom sofisticiranijom formom propagande, financijskim injektima, pasivnopromatračkim stavom spram stvarnosti koja ih okružuje, zaboravljaju da upravo svoje vlastito postojanje duguju braku i obitelji.«

Zanimljiv je podatak da u Europskom parlamentu ne postoji ni jedan odbor koji bi zavrijedio da se u njegovu nazivu pronađe riječ obitelj, a Ujedinjeni se narodi unatoč nepostojanju prava na istospolni brak u međunarodnom pravu zalažu da države članice iz temelja promijene definiciju braka. Kao logično se pitanje nameće kako dolazi do takvih postupaka jer je dojam da o tome nije postignuto suglasje među državama i međunarodni dokumenti ne preslikavaju bilo naroda.

Kukavica i papak je i političar koji iskorištava pretučene žene kao izgovor za nametanje rodne ideologije. (Željka Markić)

“Danas nam neki govore da Bog nije stvorio muško i žensko, izluđujući time našu djecu. Svaki muškarac lako može postati žena, a žena muškarac. Znate li zašto to čine? Žele pod svaku cijenu isposlovati da homoseksualci mogu usvajati djecu. Molim političare koji su glasovali za zakon da prestanu dolaziti u crkvu i varati nas kako bi dobili glasove na izborima. Što će nam oni?”, kazao mitropolit Nikolaj

Prof. dr. Matko Marušić: Ovo je 5 teza o rodnoj teoriji koje nam govore zašto joj se trebamo suprotstaviti
Ugledni znanstvenik, publicist i autor, profesor na Medicinskom fakultetu u Splitu, već dulje vrijeme svojim izvrsnim člancima polemizira sa zagovornicima rodne teorije. Prenosimo rezime njegova govora održanog u Splitu koji na jasan način definira bit opasnosti rodne ideologije.
Na skup, dakle, dolazim kao znanstvenik i profesor koji je znanstveno radio i podučavao u biomedicini već 45 godina i ima publikacije u uglednim međunarodnim časopisima, od Transplantation do British Journal for the Philosophy of Science.
a) Ne postoji ni jedan jedini dokaz znanstvene utemeljenosti rodne teorije,
b) postoji bezbroj dokaza koji govore potpuno suprotno od onoga što rodna teorija govori u svim područjima na koja pokušava utjecati,
c) rodna je teorija prije svega protuznanstvena, a tek poslije toga protuljudska, protuvjerska i protuprirodna,
d) rodna je teorija brutalno antievolucijska, dakle protivnica srži i temelja objektivne ljudske znanosti o živim bićima,
e) rodna teorija je u nevjerojatnoj, izvanrazumskoj kontradikciji sa svim poznatim činjenicama iz biomedicine, od anatomije, preko genetike, fiziologije i biokemije, do psihijatrije i epidemiologije.
Budući da se sve to ne može objasniti na javnom skupu, u toj prilici hrvatskoj javnosti dajem četiri poruke, kako slijedi.
1. Spreman sam svjedočiti kao dugogodišnji istraživač i nastavnik u području biomedicine
2. Pozivam ministricu znanosti da se očituje o znanstvenosti rodne teorije

Prof. dr. Matko Marušić: Ovo je 5 teza o rodnoj teoriji koje nam govore zašto joj se trebamo suprotstaviti
Ugledni znanstvenik, publicist i autor, profesor na Medicinskom fakultetu u Splitu, već dulje vrijeme svojim izvrsnim člancima polemizira sa zagovornicima rodne teorije. Prenosimo rezime njegova govora održanog u Splitu koji na jasan način definira bit opasnosti rodne ideologije.
Na skup, dakle, dolazim kao znanstvenik i profesor koji je znanstveno radio i podučavao u biomedicini već 45 godina i ima publikacije u uglednim međunarodnim časopisima, od Transplantation do British Journal for the Philosophy of Science.
a) Ne postoji ni jedan jedini dokaz znanstvene utemeljenosti rodne teorije,
b) postoji bezbroj dokaza koji govore potpuno suprotno od onoga što rodna teorija govori u svim područjima na koja pokušava utjecati,
c) rodna je teorija prije svega protuznanstvena, a tek poslije toga protuljudska, protuvjerska i protuprirodna,
d) rodna je teorija brutalno antievolucijska, dakle protivnica srži i temelja objektivne ljudske znanosti o živim bićima,
e) rodna teorija je u nevjerojatnoj, izvanrazumskoj kontradikciji sa svim poznatim činjenicama iz biomedicine, od anatomije, preko genetike, fiziologije i biokemije, do psihijatrije i epidemiologije.
Budući da se sve to ne može objasniti na javnom skupu, u toj prilici hrvatskoj javnosti dajem četiri poruke, kako slijedi.
1. Spreman sam svjedočiti kao dugogodišnji istraživač i nastavnik u području biomedicine
2. Pozivam ministricu znanosti da se očituje o znanstvenosti rodne teorije

Nakon masovnih prosvjeda i pritiska vlada odustala od uvođenja rodne ideologije u škole.
Kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos odustao je od planova da u državne škole uvede „transrodnu edukaciju“ nakon prošlotjednih masovnih prosvjeda.
„Susreo sam se s kardinalom Rubénom Salazarom, apostolskim nuncijem Ettorom Balestrom i mons. Fabiom Suescúnom, kolumbijskim vojnim biskupom“ – rekao je predsjednik na tiskovnoj konferenciji nakon prosvjedâ. „Jasno smo rekli prelatima Katoličke Crkve – i moramo biti jasni spram svih vjerskih konfesija – da ni Ministarstvo obrazovanja ni nacionalna vlada nije uvela, ni promicala niti će promicati takozvanu rodnu ideologiju“.
Kako je prenio LifeSiteNews, predsjednik Santos je ustvrdio da knjižica koja učenike poučava da prihvate transseksualnost i homoseksualnost zapravo nije bila službena,
Uvođenje te knjižice – koja je napravljena u suradnji s Fondom Ujedinjenih naroda za stanovništvo (UNFPA) – u obrazovni sustav snažno su kritizirali katolički biskupi i državni tužitelj Alejandro Ordóñez. Kolumbijski predsjednik je rekao da sporni tekst, naslovljen „Nehegemonijske spolne orijentacije i rodni identiteti u školama“ neće biti odobren za uporabu u obrazovnom sustavu.

'ZAŠTITIMO SVOJU DJECU'
Milijun Talijana ustalo protiv rodne ideologije
Milijun Talijana okupilo se na rimskom Trgu svetog Ivana Lateranskog kako bi dalo svoj glas za brak i obitelj i ustalo protiv rodne ideologije. „Zaštitimo svoju djecu! Stop rodnoj ideologiji u školama!“ naziv je manifestacije u svrhu zaštite djece od rodne ideologije koja je, unatoč lošem vremenu, okupila oko milijun sudionika.
„Ovim događajem tražimo zaštitu i poštivanje obitelji utemeljenu na braku i priznavanje središnje uloge roditelja. Snažno odbacujemo nastojanja kojima se u škole uvode obrazovni programi koji vode razaranju spolnog identiteta djece. To su teorije bez znanstvenog pokrića“, izjavio je Gandolfini.
„Nismo protiv nikoga i poštujemo sve osobe, no došli smo na ovaj rimski trg obraniti pravo obitelji koju čine muškarac i žena, zaštićene Ustavom, te pravo djece na odgoj od strane majke i oca
Na skupu su odzvanjale i Papine riječi upućene vjernicima Rimske biskupije: „Naši sinovi i kćeri počinju osjećati ove čudne ideje, ideološke kolonizacije koje truju dušu i obitelj. Kolonizacije koje čine toliko zlo i uništavaju države, društvo i obitelj.“

ja nebi osuđivao ove bolesne nastrane
nema za nji lika i neka se hebu između sebe
samo bi osudija ove zdrave naše vijeroučitelje
koji se nežene a osuđuju druge
mislim da naša crkva celibat treba da ukine
jer to je mimo svake božije volje
svaki čovik koji se rađa treba da obitelj ima
bez obitelji nema opstanka čovijeka
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

nešto me pratrik nekompromitira
vijerovatno je pratrik mlada fratrina
pa mu ova moj komentar odgovara
jel tak il ne tak pratrik "Božić dolazi"

Izbjeglice. Ti se prikazuješ kao homofob a ujedno ti ja nedostajem.Ako ti ja falim onda nisi homofob.Već ? A što se tiče moje uvažene braće franjevačkog reda oni samo slijede apostole.Nema ukidanja celibata u nas katolika.

što se tiče vas franjevaca
neće biti ukinut zavit celibata
nego će bigi ukinuta vaša služba
jer vi više niste franjevci
nego ste se u sektu pretvorili
jel tak il ne tak "Božić dklazi"

Izbjeglice.Age i begovi, mujezini i mnogi drugi dodjoše i kroz Ljubuški prodjoše a moji fratri ostaše.Bogu hvala. BOŽIĆ NAMA DOLAZI.

pratriče ali ljudi su sada progledali
i ljudi su sada i opametnili
i vide vaša lica
što skrivate ispod abeta
zato mislim da vam vladavina
nije dugovita
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

Vezane vijesti

Uvodi li se rodna ideologija u obrazovni sustav ZHŽ?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari