Traže da Zakon o braniteljima RH za HVO vrijedi od 1. siječnja 2018. godine

ljubuski.info

Dio braniteljskih udruga iz Bosne i Hercegovine zatražio je izmjenu odredbi Zakona o braniteljima iz RH s obzirom da to da u konačnom prijedlogu izmjena zakona stoji kako će se dio odredbi početi primjenjivati tek 1. siječnja 2019., a ne 2018. godine iako se odnosi na obitelji branitelja koji su u međuvremenu preminuli ili počinili samoubojstvo.

S obzirom na to da je riječ uglavnom o roditeljima hrvatskih branitelja koji su izvršili samoubojstvo, a koji su u pravilu stariji od 75 i više godina, nedopustivo je da isti možda i ne dožive ispravak nanesene im nepravde, navodi se u jednom od zahtjeva koji je upućen iz BiH.

Objašnjava se kako bi zakon trebalo primijeniti od 1. siječnja iduće godine, a ne odugovlačiti s njegovom provedbom. U tom zahtjevu ističe se kako takva izmjena neće značajno financijski utjecati na primjenu zakona s obzirom na to da je riječ o razmjerno malom broju obitelji koje nisu riješile svoja prava.

Ovaj prijedlog nije naišao na pozornost Vlade RH.

Večernji list

Glas naroda

Evo sve ali kako je ružno napisanoinikoji su izvršili samoubojstvo,zar i taj očajnički cin se ne spada pod PREMINUO??

Traže da Zakon o braniteljima RH za HVO vrijedi od 1. siječnja 2018. godine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari