Izvješće s mirnog prosvjeda UZB/Borci BiH ispred središnjice HDZ BiH

ljubuski.info

Jučer je ispred središnjice HDZ BiH, s početkom u 10 sati, održan mirni prosvjed članova UZB/Borci BiH, pokrenut zbog nepoštivanja potpisanih zaključaka od srane Predsjednika HDZ BiH dr. Dragana Čovića od 15.11.2017. godine. U tim zaključcima, točnije u točki 2. istih se nalaže klubovima zastupnika HDZ BiH u oba doma Parlamenta inicirati tematske izvanredne sjednice oba doma Parlamenta za raspravljanje o braniteljskom dodatku, te stavljanje na dnevni red zakona o razvojačenim braniteljima u FBiH koji je prošao javnu raspravu ali još nije na dnevnom redu Parlamenta.

Na mirnom prosvjedu članova UZB na kojem se skupilo njih stotinjak iz ŽZH, HBŽ i HNŽ, a to su sve bili predstavnici najužeg rukovodstva udruge, medijima su se obratili Drago Grbavac, Predsjednik UZB/Borci BiH, Vlado Marušić, Predsjednik UZB ŽZH, te Mladen Begić, ministar branitelja ŽZH,koji su obrazložili razloge okupljanja pred središnjicom HDZ BiH.

Ovim putem se posebno zahvaljujemo ministru branitelja ŽZH Mladenu Begiću jer je došao braniteljima koje predstavlja i iznio svoje viđenje problema braniteljske populacije što je za sve pohvale jer svi branitelji iznimno cijene ministra koji dolazi pred njih i među njih da zajedno ukažu na problematiku branitelja, ne skrivajući se poput Salke Bukvarevića i njemu sličnih koji prolaze pored branitelja kao da ih ne poznaje, što je za svaku osudu, čime zapravo pokazuju svoje pravo lice izazivajući bijes svih branitelja protiv sebe bez obzira kojoj vojnoj komponenti pripadaju (Armija BiH ili HVO-a).

Nakon davanja izjava za medije ministar Begić i svi predstavnici UZB su otišli u prostorije HNS-a na zajednički sastanak na kojemu je ministar Begić obavio telefonski razgovor s Mladenom Boškovićem, dopredsjedateljem Zastupničkog doma Parlamenta FBiH gdje je od njega tražio odgovor hoće li klub zastupnika HDZ BiH inicirati tematsku izvanrednu sjednicu Zastupničkog doma sukladno zaključcima od 15.11.2017. godine.

Mladen Bošković je obavijestio ministra Begića kako će klub zastupnika HNS-a(HDZ BiH i HDZ 1990), u 16 sati imati sastanak na kojemu će tražiti od Edina Mušića(SDA), Predsjedatelja zastupničkog doma Parlamenta FBiH, zakazivanje tematske izvanredne sjednice, sukladno zaključcima od 15.11.2017. godine, a hoće li njihov zahtjev itko od klubova zastupnika drugih parlamentarnih stranaka podržati drugo je pitanje.

Predstavnici UZB su izvijestili ministra Begića kako su prosvjednici Armije BiH ispred Vlade FBiH u "Kampu heroja" obećali otići ispred središnjica SDA i SBB u Sarajevu u isto vrijeme u 10 sati i zatražiti od istih ono što traže i članovi UZB od HDZ BiH.

Prema svjedočenju predstavnika "Kampa heroja" njihovi članovi, njih 30-ak, je u zakazano vrijeme otišlo ispred središnjica SDA i SBB ali ih nitko nije primio, zbog čega su, također u 16:30 otišli pred središnjicu SDA kako bi se informirali o zaključcima SDA jer je i njihov klub u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH imao sastanak kako bi se očitovali o zahtjevima razvojačenih branitelja za zakazivanje tematske izvanredne sjednice na temu braniteljskog dodatka i drugih prava razvojačenih branitelja bez ikakvih prava temeljem sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH. U 16.30 sati njihova četiri predstavnika primio ih je predsjedatelj kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Osmanović, ali su izjavili kako uopće nisu zadovoljni sa stavom i promišljanjima SDA u svezi "Kampa heroja" kao i o drugim pitanjima koja muče razvojačene branitelje bez ikakvih prava temeljem sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH.

Isto tako predstavnici iz "Kampa heroja" su izjavili kako su njihovi predstavnici obavili razgovore s predstavnicima stranaka SDP I DF koji su im obećali podržati zahtjev kluba zastupnika HNS-a za zakazivanje tematske izvanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na temu braniteljskih prava razvojačenih branitelja sadržanih u Rezoluciji branitelja.

U 16 sati klub zastupnika HNS-a u zastupničkom domu FBiH (HDZ BiH i HDZ 1990), je jednoglasno donio zaključak kojim se od Edina Mušića predsjedatelja zastupničkog doma Parlamenta FBiH traži zakazivanje tematske izvanredne sjednice tog doma na temu rješavanja prava razvojačenih branitelja Armije BiH i HVO-a i o tom zaključku se raspravlja na sjednici tog doma danas 19.12.2017. godine a koja je u tijeku.

Poštovani branitelji,najčasniji sinovi države BiH!

Jučer su Vaši predstavnici iz obje vojne komponente izvršili pritisak na stranke vladajuće koalicije u FBiH (SDA,SBB i HDZ BIH), kako bi se zakazala izvanredna tematska sjednica na temu prava razvojačenih branitelja u FBiH, Armija BiH i HVO-a, a svi ste već odavno upoznati kako su sva naša prava sadržana u Rezoluciji branitelja.

Isto tako dužni smo vas obavijestiti kako je klub zastupnika HNS-a (HDZ BiH i HDZ 1990), jučer donio zaključak kojim traži izvanrednu tematsku sjednicu na temu naših i vaših prava, čime je taj klub konačno ispoštivao dogovoreno, odnosno potpisane zaključke od strane Predsjednika HDZ BiH dr. Dragana Čovića od 15.11.2017. godine.

Što se tiče druge dvije stranke vladajuće koalicije u FBiH (SDA i SBB), očekujemo kako će se i oni pridružiti i podržati zaključak kluba zastupnika HNS-a za održavanje izvanredne tematske sjednice na temu braniteljskih prava, jer bi razvojačenim braniteljima bez ikakvih prava temeljem sudjelovanja u Domovinskom ratu najviše odgovarao koncenzus svih parlamentarnih stranaka u FBiH jer to oni odista zaslužuju.

Ukoliko taj zaključak kluba HNS-a ne podrže, te stranke će same sebi krojiti sudbinu u sljedećem razdoblju i prema istom će se razvojačeni branitelji u FBiH iz obje vojne komponente znati postaviti.

Ovim putem očekujemo od drugih parlamentarnih stranaka u FBiH koje su potpisale i ovjerile naše zahtjeve za rješavanje naših prava iz Rezolucije branitelja (SDP,DF i BPS), kako će isti biti dosljedni i podržati zaključak kluba zastupnika HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Na kraju Vam moramo napomenuti još jednu važnu činjenicu kako su predstavnici UZB od svih parlamentarnih stranaka u FBiH, u svojim zahtjevima koje su navedene stranke potpisale i ovjerile, zatražili sudjelovanje na svim sjednicama oba doma Parlamenta FBiH po dva predstavnika razvojačenih branitelja bez ikakvih prava temeljem sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH (Armija BiH i HVO-a), jer će ti predstavnici najbolje i najjasnije prezentirati zastupnicima oba doma Parlamenta FBiH naše i vaše zahtjeve sadržane u Rezoluciji branitelja.

U očekivanju podržavanja zaključka kluba zastupnika HNS-a (HDZ BiH i HDZ 1990), za zakazivanjem izvanredne tematske sjednice Zastupničkog doma od strane svih parlamentarnih stranaka u FBiH mi vas srdačno pozdravljamo.

Zajedno do pobjede i Bog Vas blagoslovio branitelji!

UZB/Borci BiH

Glas naroda

Čast i slava svima koji podrze Branitelje !
Onima kiji ne podrze čine veliki grijeh propusta i nanosenje patnje ovim ljudima koji su zivote i zdravlje za nas zrtvovali ako ne podrze odgovarat ce kad tad !
Ministarstvo Branitelja RH uradilo je detaljnu analizu Braniteljske populacije u odnosu na ostalo stanovnistvo koje nije bilo u borbi , borbenom sektoru a podatci su slijeseci :
Prosjecni zivotni vijek Branitelja iz rova 55 g
Prosjecni -//- -//- civilnog stanovnika 75 g
Od cega najceace obolijevaju
Koliko je suicida preko 3700 + clanova obitelji
Koliko ima nezaposlenih itd .
Na osnovu tih istrazivanja RH je donijela novi zakon o Braniteljima koji je dostojan i pravedan Branitelja Borbenog Sektora .
A kod nas sve kontra udri po Braniteljima i nedaj nista .
Boze prosvijetli pamet politicarima da konaxno pocmu radit za Narod i Branitelje !

dragan covic i hdz -pa ti ljudi kad se krste lazu i gledaju prevariti sve.a vi dragi branitelji budite ustrajni i borite se jer domalo ovdje nece ostati nego samo oni i njihova djeca a populacij branitelja i njhova djeca napustaju ognjista koja ste vi branili,zato pamet u glavu i ustrajte.
jer njih briga samo oni ikako ce svoje uhljebiti

nadati se pozitivnom ali svaki put kad dođete do njih oni malo telefoniraju i obećavaju a u sebi mole samo da odete s njihovog praga, imali su 20 godina za sjednicu pa od nje nikad ništa

podrška UZB zajedno do pobjede

hvala vam svima na ovako plemenitim komentarima.Svako vam dobro.

Bolje bi bilo da tražite ukidanje svih ratnih mirovina osim za poginule i invalide

Skupimo glave,zbimo redove do pobjede!
Vjera use i u vodstvo UZB!
Dolazi naši pet minuta.
Pzz. Braniteljim ma gdje bili!

A zar se drug dragan nije udostojio izaći i zvući svoju g u z i c u iz topla i reći par riječi jer da nije bilo ovih i ovakvih nebi on danas imao šta ima,neka je ga STID i SRAM,a dali su ovo njegovi Hrtvati koje on PREDSTAVLJA.SRAMOTA.

Izvješće s mirnog prosvjeda UZB/Borci BiH ispred središnjice HDZ BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari