Hrvatski zastupnici traže obustavu harange na branitelje HVO-a

ljubuski.info

Na 34. sjednici Doma naroda usvojena je inicijativa koju su potpisali svi izaslanici Kluba Hrvata.

Hrvatski zastpunici tvrde kako se provodi diskriminacija pripadnika HVO-a kojima se sudi po dvostruko težim zakonskim propisima nego Armiji BiH.

Pri tome su iz Kluba Hrvata posebice upozorili na još uvijek brojne nerasvijetljene zločine koje su Haaški sud, ali i domaće pravosuđe ignorirali ili pak koje su svojim presudama posve marginalizirali. Riječ je o zločinima nad Hrvatima u Uzdolu, Travniku, Gučoj Gori, Buhinim Kućama, Križančevu Selu, Bugojnu, Varešu, Kaknju, Dusini, Orlištu, Bušćaku, Stipića livadama, Dubravskoj visoravni i drugim stratištima diljem BiH gdje su stradali Hrvati.

Upozorava se i kako se u optužnicama za pripadnike HVO-a selektivno prikupljaju dokazi.
Poseban je problem to što pravosudne institucije vode posve drukčije postupke protiv pripadnika A BiH tereteći ih isključivo za ratne zločine.

Na toj sjednici Doma naroda predstavit će se usporedni prikaz relevantnih predmeta u kojima su optuženi pripadnici HVO-a za "zločine protiv čovječnosti" jer su "počinjeni u sklopu sustavnog i rasprostranjenog napada" i Armije BiH.

Večernji list

Glas naroda

Tko je glavna u Tužiteljstvu BiH neka radi svoj posao pošteno

Kad postavljate nepismene ljude na funkcije vazno je samo da su hdz hrvati. Bolje bi bilo da su srbi ili bosnjaci a da znaju raditi svoj posao. Mislite da ćete urusiti bih ako urusavate i blokirate sve normalne procese u bih ali ce najveći ceh platiti i plaćaju upravo Hrvati. Toliko o tzv. Parlamentarcima,nepismenim u.v.laci[ * neprimjereno * ].

Kadrovska politika je sve kako HDZ BiH kadrovira vidimo svaki dan

među potpisnicima ima i onih čiji su podređeni pomagali tužiteljstvu u obračunu sa neistomišljenicima partije. jedan od njih je i prijatelj salke bebe zločinca iz travnika. prepoznati će se jazahavac.

Hrvatski zastupnici traže obustavu harange na branitelje HVO-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari