Begić: Zaboravljeni branitelji pogriješili adresu

ljubuski.info

Na najavu prosvjeda članova Udruge Zaboravljeni branitelji reagirao je odjel za branitelje HNS-a.

Stavovi HNS BiH i HDZ BiH o "Zaboravljenim braniteljima" je jasan i više puta prezentiran javnosti. Preko medija saznao sam za okupljanje članova UZB-a ispred središnjice HDZ BiH i priznajem da sam iznenađen kako nisu prepoznali adresu odgovornosti za njihove zahtjeve. "Zaboravljeni branitelji" su branitelji i postoji neodgodiva potreba da se prava razvojačenih branitelja definiraju zakonom. Pitanje statusa razvojačenih branitelja treba staviti na dnevni red zbog potrebe da se uokviri sustav skrbi o braniteljima za sve branitelje i u tom smislu treba organizirati tematsku sjednicu Parlamenta Federacije BiH i aktualizirati raspravu o razvojačenim braniteljima i njihovim pravima. Izaslanici u Domu naroda su tražili donošenje zaključka kojim bi se obvezalo resorno ministarstvo branitelja da u parlamentarnu proceduru uputi Zakon o razvojačenim braniteljima koji na žalost nije dobio potporu u Domu naroda Parlamenta F BiH, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Mladen Begić ispred Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a.

Ističe kako hrvatski predstavnici u vlasti nemaju namjeru zamajavati branitelje bilo koje skupine lažnim i neprovodivim obećanjima te smatra kako je prigoda osvrnuti se na stvarne probleme zbog koji se braniteljska populacija svodi na prosjačku razinu.

Federalno ministarstvo branitelja se mora u potpunosti reorganizirati i njegov unutarnji ustroj prilagoditi stvarnim potrebama ili njegovu funkciju i kapacitet svesti samo na isplate transfera za invalidnine jer ovako organizirano predstavlja trom, skup, neučinkovit, netransparentan i neupravljiv sustav koji konstantno na nezakonit način u prava uvodi nove korisnike, vrši nezakonite isplate i time izravno čini štetu cijelom sustavu i doprinosi daljnjem razdoru i netrpeljivosti jer se u svakom pogledu pretvorilo u bošnjački i armijski servis kojim se dupliraju postojeće izvorne nadležnosti županija (sahrane, spomenici, liječenje, obilježavanje važnih datuma, socijalna davanja itd). K tome treba spomenuti i jedan paritet koji se zove "Sporazum Vlade FBIH i predstavnika braniteljskih saveza ,organizacija i udruga o dostignutoj razini sredstava u proračunu FBIH na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata". Ovaj nesvakidašnji sporazum potvrđuje činjenicu da u sjedištu ministarstva nedostaju kompetentni i legitimni predstavnici obje vojne komponente kako bi se spriječilo izvaninstitucionalno donošenje odluka .Svjedoci smo da veoma mali broj zakona iz ovog područja ima prohodnost u postupku donošenja upravo iz razloga što u postupku njihove izrade nije moguće osigurati legitimno zastupanje interesa obje strane. Zbog unutarnjeg ustroja ministarstva koje počiva na kadrovima iz samo jedne komponente (ABIH) ne može se osigurati sudjelovanje uposlenika koji predstavljaju interese druge komponente(HVO) jer ih u ministarstvu nema, a i ono što ih ima ne sudjeluje u donošenju odluka pa se aktivnosti na usuglašavanju akata izmještaju izvan institucija sustava, o čemu svjedoči i spomenuti Sporazum o raspodjeli sredstava u čijoj pripremi umjesto predstavnika ministarstva sudjeluju udruge, ističe se u priopćenju.

Dalje se navodi kako udruge mogu i trebaju biti korektori sustava ,ali nikako ne mogu biti nadležne niti odgovorne za financijsko stanje ili za opće stanje u području branitelja pa samim tim ne mogu kreirati politiku u ovom području, a pogotovo ne mogu donositi političke odluke u ime i na račun političkih stranaka koje čine vlast odnosno parlamentarnu većinu.

U ovom trenutku se licitira sa iznosom od 5-7 milijuna na razini godine. Moramo imati na umu da će ova sredstva u narednim godinama značajno rasti zbog izlaska djece iz prava i velike smrtnosti korisnika, te činjenice da sporazumom nisu obuhvaćena ostala sredstva transfera Federalnog ministarstva koja nisu zanemariva (liječenje, obljetnice, spomenici udruge itd). Kada se navedena sredstva objedine dođe se do zavidne sume koja mora biti stavljena u funkciju sustavnog rješavanja stvarnih problema branitelja. Naime Programom utroška sredstava koji će slijediti kao rezultat Sporazuma ne smije služiti za gašenje požara i parcijalno zbrinjavati pojedinaca i interesne skupine bez pregleda ukupnog stanja i izrade jedinstvenog propisa za zbrinjavanje branitelja koji su u stanju socijalne potrebe. Ako bude primijenjen kampanjski način kakav je svojstven ovom ministarstvu ovo će se svesti na još jednu avanturu čiji rezultat će biti izgubljeno vrijeme i bačeni novci, a tzv. Zaboravljeni branitelji će uistinu biti zaboravljeni, zaključuje Begić u priopćenju.

Glas naroda

Kada se bira koji kolač uzeti onda adz uzima financije i pravdu. Financije da mogu krasti a ministarstvo pravde,tužiteljstvo,dgs i slične da ih se ne može goniti i procesuirati. Ostalo ih ne interesira koliko i lanjski snijeg,jedino da mogu dokazivati ugroženosti hrvatskih interesa za koje se eto oni bore. Preslikana srpska politika,uzmam ti sve,radim što hoću i stalno pričam o jednakopravnosti i ugroženosti. Čović je izgleda dobar miletov učenik.

E naš Begiću crni tiću!

Čitajući i prateći iz dana u dan iz godine u godinu sva događanja koja se odnose na Hrvatski narod u BiH a u ovom slučaju na Hrvatske branitelje iz domovinskog rata ljudi su stekli dojam da ste potpuna preslika ili kopija i čak i gore od bivšeg mjnistra branitelja iz Hrv.vlade
"Predraga-freda Matića".
Neznam dali ste šta gdnetski u rodu ali ste gotovo pa identični.

KOGA VI ZASTUPATE ????
Kakav posao vi obnašatd i od koga vi primate plaću ?
Hrvate i Hfvatske branitelje zasjgurno ne.

Vaš očito idol fred Matić kojeg u potpunosti kopirate je koliko nas pamćenje služi za vrijeme svoje vladavine progonio Hrvatske branitelje koji su također tražili svoja prava, stavljali šatore a on bi na njih zajedno sa ostalim kompanjonima slao koridors specijalaca da ih pendreče gdje su morali tražiti zaštitu bježeći u crkvu itd.itd..

Zar ćete isti scenarij ili još čak brutalniji i gori primjenjivati i prema Hrvatskim braniteljima, HRVI i oboljelim i branitdljima koje ste prekrižili.

Imate tu mogućnost jer sarajevo vas podržava i u svaka doba su spremni poslati svoju muslimansku žandarmeriju da se iživljava nad Hrvatima.

Gledajući tebe i slične tebi, čitajući tvoje bljuvotine , laži i gnjev koji iskazivaš prema običnim ali prije svega istinskim braniteljima koji dok ste ilegalno prodavali dokumente o stjecanju lažnih braniteljskih i invalidskih prava, odličja, činova isl. nisu možda tada imali mokućnost kupovati taj status ili nisu htjeli kupovati ono što im i pripada i što zaslužuju i danas nemaju baš nikakva prava a vi ih gazite, lažete im u oči i upućujete na krivu adresu.

Vi i jeste po rođenju možda Hrvat, ali po domoljublju zadnjih nekoliko godina ste dokazali da niste ni "D" od domoljuba isvaki Hrvat domoljub bih vas se zastidio isto kao i Matića..

U ratu ste bili to vam nitko nije osporio al ste išli kako bih to dobro naplatili i zato jeste danas na toj časnoj i izuzetno važnoj poziciji koja vam ne dolikuje sa koje se rugate Hrvatskom narodu a ponajviše bjednim braniteljima koje ste u svakom smislu pogazili i dalje gazite.

Postavlja se samo po sebi i logično pitanje koga vi zastupate i čiju vi politiku
provodite???

Sve više u narodu rastu sumnje da je to promuslimanska i Bakirova sarajevska politika.

Sve je ovo što se događalo u Hr.a danas u BiH očito čista trgovina i veleizdaja Hrvatskog naroda.

A vi dragi časni, pošteni moralni i istinski branitelji i ako Vas taj dotični želi sa svojih vrata uputiti na drugu adresu, gdje ste lutali već godinama a oni Vam se samo izrugivali, smijali i slali policiju Vi ste ovaj put konačno shvatili gdje je srž glavnog problema i gdje ga treba rješavati.

A ne da Vas i dalje prave glupacima i da Vam bilo što lažu i obećavaju nego tu tražite svoja prava i tu ako treba i podignite šator i ne odustajte

Hrvati po malo već shvaćaju gdje je glavni problem.

Svi su upirali prstom u kojekakve razne vanjske neprijatelje Hrvatskog naroda koji ih godina ponižava, pljačka, osiromašuje, progoni i uništava a konačno im se um počeo bistriti i konačno su počeli shvaćati da sve što im se događa na žalost i stamotu iz
vlastitih redova dolazi.

Rat je bio i prošao ali Hrvatski narod i dalje nije riješio krucijalni problem unutar svoga tkiva koji ga muči već stoljećima a to je baš ta dobro ukorjenjena antihrvatska, kriminalna i kvislinška politika.

I onda se postavlja pitanje zašto su kroz povjest pa sve do danas naj veći Hr.domoljubi bili pogubljeni iz zašto su izvršili i vrše suicid.

Nije valjda zato što su zadovoljni sa onim zašto su se borili i dali sve što si imali nego zato što su izdani,ponženi i prodani.

Sve za interes i judine škude.
E MOJ NARODE

Od vremena sve od Krista, nova lica scena ista.
Vražje sile se trude da nas nebude.

Anikristi i masoni,komunisti ovi oni,šire sotonske fraze da nas pogaze.

A mi gluhi, njemi, slijepi,
svatko u svom svijetu strepi.
Narod biran od Boga guši nesloga.

E MOJ NARODE...
E MOJ NARODE...

Veliki pozdrav svim istinskim Hrvatskim bojovnicima koji nisu prodali svoju kožu i svoju čast i dostojanstvo zbog nekih privatnih interesa.
Koji nisu prodali ni izdali ni jednog Hrvatskog branitelja kojima je iznad svega svetinja Bog i katolička vjera i iza toga Hrvatska domovina i Hrvatski narod.

Na žalost takvi danas ne mogu doći do izražaja i sve ih je manje.
Na žalost prljavi novac je postao svetinja a sve ostalo su postale sporedne stvari.

I zato nas i ne treba čuditi sve što se događa pa samim tim i ovaj jedan naj manji u nizu scenarija i sa braniteljima ili nebraniteljima bolje rečeno kvislinzima.

VELIKI POZDRAV i našem vitezu Marku Perkoviću THOMPSONU koji je za vrijeme rata uz svoje domoljubne pjesme davao nadprirodnu snagu svim braniteljima koji su ratovali punim žarom i punim srcem i nije im bilo prepreke ni pod cijenu života da ostvare svoj i svojih predaka zajednički i jedini cilj koji se uvijek zvao Neovisna Država Hrvatska.

VELIKI POZDRAV i Željku i Davoru Glasnoviću časnim i poštenim ljudima i našim VITEZOVIMA koji su sve što su imali dali za Hrvatsku državu a od nje ništa nisu uzeli.

DRAGI MOJI HRVATI

Znamo da nam je svima više manje put trnovit i da svi moramo nositi svoj križ i ako su nas ljudi kojima smo možda vjerovali razočarali i još taj naš križ dodatno otežali nemojte pokleknuti i pasti duhom.

Mi imamo svoj cilj i svoj put i nitko nam ga ne može uzeti ni promjeniti nego mi sami ako do tog cilja ne klonemo duhom.

A svi znamo koji je to put ili cesta i koji je to cilj do kojega moramo doći a taj put i taj cilj kojem kročimo sasvim je blizu.

Zato dragi moji svima skupa
Čestit Božić i sretna Nova 2018.godina.

Dao Vam Bog svima snage da ustrajate u svojoj vjeri, poštenju i ljubavi ma koliko vam bilo teško.

Želim Vam puno zdravlja, zadovoljstva , sreće i ljubavi i dao Bog da svi ljudi ovog svijeta postanu braća a ne neprijatelji gdje vlada zla krv i gdje jedni druge žele uništiti,gdje je čovjek čovjeku vuk a svi od istog Boga, sve nas on stvorio.
I ako je ovaj komentar bio malo loduži al nadam se da ga je bar netko pročitao i s njim se bar donekle slaže i da je bar donekle shvatio njegovu poantu.

Bez bilo kakve usmjerene mržnje prema ikome dal se netko našao prozvan ili ne al napisan je čisto da se pojedini ljudi i svi mi skupa zapitamo što činimo malom čovjeku.

Jer i Bog je rekao "Što učiniste i jednom od moje i naj manje braće meni učiniste".
I sve je s tim rekao.
Lijep pozdrav svima !

Što se tiče šta bog reče ti nemaš nikakve veze sa tim, a ako misliš da imaš ponovo pročitaj šta si napisao i sam ćeš zaključiti to..Pitate koga Begić zastupa a ja pitam tebe licemjeru koga ti zastupaš.Begić zastupa sve branitelje za razliku od tebe.Ovdje spominješ braću Glasnović kao primjer, šta ti znaš o braći Glasnović , uglavno nisu ništa više dali za Hrvatski narod od Begića a više su uzeli, ti u biti opće nemaš nikakve spoznaje ,a pozivaš se šta bog reče.U cijelom tekstu si iznio toliko laži i to licemjerni a pozivaš se na boga i to u pred božićno vrijeme licemjeru.Sada sjetimo se opet vrimena tvog i Helezovog i isti i Glasnovića jer je on isto trenutno dio te ekipe i bio je njihov kandidat za listu RH. Uništili ste ne branitelje HVO već i Hrvatski narod politički i na svaki drugi način od ulaska u vlast koja vam ne pripada i baš zato pitaš koga Begić prestavlja, on prestavlja sve branitelje HVO-a u cijeloj BiH I dobro je odradio posao.Znam da ste vi žalosni što vam se nije dalo da zapalite u ono vrijeme sve zgrade institucija Hrvatskog naroda i zato ste ljuti na Begića jer je on tu odigra glavnu ulogu u zaštiti imovine i institucija.Isto tako znam da ste radosni što je Hrvatski narod doživio u Hagu,a to je doživio zbog tebe i takvih što šire licemjerne laži pa se pozivaju Bog reče.Begiću samo nastavi u svom radu imaš potporu Hrvatskog naroda i branitelja u potpunosti. Kad nam je najteže bilo pobjedili smo licemjere ,a i opet ćemo. Vi koji se služite ovakvim lažima idite u Sarajevo svojim nalogodavcima pa gore prosvjedujte. Kad su se gore donosili zakoni na štetu Hrvatskog naroda šutili ste, u biti to isto priželjkujete ali neće moći više licemjeri.

Nije on u odnosu na Glasnovića dao ništa osim što se uspješno bavio glazbom sa okastom trineskom u ruci. a to što je bio direktor kao kadar 90tke je pokazatelj koliko je vjerodostojan.

MLADEN BEGIĆ kao direktor komunalnog je uradio posao vrijedan svih pohvala,uradio je posao koji svi direktori nisu uradili u 25 godina.Dok si se ti sjetio njega kao direktora sigurno si morao izmiriti dugogodišnje neplaćanje računa i uništavanja firme. Nitko vam nije kriv što ste ofucani komunjara pabi živio u privilegi kao prije rata na račun jadne sirotinje koju si ti stvorijo, umri od zlobe i oslobodi svoju pokvarenu dušu,

Fred Matić je dragovoljac od prvoga dana,vukovarac,zatočenik srpskih logora. Vi kojima je tomson obranio domovinu i kojima je sarajevo najveći neprijatelj imate nekikratki spoj. Što bijaše sa srbima,sada je dodik najveći prijatelj i od njega očekujemo spas?

Slažen se s tebon Mate kad kažeš da je Ministar Begić istinski domoljub, i ne samo on nego i još neke ministrice iz Vlade ŽZH. Većina je odžalovala herijski čin i smrt generala Praljka u ponediljak na dan komemoracije i išli gore samo na dan. Dok su ministar Begić i neimenovana ministrica tri dana zalovali. Njih dvoje su na komemoraciji bili čak tri dana od subote jutro do ponediljak večeri...Tako se pokazuje hrvatstvo i domoljublje, a ne ko ovi s busevima što su klapali, čim je završila misa odma nazad...kakvo je to domoljublje...

Mate,
nevaIjaju ti sad ni braća Glasnovići?

Nisi jedini, nevaIjaju oni ni Pusićima, ni Mesiću, ni Pulavcu, ni Dodiku, ni Bakiru, ni Čoviću, ni Komšiću, ni Lagumdžiji, ni Kukiću ni SDP-SKH ni SDP-BiH itd.itd..

Ima ih takvih koliko god hoćeš, zato je i nestalo HRHB zato je Hrvatska u banani
zato su generali završavali tamo gdje su završavali a [ * neprimjereno * ] j ratni profiteri se bogatili.

Zato svi vrijedni, pametni i radišni Hrvati masovno napuštaju svoja ognjišta i iseljavaju se iz BiH.
A ostaju uglavnom partijski podobnici, poratni i ratni profiteri, dezerteri,lažni invalidi i uhljebi.
Takve podržavaju isti kao što su i oni.

Čast ljudima koji nisu u tim skupinama koji žive od svog rada ili su u zasluženoj mirovini i svim istinskim HRVI i braniteljima.

Ti očito ne razumiš Hrvatski jezik, ja nigdje nisam napisao da Glasnović nevaIja.Ja sam napisao da Glasnović nije ništa više u ratu dao od Begića, to potvrđujem i ovom prilikom. Očito si sklon konstrukcijama ili ih intezivno radiš, udbaška posla.

Vidi se tvoj karakter ,gubiš se u špijuniranju drugih ,očito si nastavio posao prijeratni.

ZA MATU

E moj tzv. Mate Begiću ili Mlađo kako li se već zovete, sasvim je nebitno, pa šta vam bi, šta izustište?

Da vam što kažem, na ovaj vaš komentar koji ste objavili i odgovorili jednom od čitatelja mislim da bi bilo i suvišno jer mi to moj nivo prije svega kulture, pismenosti, obrazovanja i inteligencije ne dozvoljava da bih se mogal toliko nisko spustio i da bih tako što uopće mogao i komentirati.

Žalosti me kad pročitam da takvo što i u XXI stoljeću može netko napisati, objaviti i tako razmišljati.

Da vam pokušam argumentirano objasniti ili pojasniti neke stvari o kojim ste pisali, vi to opet nećete, ne želite ili naj vjerovatnije ne možete shvatiti ili prihvatiti.
Jedno od toga je sasvim sigurno.

Zato ne želim ulaziti u bilo kakvu polemiku i da spoznajem i dalje vaš IQ, .zaista nema za to više potrebe.

I sa par rečenica koje ste napisali bilo je sasvim dovoljno, čak i previše tako da se niste trebali više ni truditi i dokazivati.

Takvi smo kakvi smo, to je sve majka priroda dala ili nekakav nasljedan gen.
Nismo mi za to krivi zato vas u potpunosti i mogu razumjeti.

Šta drugo reći nego vam poželjeti svaku sreću i puno Božjeg blagoslova.

Od tebe ne želim nikakvo dobro. To što si mene okarakterizirao to samo govori o tebi samom.Ja kad pišem bilo što za sve imam argumente i ne vrijeđam nikog. Ovdje ako se pišu neistine to samo govori o ljudima koji ih pišu. Naravno da treba kritizirati ,posebno ljude koje obnašaju javne posle, a netreba lagati samo da bi naštetili ljudima na koje ste ljubomorni i zavidni. Ja sam puno gori nego što si napisao nepismen sam,[ * neprimjereno * ] sam , [ * neprimjereno * ] sam i puno toga sve priznam samo iz razloga da ti možeš proslaviti Božić u miru ako si vjernik.

E moj Mate crni Mate!

Ti što se kriješ pod tim kodnim imenom kakve gluposti i bedastoće napisa da je ne za povjerovati.

Te si očito neuk čovjeki zašto ti tko nema što ni zamjeriti.
Nisi bio za škole i to je Ok. Završio si jedan ili možda dva razreda redovne osnovne škole da bih uspio naučiti slova i ništa više.

A nakon tih završenih jednog ili dva razreda redovne škole danas si kao i mnogi ti tvoji koje ih podržavaš i pišeš hvalospjeve o njima kupio nekakvu fakultetsku ili doktorsku diplomu i smatraš se jako intelegentnim al kako se prezentiraš oči je da iskazivaš još ono i šro si naučio u ta dva razreda osnovne škole.

Biti neuki seljak, staviti motiku na rame i imati žuljave ruke to su ponosni, pošteni i vrijedni ljudi koji mukotrpno rade i od svog rada žive.
Svaki normalan čovjek ih treba kao takve cijeniti i poštivati.

A biti neuki seljak, neradnik, upisati se u nekakvu partiju, busati se u prsa i bukati kao što su i prije bukali "tito-partija" a danas gotovo identična priča s tim da bih mogli objesiti kravatu i bez rada i na grbači radišnog i poštenog seljaka ili radnika živjeti i takve podržavati.

Ima ih takvi danas koliko god hoćete ako ne i puno više nego za vrijeme tite..
Zato i jesu danas Hrvati iz BiH upravo zbog takvih dovedeni u poziciju manjinskog naroda ili do potpunog istrebljenja.
Jedno misle,drugo kažu a treće rade.

A kad spomenu braću Glasnović sve si rekao tko si i što si.
Da si te ljude upoznao ,bio na ratištu sa njima ili bar nešto pročitao o njima, ako već bar znaš čitati o njihovom životu i njihovom ratnom putu ako imaš i ono "H" od Hrvatstva ne bi ih u takvom kontekstu mogao nikad ni spomenuti.

Ako ima dokazanih Hrvata domoljuba od rata pa sve do današnjeg dana u Hrvatskom narodu to su upravo oni i slični njima.
Ljudi su moralne veličine
Od rata pa sve do danas nisu se ni
malo promjenili za razliku od mnogih,mnogih drugih prevrtljivaca iz razloga da bih se dobro uhljebili i taj rat dobro naplatili.
Prisjeti se samo Zvonke Bušića ako si ikad i čuo za njega.
Ni on ti očito nije valjao.

Drži se ti partije dali to bila SKJ-SDP, HDZ, HDZ'90, SRZB, platformaša,a sad bih mogao i SDA i oni ti dobro stoje.
Okrećeš ti kapu kako vjetar puše da bih preko tuđe grbače živio.
Daa se to primjetiti. Tvoja partija je zasigurno naj jača i uvjek je vladala i vladat će a njeno pravo ime je "KVP" ili kako vjetar puše.

Nisam ima namjeru takvo što komentirati i na taj nivo pasti jer je to suvišno i besmisleno.

Demokracija je, piši po portalima i lupaj šta god hoćeš, očito te i za to netko plaća.

Ovako ti nešto REALNO i ISTINITO mogu napisati samo oni ljudi koji nisu bili nikada partijski obojeni niti su od bilo koje partije živjeli niti su bilo čiji partijski navijači.
Jedino oni mogu nastupati argumentirano , nenavijački i kritizirati ili pohvaliti bilo koju partiju ili bilo kojeg njenog pojedinca dali se radilo o poziciji ili opoziciji i jedino bi njihov stav trebao biti za sve ljude mjerodavan ako već žele suočiti se sa ISTINOM

Teško je se mnogima suočiti sa ISTINOM jer ISTINA zna da boli.
Al nikad nije kasno, mogu se i takvi promjeniti i vratiti na pravi put, nadat je se.

Stalno nekom nešto tupiti u tvrdoglavu i šuplju glavu besmisleno je.
Iskreno ne mrzim takve ljude već mi ih je zaista žao jer neće ili bolje rečeno ne mogu oni neke stvari shvatiti niti razumjeti.

I ako se može pročitati dosta komentara koji imaju nekog smisla od ljudi koji su očito prosječno ili nadprosječno inteligentni i realni u iznošenju svojih zanimljivih, nepristranih i objektivnih stavova pojedini primitivci se uključe pa počmu lupetati koje kakve besmislice i gluposti koje je bez zgražanja nemoguće i čitati .
Zbog takvih komentara prvi i zadnji put sam se oglasio da bih bilo šta ili bilo koga komentirao, nešto objavljivao ili čitao bilo kakve i bilo čije komentare..
Čast pojedincima koji su zaista objektivni.

Pozdrav svima bez obzira iz koje su političke navijačke skupine a naj više onima koji su neovisni ili neutralni i iznose realne stavove i promoviraju i bore se za istinu i pravo svakog čovjeka ,a svi znamo da pravda i istina mogu biti spore al na kraju uvijek pobjeđuju.

.

Eto reče kako se ja krijem iza nekog kodnog imen , jesili to ti gost ,moje ime je svugdje upisano Mate. tI SI VJEROVATNO PROROK pa znaš moje misli. Ja ništa loše nisam napisao o Glasnoviću osim da nije ništa više u ratu a i u miru dao od ministra Begića, a to i ovom prilikom potvrđujem. Jest da nisam sa njim ratovao kao ti jest da ga ne poznajem kao ti ,ali sam sve ovo pročitao u šlancima koje si ti napisao. Evo ja koji imam sve karakteristike koje si ti napisao i još gori,barem znam nešto napisati kraće i pismenije od tebe.GLASNOVIĆA ZA SABOR RH PODRŽALA JE EKIPA KRIM INALNO ZL OČI NAČKA,I IZD AJN IČKA.Ko je na televizi federalnoj djelio branitelje HVO-a sa Helezom ako nije Ilija Cvitanović i Marinko Petrić. Ali eto ti si čudo od čovjeka,pametan pismen, domoljub, pošten ,ratnik, obrazovan, načitan i tako dalje.Sve atribute dobra i pozitivnosti imaš ih ti.

Za "Matu"!
Možeš ti napisati da se zoveš Mate,Jure Mladen isl. to ništa ne govori o tebi.
A da možeš nešto napisati kraće i pismenije od mene možda i možeš ali s tim da uopće ništa ne pišeš.

A moj tekst dužeg sadržaja kojeg napišem nije upućen prema onima koji su malo inteligentniji, načitaniji nego za one koji nisu dovoljno educirani, koji neke stvari dovoljno ne poznaju, ili žele prevrtati istinu lažima i klevetama,ili su u to ratno vrijeme možda bili djeca ili se čak nisu ni rodili pa nisu upoznati a danas su već odrasli ljudi.

A što se tiče braće Glasnović pišeš da ništa nisi rekao protiv njih a prije svega si prozvao licemjerima, platformašima, kao i u ovom prethodnom komentaru što si napisao da ga podržavaju kriminal.ci, zloči.nci, izda.jnici po tome bih se moglo zaključiti da su ti i takvi njegovi ljudi i da je i on sam taj, onda možeš i mene svrstati u tu grupu ljudi jer se slažem u potpunosti s njim i njegovim postupcima.

Žalosno je da ima usijanih glava u Hrv.narodu koji krim.inalce, ratne i poratne profitere i izdaj.nike Hrv.naroda, podrumaše, bivše komuniste i ud.baše koji olako mjenjaju dresove, današnje velike Hrvatine a sutra opet tko zna.

Ljude koji su prodavali i djelili lažne statuse branitelja, lažne RVI, lažne mirovine, lažne činove i odlikovanja dižu do nebesa i podržavaju ih iz nekih samo njima znanih interesa pa makar se to radilo čak i o jednom pivu ili dva i ćevapima kojim ih počaste, a ljude koji su se borili i danas bore za svakog Hrvata ma gdje on živio, ljude koji nemaju ni jedne afere iza sebe, ni jedne mrlje, ljudi koji nikomu ne ližu gu.zicu da bih ostvarili neke ciljeve, ljude koji mogu svakoga pogledati u oči i reći mu sve u facu, ljude koji su proljevaIi krv za Hrvatsku i koji su teški ili čak 100% HRVI.

Da, i ja sam bio suborac braće Glasnović i s tim se ponosim.
Jako ga dobro poznajem i podržavam ma sviđao se on ili ja vama ili ne.

Vidiš pet dug komentar ne zbog onih koji brzo shvaćaju i brzo uče, nego zbog onih kojima više vremena da nešto razumiju, dali se radilo o ponavljanju godine, produžnoj ili dopunskoj nastavi da bih ipak mogli nešto i naučili.

Ali mislim da je za pojedince uzaludan iz razloga što nemogu, neće i ne žele istinu shvatiti i prihvati a to su pretežno ZNA SE ratni i poratni profiteri, koje kakvi uhljebi, lažni HRVI, Munchen bojna i sve te političke navijačke skupine koje se bore da ne bih kojim slučajem izgubili radno mjesto koje im je partija dala, ili bilo kakva druga prava koja su stekli na nezakonit i kriminalan način.

To sam opširnije napisao
Bilo bih mi drago da su takvi kao što si ti iz ovog teksta bar nešto shvatili i razumjeli.

Dosta vas jako dobro ovo sve znaju i razumiju ali moraju braniti one od kojih žive.

A samo da ti moj dragi prijatelju "Mate" kažem da moj status ne ovisi o nikome.
Status Hr.dragovoljca i invalida nitko mi ne može ukiniti i spreman sam na bilo koju komisiju izići u Hrvatskoj ili u HRHB i BiH ma bilo gdje ako treba za razliku od onih koji se pribojavaju i kriju a zna se zašto.

Papiri su mi kristalno čisti i jasni a osobno ako treba i bez papira ću izići da bilo koju koju komisiju za razliku od onih koji je se boje.

Imam dovoljna primanja i zadovoljan sam i netražim ništa što mi ne pripada samo ne volim nepravdu, ciničnost, učinjenu prema bilo kojem branitelju i svakom čovjeku, niti sam je ikad volio i zato sam se i oglasio.

I na kraju ću ti se ispričati ako sam te u afektu što uvrijedio i zamolio bih te kad malo uhvatiš vremena ako ti se neda čitati da bar otvoriš YouTube i upišeš Željko i Davor Glasnović pa pogledaš tko su oni, pa kako je "General Glasnović očitao bukvicu Zoranu Pusiću," njegovi istupi u Hr.Saboru itd.itd. koji je taj koji može i ima hrabrosti takvo što reći,malo ih je.

Prijatelju možda si u ratu bio dijete ili si prošao možda više ratišta nego i ja to je sad manje bitno ali želim ti reći da sam počevši od pok.ministra Šuška veliki broj genarala od pokojnih Praljka, Bobetka, B.Kraljeća, pa Krstičevića itd. kao i veliki broj visokorangiranih i svima poznatih zapovjednika upoznao a da ne govorim hrabrih branitelja iz više brigada, pukovnija, bojni itd. što u Hr što u HRHB koji na žalost neki više nisu među nama.

Poznata latinska izreka kaže "Sapienti sat."ako već znaš šta to znači.

To je bilo sve od mene.
Lijep pozdrav tebi i svima drugima i svako dobro bez obzira šta ko mislio i kakve komentare iznosio!
Ljudi koji su mnogo načitani, obrazovani, jako dobro poznavaju povjest i to je malo..zato i dalje čitaju,čitaju i čitaju

Jer nikad ne možeš sve znati i smatrati se genijem.
Lijepo je nekada saslušati i drugo i drugačije mišljenje i tek onda svojom glavom donijeti zaključak.

Pametan si ti dečko, shvatit ćeš ti to, samo se što više educiraj, čitaj, uči i tek tada nećeš nikome dozvoliti da bi s tobom bilo tko mogao manipulirati.

Lijep pozdrav!

Ti fino rece kako ste sami izdajice ovak onaki pa onaki i na kraju Bakir ti kriv. Ludi covjece sva najvaznija ministarstva kontrolisu Hrvati. Ko ti je kriv sto ste glasali prodane duse iz tvog naroda da te predstavljaju.

I ŠTA SI TI REKAO, evo ja tebi postavljam pitanje šta si ti napravio u cijeloj ovoj priči osim što si ovdje htio ispasti pametan. U svakom slučaju si trebao konstatirati argumentirano koja je politika ili struktura ljudi napravila nešto bolje od ove, samo se sjetimo Heleza i njegovi pomagača iz Hrvatskog naroda, a posebno Ilije Cvitanović I Marinka Petrića koje su zlo napravili sa Helezom, strašno, to nikad nećemo zaboraviti. VJEROVATNO SI TI JEDAN OD TAKVIH DOK OVDJE POLITIZIRAŠ.

pa kod njega su bili upravo begićevi suseljani. bacili mu fasadu na vikendicu u kupresu. ručnu malterušu.

Čovjek koji nezna dvjje riječi progovoriti a zastupa branitelje, čak i obisio i kravatu.

Haa.hha baš mu lijepo stoji,ko pravi Gračanin..
Kakve li je on fakultete kupio jel fabusov, novosadski ili možda banjalučki.

Ovo jsve što se događa ništa drugo i nije nego čista tragikomedija.
Mogla bi se ako ništa drugo bar kakva dobra komedija po istinitim događajima snimiti da se normalan narod u svijetu dobro zabavi i nasmije i da vidi da na svijetu postoji i takva jedinstvena država sa takvom vladom kakvu još nisu upoznali da uopće i postoji takvo što na ovoj planeti.. Država zvana cirkus.
Dobra ideja!

Završio je fakultet u Zagrebu na Hrvatskom sveučilištu i u Mostaru isto na Hrvatskom sveučilištu.Zašto ti imaš potrebu vrijeđati i lagati to govori samo o tebi. Ono reci pa je to teško demantirati.Begića je jedina greška što je spasio branitelje a isključio je kriminalce. Znači kriminalci sada nemogu uzimati novce jadnoj sirotinji to je što vas boli. Na kraju šta vi imate protiv hrvata sa Graca, ako ima tamo nelegalnosti i u tvom selu si ti prvi koji se baviš nelegalnostima.

Za poštovanog ministra Begića i sve ostale koji se naslađuju s novonastalom situacijom okupljanja članova UZB ispred središnjice HDZ BiH u Mostaru 18.12.2017 godine u 10,00 sati.
Dana 15.11.2017 godine u Mostaru je održan sastanak na kojemu su predsjednikh HDZ BiH dr.Dragan Čović i Predsjednik UZB/Borci Bih Drago Grbavac potpisali određene zaključkema na kojem sastanku su pored imenovanih bili još neki predstavnici UZB,kao i Slavko Marin,predsjednik Odjela za Branitelej i Domovinski rat pri HNS-u i vi gospodine Begiću.U točki 2 tih zaključaka stoji slijedeće:
"Nalaže se klubovima zastupnika HDZ BiH u oba doma Parlamenta FBiH da pokrenu inicijativu za održavanje temetske sjednice oba doma Parlamenta na temu"Uvođenje braniteljskog dodatka."Održavanje tematske sjednice zastupničkog doma Parlamenta FBiH mora se inicirati najkasnije tjedan dana od dana donošenja ovih zaključaka."Stoga je poštovani ministre krajnji rok za iniciranje te sjednice zastupničkog dokma Parlamenta FBih bio 22.11.2017 godine.Imajući u vidu presudu našoj Haškoj šestorci,smrt Generala Slobodana Praljka članovi UZBje imala razumijevanje za neiniciranje te sjednice ali je preko svojih predstavnika danonoćno pisala dopise i zvala sve relevantne predstavnike HDZ BiH u oba Doma Parlamenta FBih kao i ;anrinka Čavaru predsjednika FBiH da se inicira održavanje te sjednice.Konačno smo tražili od dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mladena Boškovića(HDZ BiH) i Vesne Švancer(SBB)tražili zakazivanje te sjednice sukladno Poslovniku o radu tog doma kad je već očiti da to neće učiniti Edin Mušić,predsjedatelj zastupničkog doma(SDA).No,ni to nije pomoglo pa smo po nekoliko puta zvali u središnjicu HDZ BiH tražeći da se sjednica zakaže od strane klubova zastupnika HDZ BiH jer su oni to u mogućnosti učiniti jer su dio vladajuće koalicije u BiH i FBiH.Međutim sjednica još uvijek nije zakazana.Stoga nije ništa čudno što će članovi UZB doći pred HDZ Bih i izraziti svoje nezadovoljstvo jer HDZ BiH nije ispoštivao potpisane zaključke.A sve drugo u vašem dopisu smo već odavno razmotrili,proučili i prihvatili na zajedničlkim sastancima ali opravdano držimo kako toj problematici nije u ovom trenutku mjesto imajući u vidu potpisane zaključke sa strane HDZ BiH.Stoga bih vas molio da pokažete svioju vjerodostojnost i kredbilitet te se pojavite sutra zajedno s najvišim predstavnicima HDZ BiH ispred naših članova i objasnite im razloge zašto HDZ BiH preko klubova svojih zastupnika u oba doma Parlamenta FBiH nije ispoštivao potpisane i ovjerene zaključke.A što se tiče vas zlobmi komentatori na portalu Ljubuški info:Vjerojatno ste dobro plaćenio da blatite i oskrnavljujete sva nastojanja ove minorne jedinke Vlade Marušića koji je uložio cijeli svoj život zajedno s još nekoliko predstavnika UZB od kojih izdajam Dragu Grbavca,Franju Hrstića,Vjekoslva Dragoju mVeljka Vukojevića te mnoge druge znane i nezane predstavnike UZB da ova najobespravljenija kategorija Branitelja najčasnijih sinova države BiH dobije svoja zaslužena prava unatoč vama i vašim lažima,podvalama i plaćenim oglasima.A to što pišete kako su vas Drago,Franjo i moja malenkost prodali i izdali na to vam mogu samo reći:oprosti im Bože jer ne znaju što čine."Prodavanje magle"kako kažete s eveć sutra nastavlja pred HDZ-om BiH u MOstaru a vi dođite sutra ako imate onu stvar pa zajedno s nama ukažite na istinu koju mi svih godina po cijeloj BiH ukazujemo [ * neprimjereno * ]ma i prevarantima kakvi ste i vi koji se skrivate iza pseudonima i lažnih profila.kada napadete one koji samo žele istinu koje se vi tako očajnički bojite jer će ona otkriti vaše pravo lice i vaše namjere koje nisu nimalo časne.Još na kraju da vam potvrdim kako sam ja oduvijke zagovarao mir i razgovore sa svima kako bi se prava Branitelja dobila bez žrtava a vi koji zagovarate silu i kazujete kako se s HDZ-om Bih nema što razgovarati ja vam kažem kako ima jer tek kada ljudi razgovaraju dolaze do cilja i opstaju u zajednici i braku,a vi upravo zagovarate netode koje ne održavaju niti zajednicu a niti brak pa je sve više uništenih zajednica i brakova.što nije namjera niti Vlade Marušića a ni našeg Stvoritelja.A upravo su oni koji su predvodili UZB uvijek zagovarali istinu koja oslobađa pa čak i ona koja ne paše niti jednom predstavniku vlasti a ni protivniku istine.
Zajedno do pobjede Branitelji i Bog vas blagoslovio!
P.S.A moje eventualne pravopisne greške u ovom tekstu nisu plod moje nepismenosti već moje žurbe za odlazak na Svetu nedjeljnu misu kako bi moja duša našla mira u Gospodinu svih nas.

Ti si Marušiću definitivno bolestan čovjek.Kao i mnogo puta prije i sada liječiš neke svoje privatne frustracije.
Kako se često voliš pozivati na neke svete i velike ljude (i ovdje spominješ Stvoritelja) kako bi ispao pametan evo ti riječi Isusove koji kaže:"Pazite da svoju pravednost ne pokazujete pred ljudima kako bi vam se divili" i dodaje "Kada daješ milodar, kada pomažeš, ne trubi kao što to čine licemjeri"
Jesi li se pronašao Marušiću?
Za domaću zadaću uzmi hrvatski rječnik i 100 puta prepiši značenje riječi poniznost.Očekujem tvoj kilometarski odgovor u kojem ćeš opet pisati "Markove konake" i liječiti svoje frustracije i promašaje "na radost" svih zaboravljenih branitelja.

Pajdo nisi ni ti nešto bolji,samo je razlika što je Ovaj Zaboravljeni a ti si lizač i uhljeb.Samo si zaboravio da to može biti svatko,ali netko ima ponosa i ljudstva,pa nije.

Tvoj komentar je bez boje, mirisa i okusa pa ga niti ne vrijedi komentirati.

Ti pametnjakoviću koji želiš održati lekciju tom gdinu Marušiću , svim nepartijskim i nepodobnim zaboravljenim braniteljima , svim ostalim ljudima koji su obespravljeni i žive na rubu siromaštva zarađivajući svojim žuljavim rukama na pošten način koricu kruha sebi i svoj dici i nisu se na prljav način uhljebili poput vjerovatno tebe i takvih koji to svojim činom izjašnjavanja dokazuješ.

Od kud ti ta drskost, hrabrost i bezobrazluk prije svega da mu se na taj i takav način obraćaš.
Od kud tolika mržnja u jednom čoviku?

Nije to ni drskost ni hrabrost nego ciničnost, bijednost i kukavičluk kad čovik osobno tebe ne proziva niti ponižava i potpisuje se javno punim imenom i prezimenom za razliku od tebe jadnika i bjednika.

I još čak i pozivaš se na Svetosti i da Njegovo ime izustiš ?

Ma nemoj misliti da te zbog toga mrzim nego naprotiv žao mi te,želim ti svu sriću ovog svita viruj mi i savjetujem ti kao čoviku i prijatelju da se okaneš toga.

Pusti ljude na miru. Ruganje je grijeh i to zasigurno dobro znaš a smatraš se nekim vjernikom.

Trebamo prije svega svi mi poći od sebe, ispitati svoju savjest koliko nam je čista.
Nije naše da sudimo drugome.
To ti govorim kao prijatelju ma tko ti bio.

Viruj m na riječ i ako sam nastupija sa malo oštrijom retorikom ne mrzim te nego bih ti savjetovao da malo razmisliš prije nego šta napišeš.

Ljudi imaju raznih problema i križeva koje mukotrpno i uz Božju pomoć nose.

To ti govorim kao branitelj sa dosta dobrom ali zasluženom i ne kupljenom Hrvatskom mirovinom sa kojom sam zadovoljan.

Ja kao branitelj i obični čovik što ne želim niti volim o tome pričati razumim svakog čovika a posebno branitelja koji nije riješio svoj status a država mu ga neda ,njegov vapaj koji šalje a nitko ga ne čuje ili bolje rečeno ne želi čuti.

A da si samo svjestan koliko je onih ljudi koji su povučeni žive u bijedi a niti traže pomoć niti ih tko vidi.

Zato prijatelju moj dragi Božićno vrime dolazi, mržnju baci na stranu.

Ako moreš nekom pomoći nekim dobrim djelom pa i lipom riči i gestom pomozi viruj mi zasigurno lipše ćeš se osjećati ali i ne moraš samo pristani mrziti.

Molim te samo nemoj prozivati nikoga a naj manje one naj ugrožanije koji se bore za svoja osnovna ljudska prava, prava na život, i prava svih drugih jadnih i bijednih ljudi, staraca, invalida bolesnih, ljudi u potrebi isl.

Podrška gdinu Marušiću kao i svim dragim braniteljima i svim ljudima iz HRHB da im Bog daa da i oni ostvare svoja prava na život a onima koji ih ugnjetavaju da im Bog prosvitli pamet i da konačno svate da su samo mali obični ljudi i da i iznad njih ima netko,netko tako
velik i moćan.

Najprije pametnjakoviću a onda mi na kraju govoriš falan kao prijatelju.
Prije svega napisao si tako dugačak komentar da si zaboravio što si napisao na početku a što na kraju.Htio si ispast pametan i kao prijatelj ali si ispao sve samo ne to.Zato budi to što jesi a ne to kako se želiš predstaviti.

pogledajte malo bolje lice ovoga begiča na slici sigurno uživa mora da kaka na tuti

moj Mađa dogovor je dogovor.Jednima sve a drugima ništa,nije pošteno.Vidimo se sutra ako Bog da.

eeee moj Begiću, od svih Begića najbolji je Marko Ćorić.

jedna i jedina adresa za sve probleme Hrvata u zadnjih 25 godina

Svi u Mostar sutra!
Pokazat "zube" uhljebima!
Za dom.

Samo naprid UZB pustite begića .

Kakvu ima skolu begic i jeli za njega fotelja i sta je on zasluzniji od ostali branitelja da ima privilegije

Sve privilegije bih oduzeo Begiću i dao ih tebi jer si ti zaslužni

Ako će Pepi doć i ja ću...

Najjači je ovi izbjeglica,on jadan napiše nešto glupo do bola i onda čeka "lajkove"
...od ovakvih kakav je i on ...jadan i čemeran a ovisan o lijenosti ... jel tak

gospon od kada si diplomu kupija
ti se ufura kao da si fakultet zavrišija
nije znanje na papirnatoj podlogi
znanje ju u čovikovoj glavi
zato uči da me možeš razumiti
sa kupljenom diplomom nećeš uspiti
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

Begiću! Ne prodaji nam fore koje ti je osmislila Pi-ar agencija!Podjelili ste mirovine ,uhljebničko,profiterskoj,glasačkoj mašineriji ! A stvarne branitelje, doveli do ruba egzistencije!Uvjek je kriv -neko drugi!A ono kako se braniteljska populacija svela -na prosjačku razinu!? Stvarno sramotna izjava -i to od čovjeka koji bi trebao ,kao ,braniti braniteljska prava!Idem sad malo prošetat ,jer ću počet psovati ! A Božić je!

Zna se krade se, sve sebi i u svoju gujicu. Hdz=Kpj tito dragače

Begić je u ljubavi sa dragančetom.

Je titra mu j....aja.

Druže Begicu cinimise Da si se ugura u novoog Kantonalnog PASATA al nećeš dugo još trajat

Eto ti ćeš mu presudit ,ti ćeš određivat do kada će. Radit će i vozati i bolje auto dok mi budemo htjeli. Znajte nepostoje zaboravljeni branitelji ,postoje samo kriminalci koji bi se htjeli uhljebiti na državna jasle.Samo ih analizirajte.Hoće mirovine koje nisu zaslužili,invalidnine koje isto nisu zaslužili .Dobro bi bilo da plate porez za dug od firmi preko kojih su prali novac .Vidite tu je problem tužiteljstva i policije koji nerade svoj posao.Toji takozvani zaboravljeni pod svojim nazorom imaju policiju tužiteljstva a i sud ,strašno

Je, je, u pravu si. Cilo Begića selo pukovnici a zna se ko je ubija naše ljude i di. Sidi mrčo jedan poookvarreni.

Begicu ne drzi predavanje nego se drzi stolice da nebi leteci bio

Begic je kadar devedestke u Posušju je bio ravnatelj vodovoda za vrijeme vlasti devedestke

Izda 90 tku i dobija nagradu. On šantić dobija nagradu božo nagradu damir nagradu bogut nagradu i još njih i priča o vjerodostojnosti.

Cuj nivo kulture..a kad se agrukultura orala kopala sijala sadila brala i prodavala gdje ste vi bili pamenjakovichi i mudraci molim lijepo.
Ugladjena gospodo u lijepim odijelima i raspalim dzepovima niste ni imali niti dinara niti kune niti marke niti dolara niti eura u dzepu.
Zavrsavate skole i diplome po podobnosti bivsheg skoj ili slicnih institucija kao privilegirani
dobivate diplome radna mjesta besplatne stanove velike plache putovanja i sve to opravdavate na grbaci ili teret ljudi radnika i poljoprivrednika odakle se u 50 godina pokrali milijarde i milijarde i sklonili na strane banke pod tko ce znati cijim imenima i kojim brojevima.
Sram vas bilo ugladjena gospodo raspali dzepa.
Sad poljprivrednici i radnici nemaju za 3 grama kruha penziju niti imaju njihovi branitelji niti njihova djeca od Hrvata a nemaju pravo niti na svoje stanove kuche zemlju i novac koje su imali sve ste opljackali i pokrali.

Tko je rekao da Hrvati nemaju neko pravo molim lijepo po kojim nepravednim sudcima.
Kako bi njima trebalo oduzeti svako dostojanstvo i pravo na zivot posao obitelj kuchu stan novac i sve poredu?

HVO je pokazao kakva je vojska onih dana kad se se sredjivale zapovjedne mirovine i invalidnine po povoljnim uvjetima tu su radile pare veze prljavstine svih boja tu nije bilo j od jedinstva p od prijateljstva d od domoljublja a taj zakon su izglasali Bosnjaci da nas do kraja ponize i to su uspjeli a Hag i samoubojstvo generala Praljka su paravan nasim nikogovicima

Vezane vijesti

Begić: Zaboravljeni branitelji pogriješili adresu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari