Slijede nove kaznene prijave u MUP-u ZHŽ?

ljubuski.info

Ministar MUP-a ZHŽ Zdravko Boras i ravnatelj policije Milan Galić ponovno su, nakon niza dokazano nezakonitih radnji, odlučili provesti novi, ili bolje kazano, stari natječaj za činovanje osoba kojima se godinama namještaju pozicije u strukturama ministarstva. Kako se doznaje iz MUP-a, radi se o jednom broju policijskih službenika iza kojih je raslo bezakonje, te će ponovno uslijediti kaznene prijave.

Povjerenstvo čine Boro Leko, poznati policajac iz afere Marlboro, Ivan Brkić načelnik PU Široki Brijeg i policajac za kojeg se govori da je pod istragom u aferi Dužice i Veselko Čović. U kuloarima MUP-a kruže brojne informacija o nagodbama za pojedina načelnička i zapovjedna mjesta.

Favorit za mjesto zamjenika u Odjelu kriminaliteta je čuveni Stanislav Nižić - Biža. Isti je pod istragom u aferi Dužice, kao i drugom kriminalu, doznaje se iz Krim policije.

Za načelnika PU Široki Brijeg ponovno je kandidiran Pero Kožul, bivši načelnik, smijenjen po partijskoj direktivi Mire Kraljevića gradonačelnika Širokog Brijega.
Razlog smjene je bila katastrofalno loša istraga afere "Soldo", spis koje sadrži čak 12.000 stranica, a HT Eronet je dostavio izliste telefonskih razgovora sudionika ovog nemilog događaja. Je li moguće ne doznati istinu pored toliko informacija, u našoj maloj zajednici?

Načelnik PU Ljubuški opet će postati Ivica Čuljak. On, uz jos petnaestak policijskih službenika i namještenika, ima diplomu više poljoprivredne škole na kojoj, poput drugih, nije polagao ispite. Stručnjak je u oblasti svinjogojstva. Zbog takvih diploma, doznaje se kako će državne sigurnosne agencije spovesti dubinsku istragu ovih obrazovnih ustanova.

Novi ili stari načelnik Sektora za gospodarski kriminal je Igor Marić. On bar ima tradiciju u policiji, budući da njegova obitelj, još iz komunizma vuče policijsku tradiciju. Kruška ne pada daleko od stabla.

Prije dvije godine postupak činovanja je bio krivotvoren. Uslijedile su tužbe koje su rezultirale sudskim presudama. Unatoč tome, sve se ponavlja. Trenutno vodstvo MUP-a ZHŽ a i politika HDZ BiH, su se pokazali otpornim na skandale.

Prilog:
Lista kandidata prihvaćenih iz procedure za popunu slobodnih radnih mjesta po Internom oglasu broj 02-2-257/15 od 21. kolovoza 2015. godine - objavljena na oglasnoj ploči MUP-a ZHŽ.

Glas naroda

“Selo gori a baba se češlja”

Samo FUP ovo moze rijesiti

Pero ti si branio Hrvatsku nije Miro Kraljević,on je sa 35 god bio u podrum bojnoj,to je zalosno sta nam rade sluge kumunosticke kroje drzavu.

Ne piši sam sebi hvalospjeve, providan si

Ovo je sve rizi Bizi

Vrhuška MUP-a i Tužiteljstva ŽZH radi na zataškavanju i to uspješno doći će i tome kraj pravda je spora ali dostižna

Samo budala osporava Peri da je bio u ratu a [ * neprimjereno * ] to komentira u negativnom smislu

mup pun kriminala di je nesto onaj [ * neprimjereno * ] što krade čak republiku rvacku da siroče prehrani dicu
kažu da je ranjen u autobusu u [ * neprimjereno * ]cu

Samo nam je jos ovo trebalo.

Opet isto rade. Kako će u povjerenstvu biti Čović i Brkić kad oni dobili čin samostalnog 2016., a u njihovom povjerenstvu bili Igor Marić i Ivica Čuljak čiji su činovi samostalnog inspektora dodijeljeni krivotvorenim potpisom. Milane skini nelegalne činove dodijeljene kriminalnim aktivnostima, pa onda kreni ispočetka.

Je li ovo onaj Veselko Čović što je bio voditelj osiguranja na pecari kada je poginuo Vedran Puljić, nekoliko navijača i građana ranjeno, policajci prebijeni ko mačke, pola grada demolirano? E moj generale, pogledaj u te čvarke na ramenima, pa promisli jesi li ih zaslužio?!

U Brkića i Čovića nelegalni činovi, pada i ovaj natječaj.

brkić i čović su pošteni ljudi a za ostale ne mogu ništa reći

Pero novi nacelnik pu siroki

Sve poštenjačine, a neće nitko reći: s prijezirom odbacujem čin koji mi je dodijeljen krivotvorenim potpisom našeg pokojnog kolege!!! Sretan Božić

Slijede nove kaznene prijave u MUP-u ZHŽ?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari