ZHŽ vodeća u FBiH po pitanju donošenja akcijskih planova u borbi protiv korupcije!

ljubuski.info

Misija OESS-a (Organizacija za europsku sigurnost i suradnju) u Bosni i Hercegovini treći put u ovoj godini organizirala je okrugli stol u Širokom Brijegu na kojem se razgovaralo o dosadašnjem razvitku i primjeni antikorupcijskih planova i strategija u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Cilj okrugloga stola bio je potaknuti predstavnike nevladinih organizacija na aktivnije sudjelovanje u izradi i praćenju procesa provedbe Akcijskoga plana za borbu protiv korupcije te ih bolje upoznati s pojedinostima Strategije za borbu protiv korupcije koju je usvojila Vlada ZHŽ.
Općine i županija su svakako donijele ili plan integriteta ili akcijski plan za borbu protiv korupcije. Znači to su sveobuhvatni dokumenti svih općinskih i županijskih tijela koji imaju određene zadatke za borbu protiv korupcije. Mi smo danas trebali vidjeti koji su to rezultati, a iz nekih prethodnih konzultacija vidjeli smo da se dosta radilo na transparentnosti, znači da su se organizirale pojačane javne rasprave i da je bilo više informacija prema građanima, ali postoji dosta segmenata koje ćemo danas prilikom samog sastanka razmotriti i vidjeti koliko se radilo ove godine, izjavila je Anita Soče Aničić iz Ureda OESS-a u Mostaru, inače službenica za podršku upravi zadužena za općine i grad u ZHŽ.

Ističe kakonisu imali ni punu godinu dana za značajne rezultate te da OESS planira pojačati svoje aktivnosti u oblasti borbe protiv korupcije u 2018. godini i nada se da će povezati županijsku razinu s općinskom te da će njihova tješnja suradnja rezultirati malo značajnijim iskoracima.
Ovom prilikom bi željela apelirati na civilno društvo unutar županije da se zaista uključe. Županija je pokušala u izradi strategije uključiti određene predstavnike civilnog društva, no nije bilo toliko velikog interesa i mislim da ljudi još uvijek i ne znaju koliki njihov utjecaj može biti u donošenju ovih planova, ali i još više u samoj implementaciji, dodaje Soče Aničić.

U odnosu na ostale županije u Federaciji BiH, Županija Zapadnohercegovačka je u samome vrhu jer su sve tri općine i grad donijeli akcije planove u borbi protiv korupcije.
Po pitanju donošenja samih planova, politika i zakonodavnih okvira možemo ZHŽ smjestiti u sami vrh jer je olakotna okolnost da je ovo mala i kompaktna županija gdje su sve općine donijele svoje akcijske planove što mislim nije slučaj ni u jednoj županiji tako da evo možemo reći da je ZHŽ u nekoj vodećoj poziciji, zaključila je Anita Soče Aničić iz Ureda OESS-a u Mostaru.

Pored predstavnika civilnoga društva, na okruglome stolu trebali su sudjelovati i predstavnici općina iz ove županije, no pojavile su se svega tri osobe.

bljesak.info

Glas naroda

Ogromni planovi, rezultati nikakvi. Zna se, smanjite malo, mogao bi europejac povjerovati.

Jel imaju podaci o osudjenim osobama za djela korupcije?
Ovi kvazi policijski strucnjaci jedino znaju prepisati tudje zakone a zaboravljaju da su sami u korupciji i kriminalu s kupljenim politickim diplomama.
Sizofrena stvarnost...

prvi april a vako ladno

Mora biti najbolja kad se više nema šta ukrast ni korumpirat, sve što su mogli i imali uništili su

Imamo Bizija

kakve su onda ove druge zupanije , kad ste vi tako uredni

Na kraju ćemo sve -kuvertirati!

Naša općina je putokaz razvoja u svim segmentima društva.Sve više ličimo na male njemačke gradiće.

ZHŽ vodeća u FBiH po pitanju donošenja akcijskih planova u borbi protiv korupcije!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari