Oštetio poduzeće za više od 70.000 KM

ljubuski.info

Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke podignutu protiv Josipa Širića (36).

Optuženom je stavljeno na teret da je kao uposlenik poduzeća "L...." d.o.o. Posušje, novac koji mu je predan u obavljanju poslova nije predao u blagajnu poduzeća već ga je zadržao za sebe.

Naime, u vremenskom razdobljuod 2013. do 2015. godine, radeći u stanici za tehnički pregled vozila bio je zadužen za poslove naplate pruženih usluga obavljenog tehničkog pregleda. Optuženi se tereti da je izdavao fiskalne račune koje je nakon toga stonirao, a nakon toga novac od storniranih računa zadržavao za sebe. Na taj način za sebe je pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73.714,82 KM, za koji iznos je oštetio poduzeće 'L...." d.o.o. Posušje, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Od suda je zatraženo od optuženika oduzme imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom, te da mu izrekne sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti u vremenskom trajanju po određenju suda.

Inače ova mjera se može izreći za razdoblje od 1 do 10 godina, računajući od pravomoćnosti presude, dodaje Aničić.

Glas naroda

Lager pala muva na medvjeda

A sta je s ovim samozvanim generalima logisticarima iz Gruda Jelavic Medic Rupcic Rojs...sto su ostetili Hrvatsku i HVO za nekoliko stotina miliona maraka

Za ratne zlocine i profiterstvo nema zastare tako da ce ovi doci na red

Skacija se lager jadnog covika sramota

mali je bio na listi ADZ PARTIJE.

Oštetio poduzeće za više od 70.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari