Branitelji osnivaju svoju stranku!?

ljubuski.info

Ivan Jurčević, predsjednik Udruge umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO-a Federacije BiH, potvrdio je kako je braniteljska populacija donijela jednoglasnu odluku utemeljiti braniteljsku stranku.

Kako je kazao Jurčević, stranka bi se nakon sljedećih općih izbora borila za prava branitelja.

Jurčević je kazao kako će predložiti i kandidata koji će se boriti za mjesto u Predsjedništvu BiH koje pripada Hrvatima.

“Naknadno će se raspravljati o osobi koja će se boriti za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva, no najvjerojatnije ću to biti ja jer su se ljudi na terenu za sada tako izjasnili”, kaže Jurčević.

On dodaje kako su branitelji siti dosadašnje politike i stalnih obećanja koja se izjalove odmah nakon što stranke zauzmu svoja mjesta u vlasti.

“Dosta nam je više ovih Čovića i sličnih Čovićevaca. Hoćemo naše ljude od povjerenja na vlasti, ljude koji će u potpunosti razumjeti naše potrebe i prava”, poručio je predsjednik Udruge umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO-a Federacije BiH uz nadu da će se branitelji aktivno uključiti u ovaj proces.

Na donošenje ovakve odluke branitelji su ponajprije ponukani zadnjim događanjima u državi, koja su se prelomila upravo preko njihovog džepa. Oni su, naime, bili prvi prilikom rezanja sredstava iz proračuna, a da ih se nije niti pitalo prihvaćaju li smanjenja naknada.

Kažu da ih je vlast za koju su glasovali i za koju su godinama ranije prolijevali krv izigrala te da baš zato moraju potražiti svoja prava kroz politiku, koju kažu da baš i ne simpatiziraju.

Braniteljska stranka će se između ostalog, navodno, baviti i pravima ostalih građana, prvenstveno Hrvata, kojima su prava i slobode uvelike ugrožena u ovoj zemlji, kao i vitalni i nacionalni interesi naroda.

Jurčević vjeruje kako će imati brojne pristalice, jer je u državi i previše onih koji nisu zadovoljni ovdašnjom vlašću.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari