U 261 kontroli zatečena 73 neprijavljena radnika, zapečaćen 51 objekat

ljubuski.info

Porezna uprava FBiH je 8. prosinca 2017. izvršila ukupno 261 inspekcijski nadzor na području FBiH a kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji vrše ugostiteljsku djelatnost, građevinsku djelatnost, trgovinsku djelatnost i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

U toj aktivnosti, inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 73 neprijavljena radnika, 76 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 23 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog tijela i 19 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih tijela i neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćen je 51 objekat a u 132 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 317.950,00 KM.

Porezna uprava najavljuje nastavake aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone. U suprotnom, bit će predmet kontrole u sljedećem razdoblju. Ako se u tijeku kontrole kod navedenih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od 6 mjeseci.

Ujedno se ističe da će Porezna uprava FBiH na sve načine pomagati porezne obveznike koji pokazuju da žele izvršavati svoje porezne obveze i pokazat će odlučnost za poduzimanje svih mjera prema onima koji svoje obveze žele izbjeći i tako ih usmjeriti na zakonito postupanje.

Glas naroda

znači li to da će ovi što imaju prijavljene radnike dobiti nekakvu nagradu u vidu poreznih olakšica?

U istočnom Mostaru dvije trećine ih radi na crno,a fiskalne kase i računa nigdje i nikom ništa.

Nisu dali novce inspektorima pa su ih zapecatili. Inace, ako javnost ne zna, tocno se zna koliko kome treba dati i za sto. Znaci, vi sto ste zapecaceni, nemojte biti tvrdi, dajte inspektorima i njima treba da zive. Jeli tako dragi inspektori?

Ovi nisu podmazali sami su krivi

U 261 kontroli zatečena 73 neprijavljena radnika, zapečaćen 51 objekat
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari