U 261 kontroli zatečena 73 neprijavljena radnika, zapečaćen 51 objekat

ljubuski.info

Porezna uprava FBiH je 8. prosinca 2017. izvršila ukupno 261 inspekcijski nadzor na području FBiH a kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji vrše ugostiteljsku djelatnost, građevinsku djelatnost, trgovinsku djelatnost i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

U toj aktivnosti, inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 73 neprijavljena radnika, 76 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 23 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog tijela i 19 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih tijela i neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćen je 51 objekat a u 132 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 317.950,00 KM.

Porezna uprava najavljuje nastavake aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone. U suprotnom, bit će predmet kontrole u sljedećem razdoblju. Ako se u tijeku kontrole kod navedenih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od 6 mjeseci.

Ujedno se ističe da će Porezna uprava FBiH na sve načine pomagati porezne obveznike koji pokazuju da žele izvršavati svoje porezne obveze i pokazat će odlučnost za poduzimanje svih mjera prema onima koji svoje obveze žele izbjeći i tako ih usmjeriti na zakonito postupanje.

Komentari

znači li to da će ovi što imaju prijavljene radnike dobiti nekakvu nagradu u vidu poreznih olakšica?

U istočnom Mostaru dvije trećine ih radi na crno,a fiskalne kase i računa nigdje i nikom ništa.

Nisu dali novce inspektorima pa su ih zapecatili. Inace, ako javnost ne zna, tocno se zna koliko kome treba dati i za sto. Znaci, vi sto ste zapecaceni, nemojte biti tvrdi, dajte inspektorima i njima treba da zive. Jeli tako dragi inspektori?

Ovi nisu podmazali sami su krivi

U 261 kontroli zatečena 73 neprijavljena radnika, zapečaćen 51 objekat

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto