Zadnji krik u dugogodišnjoj borbi za prava Zaboravljenih branitelja

ljubuski.info

Članovi Udruge "Zaboravljeni branitelji" već izvjesno vrijeme su ustrajni u borbi za svoja prava. Sve nade polažu u to da se ostvare njihovi zahtjevi koje su obznanili u braniteljskoj Rezoluciji, dokumentu u kojem se traži da se, između ostalog, uvede braniteljski dodatak po šest maraka za svaki mjesec sudjelovanja u ratu na prvoj borbenoj liniji, kao i izrada jedinstvenog registra pripadnika oružanih snaga uz odvajanje borbenog od neborbenog sektora.

Podrška političkih stranaka

Kako ističe tajnik Udruge "Zaboravljeni branitelji" Franjo Hrstić, branitelji su na korak do cilja, budući da imaju većinsku podršku od političkih stranaka u BiH, a koje odobravaju inicijativu za održavanje tematske sjednice u oba doma Parlamenta FBiH na temu "Uvođenje braniteljskog dodatka".
Veoma nam je bitno da se održi ta sjednica koja će biti posvećena Rezoluciji, a koju, iz ne znam kakvih razloga, još nije sazvao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić. On se već jednom oglušio na zahtjev kojim se tražilo zakazivanje izvanredne sjednice, a koji je predan već u srpnju, kazao je Hrstić.

Naveo je i to kako Udruga treba obaviti pregovore s predstavnicima SDA i SDB-a, na čije pozive još uvijek čekaju.

Iz priloženih dokumenata koje nam je dao na uvid, a koje potpisuje predsjednik UZB Drago Grbavac te predstavnici pojedinih stranaka (DF, SDP BiH, HDZ BiH, HDZ 1990.) vidljivo je da se od stranačkih zastupnika traži zalaganje za žurno uvrštenje Rezolucije na iduću sjednicu oba doma Parlamenta FBiH, čije usvajanje se mora dogoditi u ovoj kalendarskoj godini. To je, navodi se, najmanje što se može učiniti za najobespravljenije, a ujedno i najčasnije sinove Bosne i Hercegovine.

Dugogodišnja borba

Ako sjednica uskoro ne bude održana, veliki su izgledi da ćemo se najkasnije do 20. prosinca svi mi branitelji okupiti pred Parlamentom i tražiti da se udovolji našim zahtjevima. To bi, barem se nadamo, trebao biti zadnji krik u dugogodišnjoj borbi za naša prava, poručio je Hrstić.

Podsjetimo, braniteljsku Rezoluciju potpisalo je 70 udruga proisteklih iz Domovinskog rata u FBiH iz obje vojne komponente (Armija BiH i HVO), a u njoj su sadržani svi zahtjevi demobiliziranih branitelja bez ikakvih prava po osnovi sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Komentari

Mučno kćeri da te bogataš oženi

Kad u nekoj uljuđenoj državi ,čovjek skupi ovoliko potpisa kao Franjo Hrstić - to nešto znači!U ovoj našoj državi ,koja je sve ,samo ne uljuđena ,ne znači gotovo -ništa!Iako u njoj živi dosta-poštenih i časnih ljudi!A najčasniji među njima su Zaboravljeni Branitelji!Koji su obranili ovu državu!Zato ova naša država neće -naprijed ! Dokle!?Dok se ne oduži ,onima koji su je stvarali, a to su branitelji!Pitam ja vas ,zašto kojekakvi tipovi poput Edina Mušića stalno zaustavljaju BIH ,na putu u bolju -budućnost!?Odakle im to pravo?

e moj Vlado Marušiću prava su se na vrijeme ostvarila, utakmica se rijetko kad dobije u sudačkoj nadoknadi...u svakom slučaju vam želim puno sreće i ustrajnosti...

Zadnji krik u dugogodišnjoj borbi za prava Zaboravljenih branitelja

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari