Vlast inzistira na povećanju trošarina na gorivo

ljubuski.info

Cjelogodišnja trakavica oko povećanja trošarina na gorivo konačan epilog će doživjeti ovog tjedna na Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Još je nepoznato je li vlast, uz snažnu podršku međunarodne zajednice, slomila dovoljno protivnika povećanju, ali je primjetno znatno slabije javno protivljenje novom nametu na leđa građana.

Ovo je Vigemarkov zakon, Nezavisni klub neće dati podršku, jer postoji i naš prijedlog kojim možemo ispuniti uvjete MMF-a bez povećanja akciza. Nisam siguran u ishod, ali vidjećemo dosljednost svakog zastupnika kada je u pitanju briga o građanima izjavio je zastupnik u PDPBiH Sadik Ahmetović.

Dosljedni u protivljenju su i u A SDA jer smatraju da ni sada nema analize koja će pokazati kako će se povećanje trošarina odraziti na opći standard. Glas za neće dati ni zastupnici SDP-a.
Ova vlast nije kredibilna za povećanje akciza. Mi im ne vjerujemo jer su se kompetetnim pokazali samo kada treba ruku zavući građanima u džep, za što su izgleda osigurali većinu smatra zastupnik SDP-a Saša Magazinović.

Sada ovisi o volji zastupnika u Zastupničkom domu hoće li doći do poskupljenja goriva za 15 feninga, uz što su vezani brojni ugovori o nastavku izgradnje dionica na koridoru Vc i oslobađanju 500 milijuna eura kreditnih sredstava. A znamo kako vlast voli krpati ceste u izbornoj godini.

Komentari

nametima nema kraja nego triba bandu zalit gorivom i zapalit

Vlast inzistira na povećanju trošarina na gorivo

FB

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto