Još jedna godina bez rezultata u "borbi" protiv korupcije

ljubuski.info

Međunarodni dan borbe protiv korupcije 9. prosinac obilježava se još od 2003. kada je usvojena Konvencija UN-a protiv korupcije. Transparency International (TI) u BiH svake godine koristi tu priliku da analizira stupanj efikasnosti borbe protiv korupcije u BiH te kroz organizaciju različitih događaja ukaže na ključne probleme i korake koje je potrebno učiniti kako bi se razinu korupcije u BiH smanjilo.

Nažalost, i ove godine analize TI-ja BiH pokazuju da BiH još uvijek nije napravila značajan napredak u provedbi zakonskih i institucionalnih reformi te da je borba protiv korupcije u BiH neučinkovita.

Iako je postavljena kao prioritet u svim strateškim dokumentima, kao što je, između ostalog, i Reformska agenda, koju su deklarativno podržali svi akteri u BiH, izostali su konkretni koraci na unaprjeđenju antikorupcijskih zakona i jačanju neovisnosti i učinkovitosti institucija koje ih primjenjuju, ocjena je ove nevladine organizacije.

Nadalje se ukazuje da vlasti u BiH nisu ništa učinile na unaprjeđenju zakona u ključnim oblastima, kao što su javne nabavke, reforma pravosuđa, financiranje političkih stranaka, sukob interesa, gdje je žurno potrebno unaprijediti mehanizme transparentnosti, odgovornosti i integriteta, jačajući nadzor nad utroškom javnih sredstava, ali i neovisnost institucija čija je uloga procesuiranje korupcije i primjena antikorupcijskih zakona.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, TI u BiH je u Sarajevu upriličila prezentaciju nalaza Monitoringa provedbe Strategije za borbu protiv korupcije 2015.-2019.

Komentari

Haahaa čudnih li ljudi!

Zar im već odavno nije poznato da na prostorima BiH niti ima korupcije niti mita niti bilo kakvih kriminalnih radnji.

Ako negdje se dogodi to su zaista izuzetni ili rijetki slučaji.
Pa BiH je na daleko već poznata zemlja sa naj manjom ili bolje reći zanemarivom korupcijom u Europi pa možda čak i u svijetu.

Zemlja zakona, reda, rada, morala i discipline u kojoj sve upotlunosti funkcionira.
Samim tim standar građana je na visokom nivou..
Jedna od naj razvijenijih i najpoželjnijih zemalja za življenje..

Gdje će u jednom civiliziranom demokratskom i moralnom društvu tražiti korupciju koje gotovo pa nema.

Nek idu u Njemačku, Dansku,Vel.Britaniju, Švicarsku, Norvešku, Švedsku itd. tamo je anarhija na svakom koraku i glavno leglo korupcije.

Al nek su se uvjerili i konačno bar shvatili da toga u BiH nema.
BiH- zemlja uzor svim drugim državama svijeta kako se razvila, kako može vladati demokracija, zakon i kako ljudi ljepo žive.
BRAVO BIH ! Haahaa...

Još jedna godina bez rezultata u "borbi" protiv korupcije

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari