Negirao krivnju za prometnu nezgodu u kojoj je jedna osoba smrtno stradala

ljubuski.info

Pred sucem za prethodno saslušanje Županijskog suda u Širokom Brijegu optuženi Marko Grgić (20) izjasnio se da nije kriv zbog ugrožavanja javnog prometa pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe.

Predmet će se uputiti Vijeću Županijskog suda koje će zakazati glavnu raspravu, kazao je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Naime, kako je kazao Aničić, optuženom Marku Grgiću stavlja se na teret da je 1.3.2017. godine, oko 00,20 sati, u mjestu Proboj, općina Ljubuški, upravljajući vozilom BMW izazvao prometnu nesreću u kojoj je od zadobivenih ozljeda suvozač u njegovom vozilu dana 18.3.2017. godine preminuo u SKB Mostar.

Optuženi je postupio suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama ŽZH, jer je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,96 promila i kretao se brzinom od oko 96 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 40 km/h.

Iako je bio svjestan da takvim radnjama grubo i bezobzirno krši prometne propise i da uslijed toga može ugroziti javni promet te izazvati opasnost za sudionike u prometu na što je pristao, pa je priliko ulaska u jednu krivinu izgubio kontrolu nad vozilom. Gubitkom kontrole nad vozilom prešao je na lijevu kolničku traku i desnom bočnom stranom vozila udario u metalni rasvjetni stup koji se nalazio na nogostupu, posljedicom čega je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je i preminuo.

Komentari

Sta kaze nije kriv sigurno mu je ulija neko alkohol u sok i ovi pokojni sto je poginija potega za volan i ako ima dobru vezu dobice jos ostetu

Negirao krivnju za prometnu nezgodu u kojoj je jedna osoba smrtno stradala

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari