Zanijekao krivnju za ugrožavanje sigurnosti više osoba

ljubuski.info

Optuženi Tomislav Brkić (34) u četvrtak 7. prosinca 2017. godine pred Općinskim sudom u Ljubuškom zanijekao je krivnju u pogledu ugrožavanja sigurnosti više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo tih osoba.

S obzirom na to da je optuženi porekao krivnju, predmet će se proslijediti drugom sucu Općinskoga suda u Ljubuškom radi zakazivanja glavne rasprave.

Predmet glavne rasprave bit će događaj zbog kojega je Županijsko tužiteljstvo ŽZH podiglo optužnicu, optuživši Tomislava Brkića zbog ugrožavanja sigurnosti više osoba. Optuženi se tereti da je u mjesecu travnju 2016. godine svakodnevno dolazio u jedan kafić u Ljubuškom i pokušavao ostvariti neki kontakt sa oštećenom G. A., izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Budući da nije ostvario željeni kontakt sa oštećenom, počeo je s prijetnjama, pa je tako jednom prilikom pozvao oštećenu na mobitel i tražio da izađe iz kuće, prijeteći da će ući u kuću i da će joj polomiti oca i brata, misleći da joj oni brane da se viđa s njim. Tom prilikom oštećena je iz straha izašla iz kuće i otišla s optuženim na piće. Nakon toga optuženi je nastavio prijetiti G. A., njezinom bratu M. A. i njezinom momku, kojega je čak i nekoliko puta udarao kada bi isti tražio svoju djevojku po kafićima gdje bi je odveo optuženi, zaključio je Josip Aničić.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari