Kako biti i ostati sretan u ova turobna vremena

ljubuski.info

Čovječe, sreću sebi gradiš! Pored raznih životnih situacija, ne dopusti klici mržnje i zla, da ti se uvuče i razvija u srcu. Ono je stvoreno za ljubav i dobro, samo tako ti je zdrav organ i punim pumpa, održava sve ostale organe i čini te sretnim!

Isto moramo biti svjesni i realni, da pored dobra ima i drugačijih životnih situacija i djela. Pored proživljavanja, prepoznavanje, svjesnosti ne dopusti zlu, mržnji i osveti u srce. Ne zagađuj ga, ne truj ga, nije namjenjeno za to, stvoreno je za ljubav i vjeruj prijatelju u konačnici će ti najviše dati, vratiti ako ga hraniš za što je namijenjeno, čuvaš čistim, neokaljanim. Zna se nije lako nikad bilo, posebno u ova vremena gdje se ističu, nameću kao vrline: bahatost, sila, arogancija, demagogija, dobar govornik, bez sadržaja i pokrića. Vremena veza, mita i korupcija, čak se pojedinci i hvale s tim, a ostale smatraju nesposobnima i manje vrjednijih u ljudskom rodu.

Čovječe, prijatelju, došao si na ovaj svijet kao čovjek, darovan ti je život u ljudskom obliku, dragocjen si, obdaren, budi siguran, samo različiti su darovi. To je Božji i prirodan zakon, vjeruj, ne možeš protiv tog. Ako probaš, uvjerit ćeš se da najveći gubitnik u životu, postaješ gubljenjem čovječnosti i izokretanjem ljudskih vrijednosti, vraćaj se što prije ljudskoj izvornosti, jer uništit ćeš se!

Na kraju krajeva nije nesreća izgubiti materijalna dobra, u odnosu na izgubiti dušu, gubiti, potiskivati ljubav u srcu, a unositi mržnju, zavist, osvetu. Srcu to nije prirodno uništiti ćete čovječe!

Zato trudimo se, borimo se protiv mržnje, prvenstveno pođimo od sebe, jer što mi znači da me cijeli svijet voli, ako ja ne volim, srce pati! A puneći ga: mržnjom, zlom, osvetom bez praštanja, patit će!

Srce je osnova sreće, zato ako želimo sreću sebi i ljudima oko sebe moramo paziti čime ga ispunjavamo i njegujemo. Znamo svi da organizam pati, bilo koji organ da je ugrožen, ali vjerujem da čovjek isto tako može biti sretan s ljubavlju u srcu i oko sebe, što god u životu da ga snađe.

Samo budimo svjesni da se iskrena ljubav prepoznaje, osjeća, samo ona čovjeka usrećuje. Pristrane, dodvoračke, slatkorječive, ucjenjivačke… "ljubavi", kratko traju i u konačnici štete.

Zato prijatelji, iskreno prema ljudima nastupim prijateljski, ako netko u svojoj glavi i srcu ima druge osjećaje, stavove, razmišljanja (ima pravo na to), to je njegov problem. Ako želite sreću u životu širite ljubav, njegujte je dobrim djelima, osmjehom, riječju, zagrljajem, pa i suzom, kad dođe do tog. Možete me razumjeti kako hoćete, samo moj recept za sreću je iskrena ljubav. Ko nešto ima protiv tog, ne zamjerajte mu, ne treba trčati za takvim, možda i bolje da vas zaobiđe, zaželite mu samo sretan put. Besplatna je samo što svatko ima pravo raspolagati svojim organima, kako ih održavati, njegovati. Hvala ti Bože na slobodi odabira i što ju dijeliš u izobilju!

Znamo da je i opjevano: Da se volimo ko ljudi, ništa lakše, ništa teže.

Pitam se, jeli moguće biti, ostati sretan, ako oko sebe imaš: nasilje, tuđe nevolje, nepravde, mržnju? Čovječe možeš li biti sretan, zapitaj se, molim te, jer to će tebe, tvoje dijete sutra snaći i unesrećiti, posebno ako šutnjom, ravnodušnošću proživljavaš to.

Dragi mladi, ako ste me doživljavali iskreno i sa željom da vam želim dobro, da sam sretna i radosna, kad vas vidim sretne i s osmjehom na licu, birajte put dobra, put istinskih ljudskih vrijednosti. Širite ga bit ćete sigurno ispunjeni, okruženi ljubavlju, sretni i s sigurnošću mogu reći, niste falili u životu. Sjećate se uzrečice koju sam vam znala, možda dosadno ponavljati: Sve su ljubavi lijepe, vaše mladenačke, partnerske, roditeljske, prijateljske, profesorske, bake, dide, sve vrijede.

Možeš imati bilo koju poziciju, zvanje, titulu, diplomu, viletinu, kućetinu, autinu, ako nemaš ljubavi u srcu, ako ljudska dimenzija ti je nebitna, gubiš se čovječe, jer sreća se jedino gradi na ljudskim vrijednostima.

Lijepo je imati sve to, veselim se tuđim uspjesima ali najviše me obraduje susret s iskrenim čovjekom, srcem ispunjenim ljubavlju i osmjehom na licu!

Čovječe, sitnim ljudskim gestama, velik si, glavu gore, gledaj ljude oko sebe, diži glavu nebu, nitko ti nije ravan, vjeruj mi! Došao si na ovaj svijet kao najuzvišenije biće, ne daj da ti se itko igra sa životom i gazi dostojanstvo, koje ti je Bog darovao!

Mladenka Brkić

Glas naroda

Lijepi savjeti u ova turobna vremena.Optimizam i radost treba trenirati svaki dan da bismo ga mogli siriti oko sebe.

Čitaju li ovo naši hopovi i varalice

Kada čovjek čita komentare na portalu zapita se otkud tolika mržnja i zavist kod ljudi.Šta može tako stiskati njihovo srce da skoro iskoči od jala.Znaju li ljudi da se čovječja duša nalazi u dnu srca. Zato se kaže da čovjek ljubi srcem.Jer u srcu leži duša.Zato izbacite iz sebe sve što nije od Isusa.Operite se iznutra i vana .Živite njegovo evandjelje ili radosnu vijest.Ponašajte se prema svakom čovjeku kao osobi stvorenoj od Boga.Pozdravite sve što je dobro a konstruktivno kritizirajte loše.

Superička,
k'o da si pisala diplomski rad za "'pratra" ali jbg. ne može zdrav razum gledati kako ovi hapaju i razbacuju se a dica im se ponašaju k'o da su polubogovi dok 99% omladine nema šansu na osnovno pravo pravo na rad pod jednakim uvjetima.
nije bilo lako nositi pušku, gristi rov i ležati pet godina u glibini očekujući metak da bi sad došao u priliku da dica deze-rtera učlanjena u kako ih nazvati do li krim. udruge oli ti ga stranke imaju sva prava a vaše dite samo jedno pravo (kartu za njemačku,irsku ili.,)

Eto baš to ne možemo nazvati jal i trovanje duše već iskazivanje istine koje je omogućeno jedino za sada na ovom portalu, iako se to ne sviđa mnogima iz vladajuće krim. organizacije a bogme ne sviđa se mnogo puta ni duhovnim vođama (pojedini svećenici) kako se oni vole nazivati iako dobro znaju da su duh svoga naroda odavno prodali za 30 srebrenjaka ovima što "vladaju" umjesto da upravljaju...

Mate Bulić pogodi proročki:
https://www.youtube.com/watch?v=iKGzXAjOap8

Mate Bulić.Nisam žensko a ni pratar.Nemam ništa protiv portala,dapače.Hrvatski sam dragovoljac od 20.09.91.Privatnik sam i bavim se tehnikom.Sva moja djeca rade sa mnom.Nikada nismo uradili posao za državu.Samo kažem da je previše mržnje i osude . Naročito oštra retorika protiv svećenika.Totalno neutemeljena.

Neka si ti uspio dao Bog da i bolje ali nemoj sve po sebi mjeriti pogledaj po komšiluku kome ćeš otvarati obrte ako svita nema koja svrha i ne znam što radiš visi to pobro dobro ako svita ne bude...

Čuvajmo se farizejskog kvasca – vjere bez djela,

Isus odgovori: "Ako hoćeš biti savršen, idi prodaj što imaš, i daj utržak siromašnima, i imat ćeš blago na nebu. Onda dođi i idi za mnom!"

A ako itko može povući ovaj narod su svećenici, samo narod je bolan sada školovaniji od naših baba, ne možeš im prodavati licemjerstvo, propovijedati i tumačiti evanđelje po potrebi.
Kako se čini pobro da nije tako ovdje se ne daje siromašnima već se podobro grabi za ovozemaljski život, živi se ko bubreg u loju, njima dobro a narodu kako bude i za svoju šutnju bivaju bogato nagrađivani od ovih kr-vopija i egzekutora hrvatskog naroda.
Sada preko puta sjede nezaposleni magistri raznih struka i nemaju nikakvu šansu da dođu do posla u struci ako nisu partijski poslušnici a očito nisu jer su za diplomu bogme morali opeglati klupu da bi sada sve što su ih učili roditelji o ponosu i poštenju morali odjednom otresti o ledinu i reći ćaći i materi slabo ste vi nama kazivali, ne mora se živiti pošteno, dovoljno je u partiju i nemaš problema.
Eto zato odlaze i neka, sritno im bilo jer čekati ovdje da pužeš i ližeš kod svojeg znanja i pameti ne isplati se, ako je moja generacija popušila domoljublje i rodoljublje za kriminalce omladina ne triba sritno im bilo pa i mojih troje, vriditi će u merkelice njima dobro dođe školovan kadar i to besplatan...

Vezane vijesti

Kako biti i ostati sretan u ova turobna vremena
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari