Predstavljena knjiga "Književno Posušje"

ljubuski.info

U okviru manifestacije "Advent u knjižnici", u ponedjeljak 4. prosinca 2017. godine, s početkom u 18.30 sati, u Knjižnici Ljubuški upriličeno je predstavljanje knjige "Književno Posušje", autora Radice Leko i Stanislava Bašića.

Knjigu su predstavili autori, dok su pak učenici Gimnazije Ljubuški Josipa Musa, Ivana Rašić i Lorena Raspudić predstavljanje uveličali prigodnim interpretacijama pjesama. Voditeljica programa bila je Anamaria Nosić, a u glazbenom djelu nastupio je Toni Petrović, učenik 3. razreda Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Ukratko o knjizi:

Knjigom je obuhvaćeno razdoblje od dva stoljeća književnog djelovanja u Posušju. Sadrži 87 autora koja su obilježila književnu djelatnost Posušja, ili su pak to Posušani koji su književnim stvaralaštvom obilježili neke druge zajednice u kojima su živjeli i djelovali.

Knjiga "Književno Posušje" je projekt koji donosi jedan dio povijesti Posušja (onaj književni dio) koji predstavlja vrijedan zapis namijenjen očuvanju lokalnog kulturnog blaga, ali i povijesti.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari